HABERLER>POLİTİKA
11 Ekim 2013 Cuma - 10:25

Ve Aslan’dan soru işaretlerini ortadan kaldıran açıklama

Siyasi kulislerde potansiyel Büyükşehir adayları arasında kabul edilen Ege Koop’un Genel Başkanı Hüseyin Aslan, hakkında ortaya atılan pek çok iddiaya açıklık getirdi, canlı yayında soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

Ve Aslan’dan soru işaretlerini ortadan kaldıran açıklama

EGEDESONSÖZ - Ege TV’de Güne Bakış Programı’na konuk olan Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, çarpıcı açıklamalar yaptı. Yayınlanan 6. kitabı olan ‘Dost Kapısı Belediye’ isimli çalışması hakkında bilgi veren Aslan, “Hangi göreve talip olduysam öncesinde geniş bir araştırma yaparım. Bu da böyle bir çalışma oldu. Talip olduğum belediye başkanlığı öncesi nasıl bir anlayışla kenti yöneteceğimize dair ipuçları verdik. Kısmet olur da kent yönetimini devralırsak belediye herkes için dost kapısı olacak. Hem vatandaş için hem işadamı, yatırımcı için…” dedi.
 
HİÇBİR PARTİYE ÜYE DEĞİLİM ÇÜNKÜ…
Egede Sonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız ve programın sunucu Aslı Eren’in siyasete ilişkin sorularına yanıt veren Aslan, siyasi kulislerde hem CHP’den hem AK Parti’den hem de MHP’den adının geçmesiyle ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi: “Benim nerede yürüdüğümü, nerede durduğumu herkes bilir. Atatürkçülüğümü, Cumhuriyetçiliğimi, yazdığım yazıları, kitapları, düzenlediğimiz seminerleri… Aslında bu konuda kafalarda en küçük bir soru işaretinin bile olmaması gerekir. Neden bugüne kadar bir siyasi partiye üye olmadığıma gelince… Bu tamamen Ege-Koop’la ilgilidir. Başında olduğum ve İzmir için bir şeyler yapmaya çalışan Ege-Koop’un başındaki kişinin siyasallaşması en başta Ege-Koop’a zarar verirdi. Ege-Koop’u korumak adına bugüne kadar bir siyasi partiye başvurmadım, üye olmadım” diye konuştu.
 
TABİ Kİ CHP’DEN ADAYIM
Adaylığınızı ne zaman ve hangi partiden açıklayacaksınız sorusuna ‘Kasımın ilk haftasında adaylığımı açıklıyorum. Hem de görkemli bir tören olacak” diyen Aslan, “CHP’den açıklayacağınızı da açıklarmısınız sorusuna’ ‘Tabi ki CHP’den açıklayacağım’ yanıtı verdi.
Geçtiğimiz hafta 3 gün Ankara’da önemli görüşmeler yaptığını da canlı yayında açıklayan Aslan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başta olmak üzere çok sayıda üst düzey yöneticiyle istişare etme fırsatı bulduğunu kaydetti. Aslan, “MHP’nin bize yönelik teklifte bulunduğu yazıldı. Teşekkür ediyorum. Ben AK Parti tabanından da oy almaya talibim. Şunu iddia ediyorum. Aday olursam en az yüzde 60 oy alırım. Bunu buradan ilan ediyorum. Çünkü İzmir’de önemli bir değişim algısı, beklentisi var. Bu ihtiyaca cevap vereceğime inanıyorum” dedi.

AZİZ BAŞKAN’I SEVİYORUM
Adaylık kararını geciktirmesinde Ege-Koop’u siyasileştirme endişesi kadar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na duyduğu sevgi ve saygının da önemli rol oynadığını ifade eden Aslan, “Aziz Başkan demokrat bir kişilik. Çok önemli ve zor süreçler yaşadı. Onu incitmemek adına şu ana kadar adaylık açıklamamı geciktirdim” diye konuştu.

YOKSULA DAYANIŞMA KARTI
İzmir’e ilişkin açıkladığı projelerden ‘Sağlık Serbest Bölgesi’nin Bakanlar Kurulu gündemine alındığını anlatan Aslan, “Büyükşehir Belediye Başkanı olursam İzmir’in yoksul insanlarına belediyenin şefkatli elini uzatacağım. Dost Kapısı Belediye kitabında ayrıntılarıyla yazdım. Yoksul insanlarımızı imamlar ve muhtarlar aracılığıyla tespit edip onlara ‘dayanışma kartı’ verebiliriz. Yoksul vatandaşlarımız o karta her ay yüklenecek bir miktar parayla ihtiyaçlarını giderebilirler” dedi.

İLÇE ADAYI OLMAYI UYGUN BULMAM
Çok sayıda projesinin hazır olduğunu İzmir’in her köşesiyle ve her sorunuyla ilgili projeler hazırladıklarını anlatan Aslan, “Büyükşehir adayı olmaz ya da yapılmazsanız teklif edilse dahi bir ilçe belediye başkanlığını kabul eder misiniz” sorusuna da net yanıt verdi. “Makam ve mevki peşinde koşmadığının altını çizen Aslan, “Ben İzmir’i yönetmeye talibim. O olmadı şu olsun anlayışı bana ait bir düşünce değil. Eğer bir ilçe belediye başkanlığı hayali kursaydım önceki dönem CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın üç ilçe teklifinden birini kabul ederdim. Sonuna kadar İzmir Büyükşehir’i yönetme iddiamı sürdüreceğim” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MUHASEBE 11 Ekim 2013 Cuma 22:39

Tipik Sarıgul Vakkası...Buyursun Once Chp Mutfagın da Calıssın...Bu Partı de Bınlerce Ege Koop Huseyın Aslan Var...Proje Denılıyor Ama Butun Hepsı Zaten Uygulanan Sıstem,Yurtdısı Veya Yurtıcı Projenın Aynıları...Sız Ayhan YALCINKAYA yı Getırın Izmır e Proje O Zaman Uygulanır...Keske Huseyın Aslan Yıllar Once Orgut Ile Iletısım Icın de Olsaydı Alaatın Baskan Gıbı

Yorumu oyla      13      6  
Bilal-İzmirli 11 Ekim 2013 Cuma 19:59

Aslan Şunu iddia ediyorum. Aday olursam en az yüzde 60 oy alırım..???? BENDE İZMİRDE ADAY OLSAM EN AZ YÜZDE 61 OY ALIRIM DEMEKKİ BENİM OY YÜZDEM SİZİ GEÇTİ NETÇEZ ŞİMDİ....VE BEN CHP HEM ÜYESİYİM HEM DELEGESİYİM NETÇEZ ŞİMDİ Sayın Aslan....CHP Adaylarını CHP Üyeleri seçmelidir..CHP Delegesi CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      16      8  
erdal 11 Ekim 2013 Cuma 17:11

Örgüt ilişkisi zayıf,Sarıgül menşeili ve onun tarzında ideolojik söylemlerden uzak,light siyaset anlayışına sahip,müteahhit olması dezavantaj,partililik bilincini bugüne kadar saklamış biri.Daha partili daha ideolojik,daha ayağa basan projesi olan, örgüte daha yakın,sarıgüle daha uzak potansiyel adayları tercih ederim..Ben sırf belediyeyi değil, partimizin altı okunu da savunacak belediye bşkanlarını sehirlerimize istiyorum..Bu da Hüseyin Aslan değil..

Yorumu oyla      24      9  
Renak35 11 Ekim 2013 Cuma 16:33

Bir de İzmir müteahhit bir büyükşehir belediyesi istemiyor...Müteahhit kafaların bu işi nasıl yaptıkları, kent yönetiminden ne anladıklarının örneklerini AKP li belediye başkanlarından fazlasıyla gördük...

Yorumu oyla      24      11  
11 Ekim 2013 Cuma 16:31

hiç bir partile temasım olmadı diyor.3 yıl öncesine kadar mustafa sarıgülle türkiye değişim hareketinin izmir temsilciliğini yaptı oluşumda yer aldı.

Yorumu oyla      29      7  
Karpuzman 11 Ekim 2013 Cuma 14:33

Hüseyin Bey'in İzmir'i yönetecek kapasitede biri olduğunu düşünmüyorum.

Yorumu oyla      36      9  
Renak35 11 Ekim 2013 Cuma 14:25

Şu herkesin adayıyım lafına iyice "gıcık" olmaya başladım...Herkesin adayıyyım, ortak akılla yürüteceğim...ortak akılla neyi kasdediyorlar acaba biliyorlar mı? Gezi olayları ile artık siyaset algısı, yönetme-yönetilme algısı değişti...Gezi direnişi ülkemizdeki paradigma değişiminin önemli bir başlangıcı...süreçi, bundan sonra bu anlayışı iyi tahlil edenler sürükleyecektir. Sanırım CHP nin üst kademisinde siyaset yapan, büyükşehire aday olanların şu ana kadar gezi direnişi ve sonrasını okuduklarına yönelik en küçük bir iz göremiyorum..Halk artık mahallesinde yapılacaklara kendisi karar vermek istiyor...Demokrasi yerelden başlar...

Yorumu oyla      31      7  
Zafer 11 Ekim 2013 Cuma 13:53

Keşke aday yapılsa...

Yorumu oyla      16      27  
11 Ekim 2013 Cuma 12:52

Çiğli'ye yakışır.

Yorumu oyla      15      24  
35 11 Ekim 2013 Cuma 12:21

"Kasımın ilk haftasında adaylığımı açıklıyorum. Hem de görkemli bir tören olacak” diyen Aslan şimdiden açıklamış olmuyor mu ? Bu saatten sonra aday gösterilmezse karizma ne olacak?

Yorumu oyla      32      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gappi yazdı: Yerel seçimin sırrı 3İ formülünde…
“Start verildi, Türkiye şimdilerde ne Suriye’yi eskisi kadar konuşuyor, ...
Şengül’den Kocaoğlu’na ‘popülist’ eleştirisi
AK Parti İzmir Milletvekili, Başkanı Kocaoğlu’nun “Stadı ve kruvazör limanını ...
'Kemik İliği Bankası kurmanız için daha kaç Efe ölmeli?'
Günlerdir Lösemiye karşı yaşam mücadelesi veren 7 yaşındaki İzmirli Melis ...
 
BDP'li Kaplan eşiyle birlikte töreni terketti
BDP'li vekil Hasip Kaplan, Şerafettin Elçi Havalimanı'ndaki törende Vali ...
Arınç'tan çarpıcı açıklamalar: Gül partiye dönerse...
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti’de “dördüncü dönem yasağı” ...
CHP’den İstanbul’a sürpriz aday: Can Ataklı
Gazeteci Can Ataklı, CHP'den İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı.
 
Bahçeli’den MHP’li Başkan’ın Kürtçe bayram mesajına tepki
Devlet Bahçeli, toplu açılış ve temel atma törenine katılmak için geldiği ...
Ümit Yaldız yazdı: ‘Yok artık’ dedirten aday
AK Parti kulislerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bomba aday!
Ve Irak tezkeresi Meclis’ten geçti: Tek ret BDP’den
Hükümet'e terörle mücadele kapsamında Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva