HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2023 Cumartesi - 16:13

Buca’da ‘miting talimatı’ iddiası… AK Parti’yi reddeden imam!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Parti Buca İlçe Teşkilatı’nın cami imamlarını arayarak cemaati Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı mitinge katmaları için talimat verdiğini iddia etti. Bakan açıklamasında Yusuf Kılıç ismindeki imamın bunu reddettiğini söyledi. İmam Yusuf Kılıç ise “Ben burada cemaatimden bir kısmını siyasi düşüncelerini sorarak ya da siyaset yaparak, onları mitinglere götürürsem ben bu caminin ilkesine, amacına karşı düşmüş olurum. Bu da benim için ve toplum için çok büyük bir sıkıntı” dedi.

Buca’da ‘miting talimatı’ iddiası… AK Parti’yi reddeden imam!

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de yapacağı miting öncesinde AK Parti Buca İlçe Teşkilatı’nın ilçedeki cami imamlarını arayarak cemaati miting alanına getirmesi yönünde talimat verdiği iddia edildi.

BAKAN: İMAM YUSUF KILIÇ TEHDİT EDİLİYOR
Bakan yaptığı açıklamada “Seçim çalışması yaparken bir haber aldık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir Gündoğdu Meydanında yapacağı mitinge insan bulamadıkları için, tek tek camileri arayarak, cami imamlarına cemaati toplayıp mitinge getireceksiniz diyorlar. Bu baskıya bir imam direniyor. Buca’da Yusuf isminde bir imam kardeşimiz direniyor. Ve şöyle diyor, “Ben Cuma Hutbelerinde siyaset yapmıyorum. Ahlaklı insan olun diye vatandaşa telkinde bulunuyorum. Ben nasıl cemaatimi bir siyasi partinin arkasına götürürüm? Hayır.” Diyor. Sonrasında Yusuf kardeşimizi tehdit ediyorlar. ‘Seni işinden ekmeğinden edeceğiz’ diyorlar. Dün İzmir Torbalı’da imam hutbede siyaset yaptı diye cami boşaldı. Bugünde bir imam siyaset yapmadığı için tehdit ediliyor. Ben bu imamın yaptığı davranışı Saray hükümetine karşı Kuvayı-Milliye’nin yanında duran Rıfat Börekçi ve 150 arkadaşına benzetiyorum. Böyle imamlarımız var. Camiye siyaset sokmayan imamlarımız var. Ancak bunlar siyaseti Camiye, kışlaya sokuyor. Çünkü yapacak bir şeyleri yok. Din tücarlığı yapıyorlar ve dini istismar ediyorlar. 15 Mayıs’a az kaldı. Ne camiye siyaset sokacağız nede kışlaya siyaset sokacağız” ifadelerini kullandı.

İMAMDAN AÇIKLAMA: HAYIR DEDİM, TELEFON YÜZÜME KAPANDI
İmam Yusuf Kılıç’ın açıklamaları ise şöyle: "Ben Yusuf Kılıç. İzmir Buca Müftülüğü’nde imam hatibim. Benim başımdan şöyle bir olay geçti. İki gün önce Buca AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan arandım. Ve mitinglerinin olduğunu söylediler. Benim camide, cemaat toplamamı istediler. Ve araba tahsis etmemi istediler.

Vicdanen düşündüm. Bunun uygun olmayacağını düşünerek, ‘Hayır’ dedim. ‘Hayır’ demekle birlikte tekrar telefon başındaki arkadaş, bana sert bir üslupla, ‘Kardeşim, tek bir şey senden istiyorum. Sen bize ‘evet’ mi diyorsun, ‘hayır’ mı diyorsun?’ Ben de ahlaki bir sorumluluk olarak, görevimin içerisinde, vaazımın; insanlara verdiği hitapta, insanlara verdiğim ilkeler arasında bunun uygun olmayacağını düşünerek, hem memuriyet ahlakımla ilgili hem kendi ahlakımla ilgili… Bunun uygun olmayacağı kanaatine vararak, ‘Hayır’ dedim. Ve yüzüme telefon kapatıldı.

“BURADA BEN TARAF DEĞİLİM”
Ben neden yaptım. Ben bir cami imamıyım. Evet ülkede demokrasi şöleni olabilir. İnsanlar siyasi olarak birbirleri ile yarışabilirler. Ama burada ben taraf değilim. Ben sadece camide, insanlara dinlerini sahih bilgilerle ulaştırmak gibi bir görevim var. Ben bunları yaparken, insanların kardeşçe yaşamaları gerektiğini söyleyerek…

Ben burada cemaatimden bir kısmını siyasi düşüncelerini sorarak ya da siyaset yaparak, onları mitinglere götürürsem ben bu caminin ilkesine, amacına karşı düşmüş olurum. Bu da benim için ve toplum için çok büyük bir sıkıntı. Tek bir şey söylüyorum. Tek bir ricam var. Bakın hiç kimseden, hiçbir şey istemiyorum. Evet biliyorum, belki de tehdit edildim. Çok ciddi bir şekilde, üzerimde sıkıntı var; psikolojik olarak bu beni yıpratabilir. Camime dokunma, cemaatime dokunma. Mesleğimi ve camimi seviyorum. Lütfen bana dokunmayın. Lütfen benden uzak bir şekilde işinizi yapın. Bırakın ben de işimi yapayım”

 
Akşener: 'Seçim seçmen için bayramdır'
 
'Bizim yerimiz sipariş anketler değildir'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eski İmam A.Vahit 5 Mayıs 2023 Cuma 18:25

Sayın hocam helal olsun sana korkma eğilme savcılığa vermişin vaz geçme takip et...Yalnız Değilsin ALLAH Yar Yardımcın olsun imanimiz tam olacak ve hak yerini bulacak İnşaallah.

Yorumu oyla      2      3  
Nöbetçiler 30 Nisan 2023 Pazar 13:33

Buca tarihinin en düşük profilli ilçe başkanı. Partiyi yönetemiyor yönetiliyor. haliyle siyasette olmaması gereken konu ve olaylara tanık oluyoruz. seçimden sonra ilk değişecek ilçelerin başında geliyor.

Yorumu oyla      3      3  
Bravo 29 Nisan 2023 Cumartesi 23:11

Allah razı olsun.. Bravo imam kardeş, İşte bizim böyle din adamlarına ihtiyacımız var

Yorumu oyla      3      3  
ismail 29 Nisan 2023 Cumartesi 18:19

her sene aynı muhabbet ve aynı yalan haberler bu yalan haberlerle ak parti izmirde %10lardan %40lara geldi hala aynı yalanlara devam edilmesi gosteriyor ki bu secimde %40'ı da gececek izmirde gayet net. Her seçimde aynı şeyleri yapa yapa Ak partiyi buyuten asıl yalan haber yayınlayanlar

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: 'Seçim seçmen için bayramdır'
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. ...
AK Parti İzmir mitinginden kareler
AK Parti İzmir mitinginden kareler
'Mustafa Kemal diyenlerin adresi Milliyetçi Hareket'tir'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugünkü Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ...
Vatandaş İYİ Partili Keskin'e dert yandı... ‘Oyumu verdim ama helal etmiyorum’
İYİ Parti İzmir Milletvekili Adayı Öztürk Keskin, Torbalı ilçesine ziyarette ...
Oğan: 'Türkiye'yi rayına oturtmak için çabalıyoruz'
Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Ülkemizin birliği ve bütünlüğü ...
 
Selçuk'ta geleceğin hukukçuları buluştu!
“Geleceğin Hukukçuları Projesi Akran Eğitim Kampı” Selçuk Efes Kent Belleği’nde ...
AK Partili İnan’dan, Büyükşehir ve Ödemiş belediyelerine eleştiri: Başlayıp bitirdikleri bir proje bile yok!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili ...
'Dışa bağımlılığın kader olmadığını gösterdik'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'in bu yıl 330 bin takım ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva