Harun ÖZDEMİR
Demokrasi ve yalan
14 Nisan 2023 Cuma

İnsanlara yapamayacağı veya yapmak istemediği sözleri vermek, vaatlerde bulunmak hayvana yakışmaz. Yalanı söylese söylese insan söyler.

İnsanlık olarak geldiğimiz nokta budur.

Her sorunu yalanla çözmeye çalışıyoruz. Sokakları, meydanları, manşetleri, ekranları, anfileri, afişleri, kürsüleri ve minberleri yalancılar işgal ettiyse net olarak söylüyorum “bu yalanlar bizi de öldürür, insanlığımızı da.

Demokrasiyi insanlar icat ettiğindenberi yalan, önü alınamayan bir çığa dönüştü. Önüne geleni yakıp yıkıyor. Tahrip etmediği doğru bırakmadı.

Konuşma hastalığına yakalananlar, alın terinden nefret edenler, hak yemeyi amaç edinenler, bugünlerde yeni yalanlarına inanacak insan avındalar.

En güzel söz sanatları, en yaratıcı düşünceler, görsel ve sözel sanatları yalanı hakikatmiş gibi halka kabul ettirmek isteyenlerin hizmetinde ise veyalanlar da koro halinde söyleniyorsa vayy insanlığımıza.

Biz hayvan bile olamayız, çünkü hayvanlardan da aşağıdayız. Gerçek bu!

Azarbaycanlı ünlü bilim insanı Ziya Bünyadov, Vasim Memmedeliyev ile birlikte yaptıklarıKur’an çevirisinde Saff Suresi’nin 2. ayetini

Ey iman getirenler! Etmeyeceyiniz bir şeyi niyedeyirsiniz?” şeklinde çevirmişler. Çok sevdim, hatta bayıldım.

***

Şunu da görmekte yarar var: İnsanlık bugünlere yalan söyleyerek gelmedi. İnsanlığın başarıları da yalanla gerçekleşmedi.

Yahudiler ve Hıristiyanlar yalanla çok mücadele etti, sonunda bir noktaya geldiler. Budistler arasında yalan ne kadar yaygın inanın bilmiyorum!

Konu Müslümanlara gelince çok çaresizim. Sonuç olarak 2023’e geldik ne yalana çare bulabildik ve de hırsızlığa!

Kitleler halinde bilerek ve isteyerek yalanın ve hırsızlığın peşine takıldık gidiyoruz. Nereye kadar, bu da belli değil.

Doğru bir sözün dağ, taş, çiçek, böcek bunların her biri tanıktır. Ama yalanın durumu böyle midir? Dile gelen her varlık, toz tanecikleri bile aleyhte şahitlik yapar kivayy halimize.

Vay ki vay!

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aslanov 17 Ağustos 2023 Perşembe 10:14

Fikret Aslan beye cevaben, Depreme dayanıklı binaların yapımı için çıkarılan kanunlara riayet etmeyen, Yapı denetim, Müteahhit, Belesiye Ruhsat üçgeni sonrası suçlu Devlet mi? Yanılmıyorsam, Izmir''in Buca ilçe belediyesi yapı ruhsat birimi (kim olduğunu bilmeden) kaymakamdan para istediler de şimdi hapisdeler.. Deprem kuşağında olan bir ülkede müteahhit vicdanını sorgulamanız yerine Devlete Hükümete yükleniyorsunuz..

Yorumu oyla      3      3  
Aslanov 17 Ağustos 2023 Perşembe 10:03

Bravo. Önce Azerilerden örnek vererek Türk ve Müslüman kesimi aşağıladınız. Sonra Yahudi ve Hıristiyanlarılığı övdünüz. Biz hiç mi mücadele etmedik yalanla.... Bilinçli söylenen yalanlar haricinde minberdekileri de zan altına aldınız. Bravo... - Sol cenapa ait basın yayın organlarının 2001 dan beri yayınladıkları tekzip (yalan haberleri itiraf etmeleri yazısı) yazılarını inceleyin... - Yalanla Ülkeleri kaosa sürükleyen YAHUDİ ve HİRİSTİYAN kesimin yaptıklarını yayınlayın... - Budistlerin, sırf MÜSLÜMAN oldukları için canlı canlı yaktıkları müslümanların acılarını da yazın. SONRA GELIN, DÜNYANIN EN MERHMETLİ MILLETI OLAN TÜRKLERE DIL UZATIN.... Yalan yazınızın içeriği de yalanmış...

Yorumu oyla      3      3  
Saffet Kumbas 16 Nisan 2023 Pazar 16:06

Üstelik yalan söylemede o kadar ustalaşmışlar ki, yalanı söyleyiş tarzlarıtavırları, ses tonları son derece ustaca ve ikna edici. Doğru sözün ne süsü var, ne de makyajı kalmış. Yalanın yanında, doğru sönmüş, yıldızıyaldızı yırtılmış garip kalmış.

Yorumu oyla      3      3  
Fikret ASLAN 14 Nisan 2023 Cuma 17:56

Öz halamın oğlu okur yazar değil, biliyorum fakirlikten okuyamadı, aşırı derecede AKP'li. Adanada yaşıyor, son Maraş depreminden sonra telefonla muhabbet ederken yıkılan bunca binanın sorumlusu CHP'dir dedi, niye dedim çünkü CHP zihniyeti Kentsel dönüşüme karşı dedi. Eğer CHP karşı olmasaydı AKP Türkiyedeki bütün evleri yıkıp yeniden yapacaktı ama CHP bunu engelledi dedi. Bende bunu kim söylüyor dedim, ATV'de ve A-HABER'de tartışma programında söylediler dedi. Güldüm ve onu kırmamak için cevap vermedim. Şimdi bu zihniyetin oy verdiği parti iktidarda ve 22 senedir bu ülkeyi yönetiyor, Yıkılan binaların yüzde 70'ine yakını son 22 senede yapılan binalar. NOKTA.

Yorumu oyla      7      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva