HABERLER>İŞ DÜNYASI
19 Nisan 2024 Cuma - 13:43

Yorgancılar’dan Tugay’a işbirliği çağrısı!

31 Mart seçimlerini yorumlayan, İzmir iş dünyasının Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan beklentilerini anlatan Yorgancılar, “Hamza Dağ ve Cemil Tugay’a, seviyeli bir seçim süreci yaşattıkları için teşekkür ediyorum” dedi ve ekledi: “Dünyada ülkeler kadar şehirler de yarışıyor. Yeni başkanımızdan tek beklentimiz, sivil toplum örgütleriyle koordineli bir şekilde çalışması ve dünya şehirleriyle yarışan bir İzmir için birlikte çalışmaktır.”

Yorgancılar’dan Tugay’a işbirliği çağrısı!

EGEDESONSÖZ  - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, SONSÖZ TV’de 31 Mart seçimlerini değerlendirdi. Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Yorgancılar, İzmir iş dünyasının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan beklentilerini de anlattı. Yorgancılar, sivil toplum kuruluşlarının uyum içinde çalıştığını, İzmir Büyükşehir’in de bu ortak hareketin içinde yer almasını istediklerini belirtirken, “İzmir’i birlikte yönetelim” ifadesini kullandı.

SEÇİMİN KADERİNİ ENFLASYON BELİRLEDİ         
31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren, Türkiye haritasının kırmızıya boyanmasını yorumlayan Yorgancılar, “Seçimin kaderini belirleyen tencere miydi?”  sorusuna şu yanıtı verdi:

“Aslında Türkiye haritasının kırmızıya boyanması veya başka bir renk tanımı yapmak doğru olmaz. Halkın tercihinin sonucudur, ama muhalefet partisinin çok sayıda belediyeyi kazanmış olması. Geçtiğimiz yıllarda halk, başka tercihlerde bulunmuştu. Netice itibariyle sandığa, demokrasiye inanıyorsanız, halkın tercihine saygı duymak zorundasınız. Seçim sonucunu, halkımız bu seçimde bence mevcut yönetime, hükümete, bir uyarıda bulundu diye değerlendiriyorum. Bu uyarının altında yatan en büyük etken enflasyondur. Enflasyonunun yıllardır yüksek seyretmesinin rolü büyük oldu. Enflasyonun yüksek olmasının sebepleri var tabii ki. Neden enflasyon yükseldi? Pandemi sürecinden sonra, dünya savaşlarının olduğu süreci de gördük. Enflasyon, sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde problem. ABD’de, Almanya’da, İngiltere’de, İtalya’da yüzde 7, yüzde 8’lik enflasyon yaşandı. Hala da mücadele ediyorlar. Sıkı para politikalarının uygulanması söz konusu. Rusya-Ukrayna savaşından Avrupa Birliği’ni ekonomik olarak olumsuz etkilenmesi oldu. Avrupa Birliği şu anda Rusya’ya ihracat yapmıyor, bir kota koydular. Bunun getirmiş olduğu sıkıntılar var. Bunun dışında gıda fiyatlarındaki artışlar durdurulamıyor. Bunları üst üste koyduğunuzda tüm dünyada enflasyonun sebepleri olarak karşımıza çıkıyor. Dünya genelindeki ülkelerle bizim ülkemizdeki enflasyon oranlarına baktığımızda aradaki büyük uçurumun olduğunu görüyoruz. Bizde çok daha fazla seyrediyor. Yüksek enflasyon, seçimi etkilemiştir ve halkın uyarısına yol açmıştır. Hükümet, dolayısıyla özeleştiride bulunup daha düzgün bir şekilde enflasyonla mücadele edeceğini tahmin ediyorum. Ülkemiz, bir tane, başka ülkemiz yok. Biz çalışmak, üretmek mecburiyetindeyiz. Bizim, yani iş dünyasının siyasetle işi yok.”

HAMZA DAĞ VE CEMİL TUGAY’A TEŞEKKÜR ETTİ
İzmir iş dünyasının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan beklentilerini dile getiren Ender Yorgancılar, seçim sürecindeki tavırlarından ve siyaset yerine projelerini yarıştırdıkları için Cemil Tugay ve Cumhur İttifakı’nın adayı Hamza Dağ’a teşekkür etti. Yorgancılar, şunları söyledi:

“Öncelikle şunu söylemek istiyorum; hem Sayın Hamza Dağ’ı, hem de Sayın Cemil Tugay’ı yürekten tebrik ediyorum. Son derece seviyeli, İzmir’e yakışır bir süreci yaşattılar. Birbirlerini kırmadan, siyasetin ön plana çıkmadığı, projelerin yarıştığı bir seçim süreci oldu. Hamza Bey’in aldığı oylar da ortada. CHP adayı Cemil Bey’in aldığı oy da ortada. Tabii ki bir kazanan olacaktı. Biraz önce söylediğim gibi halk, tercihini CHP’den yana kullandı. Cemil Bey’den beklentilerimiz var tabii ki. Bugün dünyada ülkeler arasında bir yarış var ama ülkeler kadar şehirler de yarışıyor. İzmir’in bir marka şehir olması, Akdeniz’in parlayan yıldızı olması, hepimizin hayalidir. İzmir’in sadece sanayisiyle değil, turizmiyle, ticaretiyle, tarımıyla söz sahibi olmasını arzu ediyoruz. Uluslararası havaalanımız ve beş tane limanımızla büyük bir avantaja sahibiz. Yat turizmi, sağlık turizmi potansiyelimiz çok yüksek bir ilimiz İzmir… Türkiye’deki illere baktığımızda İstanbul, bugün bir sanayi ve finans merkezidir. Ankara, savunma sanayi ağırlıklı bir yer ve aynı zamanda ülkemizin yönetim merkezi. Antalya, turizmin kalbi durumundadır. İzmir, bu üç ilin taşıdığı özelliklerin hepsini barındıran bir ilimiz. Deniz kenti olması ve daha önce saydığım avantajları göz önünde tuttuğumuzda İzmir olarak bizim dünyada yarışamayacağımız tek bir şehir yok. Yeni başkanımızdan tek beklentimiz, sivil toplum örgütleriyle koordineli bir şekilde çalışması ve dünya şehirleriyle yarışan bir İzmir için işbirliği içinde olmaktır. İzmir’i hep birlikte yönetmemiz gerekiyor. Doğru olanı alkışlamalıyız, eksik veya yanlış olanı da uyarmalıyız. Doğruya ortak okulla ulaşmalıyız.”

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ 7-8 YILDIR UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYOR
“Geçmişte Sayın Aziz Kocaoğlu ile Sayın Tunç Soyer ile aynı şekilde çalıştık. Cemil Tugay ile devam etmek istiyoruz. İzmir’de şu anda yakaladığımız çok güzel bir şey var, 7-8 senedir… Sivil toplum örgütleri arasında çok güzel bir uyum var. Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Ege İhracatçılar Birliği, Esnaf Birliği, ortak akılla bir araya gelip projeleri tartışıp güzel şeyler yapılıyor. Mesela İZQ, Kemalpaşa Lojistik, Dikili Organize Tarım Sanayisini oluşturduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Sayın Cemil Tugay ile bu birlikteliğin içinde olması durumunda başarı ve İzmir’in kazanımları çok daha yüksek olacaktır. Aramızdaki birliktelikte bugüne kadar tek başarısızlığa dahi ulaşmadığımızı özellikle belirtmek istiyorum. Yerel yönetimler bu birlikteliğin içinde mutlaka olmalı. Sayın Valimiz Süleyman Elban da İzmir için bir şanstır. Ankara ile işlerimizde, hükümetle işlerimizde, ulaşamadığımız yerlerde bize hep destek oluyorlar. Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum.”

 

 
Arkadaş cinayetinde karar!
 
Bekçinin acı sonu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakikat MÜDDET 20 Nisan 2024 Cumartesi 09:40

Sermayenin ağası şunu demek istemiş sanırım. Bizim kirli bahçemize dokunma. Hamza bey ile devlet kredilerini beraber hallediyorduk. Aziz ve Tunç uyumluydu. Sende uyumlu ol. Biz size siz bize. Karışma bu pisliğin içine. Çevre için 2 proje yap bizim sosyal sorumluluklarımızı destekle. Hatalar olur elbet ama ülkenin halı malum. Sen kumunda oyna bu çamura bulaşma. Git parkları gez sanayi bölgesinde çok dolaşma. Başı boş köpekler ısırmasın kuduz salgını var. DEMEK İSTEMİŞ SANIRIM.

Yorumu oyla      0      0  
İsmail 19 Nisan 2024 Cuma 16:34

Başkanım en pahalı suyu kullanıyoruz, körfez kokuyor, siz kalkıp İZSU üst yönetimini görevden almıyorsunuz,neden peki çokmu başarılar, ulaşım rezalet otobüsler tıklım tıklım siz ESHOT üst yönetimini görevden almıyorsunuz, şimdi sayın başkanım size akıl verecek değilim fakat bu iki kurumun başındakileri görevden almazsanız sizin başarılı olma şansınız olmaz,çünkü en önemli şey ulaşım ve su dur.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balkanlar'dan Ege'ye döviz yağmuru!
Türkiye, Mart ayında ihracatında yüzde 4,1’lik kan kaybı yaşarken, yaklaşık ...
Halkın kantarına çıkıyor... Eski başkandan kapasite artışı!
Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat’ın ortağı olduğu Meltem ...
Tarımın başkentinde fuar heyecanı
Türkiye tarım sektörünün dev buluşması Ödemiş’te başladı.  Sektöre yön ...
 
Kuru incir ihracatında büyük artış!
Cennet meyvesi olarak nitelendirilen, Türkiye’nin üretim ve ihracatında ...
Halkın kantarına çıkıyor... Kozak'a dinamit!
Doğal güzellikleri ile bilinen Kozak Yaylası’nda açılması planlanan patlatmalı ...
Sahte tatil sitesi uyarısı!
Muğla'nın ilçelerinde turizm sezonu başlarken, lüks otellerin internet ...
 
GEMİSANDER’den ‘zehir gemileri’ açıklaması: Yasal mevzuatlara titizlikle uyulmaktadır
İtalyan Deniz Kuvvetleri’ne ait üç denizaltının İzmir'in Aliağa ilçesinde ...
Bayramda adalara turist akını: 9 günde 20 bin Türk!
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu ...
Demir-çelik sektöründen yeşil hamle!
İzmir'de 1 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması'na ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva