HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2023 Cumartesi - 16:39

'Kul hakkı yemedim... Kul hakkı yedirmeyeceğim!'

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de seçim programı kapsamında vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu, "Yoksul ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilebilir mi? Aile Destekleri Sigortası ile sağ elin verdiğini sol el görmeden yardımlar yapılacaktır. O yoksulsa o, onun ayıbı değildir; devleti yönetenlerin ayıbıdır. Benim için her türlü iftira atılır ama şundan emin olmanızı isterim. Kul hakkı yemedim ve kul hakkı yedirmeyeceğim" diye konuştu

 Kul hakkı yemedim... Kul hakkı yedirmeyeceğim!

Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerine iki hafta kala, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri'de açıklamalarda bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından dikkat çeken başlıklar...

"AÇLIK SINIRININ ALTINDA EMEKLİ AYLIĞI VERİLİYOR"
"Bütçede para var. Siyasi iktidar emekliye para vermeyeceğim dedi. Ben ısrar ettim. Asgari ücret kadar vereceksin dedim. Allah izin verirse Kurban Bayramı'nda hesabına 15 bin lira yattığını göreceksin. Parayı nereden bulacaksın diyor. 5'li çeteye nasıl para buluyorsan. Ben de bulacağım ve emekliye o parayı vereceğim. Açlık sınırının altında emekliye aylık veriyorsan bunda adalet yok demektir.

Kayseri'de 88 bin 29 genç ilk kez oy verecek. Türkiye genelinde de 5 milyon 300 bin genç sandığa gidip oy kullanacak. Bu gençler, 'Türkiye'de otoriter bir rejim vardı, tweet atılamıyordu. İşte biz onu demokratik yollarla gönderdik. Onun yerine demokratik birini getirdik' diyecekler.

"BARONLARIN HEPSİNİN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM"
Eleştiri kadar önemli bir şey yoktur. Eleştiri olduğunda hata mı yapıyoruz acaba diye düşünürsünüz. Demokrasi hoşgörü rejimidir. Uyuşturucu baronlarıyla beraber gezip beraber fink atıyorlar. O baronların hepsinin kökünü kazıyacağım. Yapacağımız çok iş var.

"SINIRLARIMIZ YOL GEÇEN HANI OLDU"
Kılıçdaroğlu'nun Kayseri mitingine, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Deva Partisi lideri Ali Babacan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Sınırlarımız yol geçen hanına döndü. Tabelada ne yazıyordu? Sınır namustur yazıyordu. Sınırdan geçip geldiler ancak en geç 2 yıl içinde 3 milyon 200 bin Suriyeli kardeşimizi göndereceğiz.

"EV SAHİBİ-KİRACI DAVALARI ARTTI"
Şu an mahkemelerde en çok görülen dava ev sahibi kiracı dahası. TOKİ daha önce 1.5 milyon civarında konut yaparken şimdi 500 bin konut yapıyor. Kime yapıyor bunu sırtı kalınlara yapıyor. Bir çocuk elektrik parası nedeniyle karanlıkta kalıyorsa, Bay Kemal de karanlıktadır.

"BİRİ YOKSULSA O, DEVLETİN AYIBIDIR"
Yoksul ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilebilir mi? Aile Destekleri Sigortası ile sağ elin verdiğini sol el görmeden yardımlar yapılacaktır. O yoksulsa o, onun ayıbı değildir; devleti yönetenlerin ayıbıdır. Benim için her türlü iftira atılır ama şundan emin olmanızı isterim. Kul hakkı yemedim ve kul hakkı yedirmeyeceğim.

Bir kişi siyasette zenginleşiyorsa bilin ki malı götürüyorlardır. Malı nereye götürdüklerini biliyorum. Yurt dışına götürdüklerini biliyorum ama tamamını getireceğim.

"FAİLLERİ MAHKEMEYE GETİRECEĞİM"
Sinan Ateş, bir genç, temiz, yürekli bir genç ve bir akademisyen Ankara'nın ortasında vuruluyorsa ve katilleri bulunmuyorsa emin olun Gaffar Okkan'ın da faillerini kulaklarından tutup mahkemeye getireceğim. Bizim 6 okumuzdan biri milliyetçiliktir.

"MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ KİMSE SORGULAYAMAZ"
Milliyetçilik herkesin iş, aş sahibi olmasını sağlamaktır. Emperyalizm karşısında diz çökmemesi demektir. Suriye'de 34 askerimizi şehit ettiler. Kim şehit etti Rusya şehit etti. Bu ülkenin cumhurbaşkanı Putin'in ayağına gitti. Putin ne yaptı? Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanını kronometreyi açıp dakikalarca kapıda bekletti. Onu da tüm dünyaya izletti. Bizim milliyetçiliğimizi kimse sorgulayamaz.

20 milyar dolar değerindeki tank palet fabrikasını Katar ordusuna sattılar. Dünyada hastanesi olmayan tek ordu bizim ordumuz. Tank palet fabrikası ve kapatılan hastaneleri açıp ordumuza vereceğim."

KILIÇDAROĞLU: SEÇİME GİDİYORUZ, SAVAŞA DEĞİL
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu kirli dile son verilsin. Akla gelmeyecek pis oyunlar ve ithamlarla neye varmak istendiğini insanımız görüyor. Seçime gidiyoruz, savaşa değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu kirli dile son verilsin. Akla gelmeyecek pis oyunlar ve ithamlarla neye varmak istendiğini insanımız görüyor. Seçime gidiyoruz, savaşa değil. Nice iktidarlar değişti, yola hep devam ettik. Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum. Ve onlara diyorum ki; azıcık sağduyu. Bırakın halkımız huzur içinde, gülümseyerek sandığa gitsin, içi ferah evine dönsün. Mahalleyi, haneyi pervasızca kutuplaştırmanızdan bıktık usandık. Bu kalan süreyi gerçekten bir seçim havasında geçirmek istiyoruz. Artık vatanımızın huzurunu bozmaktan vazgeçin. Seçime 'darbe' dediniz. Kendi halkınıza karşı 'Uhud Savaşı' benzetmesi yaptınız. İşgalciye benzettiniz be halkımızı. Nerede duracaksınız? Ben üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve sağduyu çağrısı yapmaya devam edeceğim. Çünkü sağduyusunu kaybetmiş olanın yardımına şeytan koşarmış. İçinizdekini dizginleyin, yoksa bu nefret başta sizi sonra hepimizi yutacak" ifadelerini kullandı.

 

 
AK Partili Saygılı: Bu seçim Türkiye'nin öz evlatları ile Türkiye'ye göz koyanların seçimi!
 
AK Partili İnan’dan CHP’lilere çağrı: Şehit ailesini mi sevindirmek istersiniz yoksa terör örgütünü mü?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tahsin 29 Nisan 2023 Cumartesi 21:13

belediye secimlerinden önce kimse chp belediyelerinde işten atılmayacak diyen sen değil miydin? kul hakkının kralını yedin be

Yorumu oyla      3      3  
Düz Partili 29 Nisan 2023 Cumartesi 17:10

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu,Izmirin hakkını her zaman yiyorsunuz,Izmır'den yüzlerce hemşehrimiz milletvekili olmak için müracaat etti bunların içinden adam bulamayıpta Izmir de ikamet etmeyenler seçilecek yerlerde yerleştirdiniz izmirlinin hakkını her zaman olduğu gibi yine gasp ettiniz,biz partililer hakkımız helâl etmiyoruz haram olsun ve sizede ve ekibinize kesinlikle tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık,sosyal medya üzerinden büyüyen çığ gibi bir hareket ediliyor,artık genel merkezî sandıkta bırakacağız,yoksada bu parti birilerinin elinden kurtulmayacaktır...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı: Bu seçim Türkiye'nin öz evlatları ile Türkiye'ye göz koyanların seçimi!
AK Parti İzmir İl Bakanı Bilal Saygılı, Gündoğdu Meydanı’nda yapılan mitingteki ...
'Bizim yerimiz sipariş anketler değildir'
Eskişehir'de seçmenle buluşan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Zillet partilerinin ...
Buca’da ‘miting talimatı’ iddiası… AK Parti’yi reddeden imam!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Parti Buca İlçe Teşkilatı’nın cami ...
 
Akşener: 'Seçim seçmen için bayramdır'
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. ...
AK Parti İzmir mitinginden kareler
AK Parti İzmir mitinginden kareler
'Mustafa Kemal diyenlerin adresi Milliyetçi Hareket'tir'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugünkü Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ...
Vatandaş İYİ Partili Keskin'e dert yandı... ‘Oyumu verdim ama helal etmiyorum’
İYİ Parti İzmir Milletvekili Adayı Öztürk Keskin, Torbalı ilçesine ziyarette ...
Oğan: 'Türkiye'yi rayına oturtmak için çabalıyoruz'
Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Ülkemizin birliği ve bütünlüğü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva