HABERLER>SEÇİM 2015
23 Ocak 2014 Perşembe - 17:32

Yıldırım o İzmir rakamını açıkladı: 15.5 milyar lira!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, hükümetin 11 yılda İzmir’e 15.5 milyar TL yatırım yaptığını söyledi. Yıldırım sadece kendi bakanlığının 5 milyar TL’lik iş yaptığını belirtti.

Yıldırım o İzmir rakamını açıkladı: 15.5 milyar lira!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sık sık gündeme getirdiği İzmir’e yapılan yatırım miktarı ve rakamlarla ilgili tartışmalar sürüyor.

- KUZEY ÇIKARMASI: BALKON KONUŞMASI VE GEDİZ ÇIKIŞI!

Kocaoğlu’nun ‘hükümet 11 yılda 5.3 milyar TL’ yatırım yaptı sözlerine daha önce AK Parti’nin Milletvekili Nesrin Ulema yanıt vermişti. Ulema rakamları 15.8 milyar TL olarak nitelendirirken Binali Yıldırım elindeki kesin rakamları söyledi.


 
Menemen Ticaret Odası’nda toplantıya katılan Yıldırım, “Bizim için ‘İzmir’e yatırım yapmıyor’ diyorlar. Eğer biz yatırımları ve miktarları anlatmaya başlarsak mahcup olurlar.  Sadece Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 5 milyar TL’lik yatırım yapmıştır. Hükümetin İzmir’e 11 yılda yaptığı yatırım miktarı 15.5 milyar TL’dir. Listesi de ortada ve bellidir.  Bunun içinde sulamadan, içmesuyuna, okullardan, hastanelere kadar birçok alanda yapılan yatırımlar vardır.  Biz anladığımız işi konuşuyoruz. Bizim anladığımız iş de hizmet yapmaktır. Buraya hizmet etmeye geldik. Bu zamana kadar yatırımları yaparken ayrım yapmadık. Kesinlikle ‘CHP’li belediyedir’ demeden ortak projeler ürettik. İZBAN bunun örneğidir. Şu anda hat Torbalı’ya kadar uzadı. İşlem bitti. Menderes’ten Torbalı’ya uzaması gereken hat açılamıyor. Neden? Biz üzerimize düşeni yaptık ama belediye halen yapması gereken durakları, istasyonları yapmadı. Bizde gürültü az, iş çoktur. Sadece reklamda iyi değiliz. Önümüzdeki beş yıl için bize güvenin ve bizi de izlemeye devam edin” dedi.


 
CHP’Lİ BELEDİYELER SAHİP ÇIKIYOR
Yıldırım konuşmasında Bütünşehir Yasası nedeniyle gündeme gelen İl Özel İdaresi’nin malları ve hizmet ağı hakkında da konuştu. Yıldırım, “Bizim siyaset anlayışımızda hizmet etmek var. Kimsenin oy alarak insanların hayallerini kırmaya hakkı yok. İnsanların oylarını belli ikballeriniz için ipotek altına alamazsınız. Verilen sözlere bakıyorum hiçbirisi yapılmamış. Menemen gibi bir yerde 30 söz vereceğine üç söz ver ama onu da yap. Çok şey söylemek çok oy almak anlamına gelmiyor. İnsanlar mucize istemiyor, ilgi istiyor. Seçimden önce ‘her şayi yapacağım’ deyip seçimden sonra da yok olan siyasi anlayışı halk istemiyor. Sadece Menemen’e değil İzmir’in birçok ilçesine yatırım yapıldı. İl Özel İdaresi aracılığıyla yapılanlar var. CHP’li belediye başkanları çıkıp ‘biz yaptık’ diye propaganda yapıyor. Belki size de gelip anlatıyorlardır. Bu yapılan yatırımların tamamı İl Özel İdaresi ve KÖYDES vasıtasıyla getirilmiştir. Bütünşehir yasası çıktığında ‘Türkiye bölünecek’ dediler. Biz itirazlarını anlayamadık. Şimdi de aynı zihniyet yasa yürürlüğe girmeden apar topar yol yapmaya çalışıyor. Irgatın iyisi güneş doğmaya beş kala belli olur. Yat yat yat sonra da seçim zamanı ‘hadi bakalım’ de ve iş yapmaya çalış. Mantık budur” diye konuştu.
 
Toplantıda Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral da Yıldırım’a övgüler yağdırdı. Güral, “Biz sizi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz. Siz yavaş konuşur çok iş yaparsınız. Soyadınız gibi çalışırsınız. Bunu zaten yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Gürol Yıldırım’ı ‘beş yıldız’ olduğunu dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
35 24 Ocak 2014 Cuma 14:23

Bu rakamların açılımını tüm İzmir merak ediyor. Kalem kalem açıklanmalı ve tüm İzmir'e duyurulmalı o zaman Binali Bey'e ilginin daha da arttığını göreceksiniz.

Yorumu oyla      12      5  
doğru sözler 24 Ocak 2014 Cuma 10:52

İzmir ak parti yüvde 60 kanaznacak bin Ali yıldırım çok dürüst ve zengin değildir. Modern aday teknoloji biliyor yol yapıyor en azından.izmir binali olacak ak günler geliyor.

Yorumu oyla      14      6  
ufuk 24 Ocak 2014 Cuma 09:33

BIRAK YA BU İŞLERİ İZBANI İZMİR BELEDİYESİ YAPTI. AÇILIŞA SİZ GELDİNİZ BİZ YAPTIK DEDİNİZ ÜSTÜNE KONDUNUZ. YAPIMINDADA BİR SÜRÜ ENGEL ÇIKARDINIZ. KANDIRMAYIN İNSANLARI...

Yorumu oyla      15      9  
İzmirli 24 Ocak 2014 Cuma 09:11

o yatırımlarıda açıklasaydınız bakalım neler ve bakalım o paralar gerçekten harcanmışmı.. birde diğer illeri görelim ne kadar yatırım yapmışsınız. istanbul ankara bursa konya kayseri gibi mesela.

Yorumu oyla      17      9  
engin 24 Ocak 2014 Cuma 08:54

11 yılda 5,5 milyar tl lik ulaştırma bakanlığı yatırımı gören var mı?Zaten havalimanı iç ve dış hatlar yap işlet devret modeliyle yapıldı ve yapılıyor.İzmire yapılan yatırımları kalem kalem açıklasın sayın binali yıldırım.Aziz kocaoğlundanda kalem kalem yapılan yatırımları açıklamasını bekliyorum.

Yorumu oyla      16      9  
OSMAN 24 Ocak 2014 Cuma 08:53

YAAA; YAPACAKSINIZ TABİİİ HÜKÜMET DEGİLMİSİNİZ...BİR DE ANLATIYORSUNUZ ÇOK BİR ŞEY YAPMIŞ GİBİ ..NASIL BİR SİYASET ANLAYIŞI VAR TÜRKİYEDE...

Yorumu oyla      16      9  
KEMALETTİN 24 Ocak 2014 Cuma 08:50

İZMİRLİYİ KANDIRAMAZSINIZ....BOŞUNA UGRAŞMAYINNN

Yorumu oyla      16      9  
temel 24 Ocak 2014 Cuma 08:45

çok yapmışsınız ...sayın binali bey bir de istanbulu açıklarmısınız....izmir ne kadar az birseyler yapılDıgını 2 yaşındaki çocuk ta anlayacAKKKKK...

Yorumu oyla      16      8  
menemenl, 24 Ocak 2014 Cuma 03:23

allahına kurban senin.

Yorumu oyla      19      19  
izmirli 24 Ocak 2014 Cuma 01:56

sayın bakanın izmiri almasıyla nelerin değişeceğini tahmin edin bakalım.bu kentin çehresi nasıl değişecek göreceksiniz.yeni iş alanları nasıl açılacak göreceksiniz.maden hizmet istiyorsunuz işte aday buyurun deneyelim.yapamazlarsa hep beraber sandığa gömelim.birileri gibi hala bisiklet projeleriyle uğraşmıyor en azından.

Yorumu oyla      17      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! AK Parti’nin Karşıyaka adayı belli oldu
Haftanın ilk günü 27 ilçe belediye başkanının ilan edildiği AK Parti’de ...
Manisa adayı Tanrıverdi geri dönüşümü mercek altına aldı
AK Parti MKYK üyesi,Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye ...
CHP İzmir’de ‘yoklama’ zirvesi: Eğilim hakkında her şey
İl Başkanı Engin 7 ilçe başkanıyla bir araya geldi. Meclis üyelerini belirlemek ...
 
Kocaoğlu’ndan Yıldırım’a ‘yüzde 50’, ray ve kanalizasyon yanıtı!
DTO’yu ziyaret eden Kocaoğlu’ndan rakibin ‘Yüzde 50 oy yeter’, ‘ray projeleri’ ...
Yıldırım'ın kuzey günlüğü: Balkon konuşması ve Gediz çıkışı!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ziyaretlerine bir gıda ...
Dündar’a Bornovalı Elazığlılar’dan tam destek
İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak CHP Bornova Belediye Başkan Aday ...
 
Ümit Yaldız yazdı: Kim/ne kadar iş yapar?
“AK Parti İzmir listesi için ‘Bu liste iş yapar’ dedik, kıyamet koptu. Dedik ...
Buca aday adayı Akdemir ekibine yeni yol arkadaşı!
CHP Buca belediye başkan aday adayı Remzi Akdemir,ekibiyle birlikte çalışmalarına ...
SP İzmir seçim karargahlarını kurdu
Seçimlerle ilgili yoğun hazırlıkların ve çalışmaların yürütüldüğü Saadet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva