HABERLER>POLİTİKA
11 Ekim 2013 Cuma - 08:51

BDP'li Kaplan eşiyle birlikte töreni terketti

BDP'li vekil Hasip Kaplan, Şerafettin Elçi Havalimanı'ndaki törende Vali Hasan İpek'in Cizre'de iş makinelerinin yakılmasını gündeme getirmesi üzerine "Nutuk dinlemeye gelmedim" dedi, eşini de alıp töreni terketti.

BDP li Kaplan eşiyle birlikte töreni terketti

ŞIRNAK - Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Anadolu Jet'in Şırnak-Ankara seferinin başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Tören, havalimanına Ankara'dan kalkan ve Şerafettin Elçi Havalimanına inen uçağın gelişi ile başladı. Uçakla gelen Ak Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve diğer yolcuları Vali Hasan İpek karşıladı.

Çiçeklerle karşılanan vekiller ve diğer konuklar seferlerin başlaması anısına uçak önünde kurdele kesti. Törende konuşan Vali İpek, Anadolu Jet'in Ankara seferinin başlaması dolayısıyla yaşanan mutluluğun Şırnaklılar tarafından paylaşılması dileklerinde bulundu.

Türkiye'nin her yerinde insanların halay çektiğini ama Şırnak'ta insanların aileleriyle çay bahçesine gidemediğini ifade eden Vali İpek, şöyle konuştu: "Şırnaklının, Cizrelinin mutluluğunu engellemelerine rağmen güzel şeylerin de Şırnak'ta yaşandığını görüyoruz. İstanbul, Sinop ve Bayburt'taki insan nasıl huzurlu ve mutlu yürüyebiliyorsa, Şırnaklıların da yeni doğmuş bebeğinden 70 yaşındaki insanına kadar istediği gibi gezip dolaşabileceği böyle mekanların olmasını istiyorum."

VALİ, İŞ MAKİNALARININ YAKILMASINDAN ŞİKAYET ETTİ
Bir hafta içerisinde Şırnak'ta meydana gelen olaylarda 4 iş makinesinin yakıldığını kaydeden Vali İpek, buna isyan ettiğini söyledi. "Bir çözüm sürecimiz var. Bu insanların sokağa çıkma hakkını da elinden alanlara tepki göstermemiz lazım" diyen İpek, bu konuda herşeyi yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Şerafettin Elçi isminin havaalanına verilmesinin çok anlamlı olduğunu aktaran İpek, şöyle devam etti: "Düne kadar Kürt'ü, Çerkez'i ve Laz'ı Türk'üm dedirtmek mecburiyetindeydik bu ülkede. Ama bugün bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Nedir bu yaşadığımız mutluluk? İşte andımızı kaldırdık. Her şey dört dörtlük mü? Hayır. Ama Cizre'de insanlar 3 günden beri dışarı çıkamıyorsa, kusura bakmayın da dört dörtlük olmasını bekleyemezsiniz. Herkesin bir adım atması lazım. Bir ay içerisinde birçok olayım oldu Şırnak'ta. Bunların barış ve çözüm süreciyle alakası var mı, yok. Bu insanları sürekli molotoflarla sokağa çıkarmanın anlamı var mı yok. İşte bunları hep birlikte yapacağız. Vali olarak gaz ve su atmayacağım halkıma. Herkes yürüyüşünü, basın açıklamasını yapacak. Ama başkaları da gelip benim insanlarımın üzerine molotof, el yapımı bomba atmayacak. İnsanlarımı taşlamayacak."

BDP'Lİ KAPLAN: NUTUK DİNLEMEYE GELMEDİM
Bu arada oturduğu yerden Vali İpek'in konuşmasına tepki gösteren milletvekili Kaplan da demokrasilerde bir ilde seçilmiş iki milletvekilinin, 6 belediye başkanının cezaevinde tutulamayacağını belirterek, "Ramazan Uysal terörist midir? Allah aşkına cezaevindedir. Faysal Sarıyıldız öyle midir? Allah aşkına yapmayın. Biraz da bu vatandaşın çektiklerini görün. Bizi isyan ettirmeyin. Ben nutuk dinlemeye gelmedim, burada nezaketen bulundum. Ben siyasetçiyim. Bana atanmışlar burada nutuk atamaz. Demokrasilerde atanmışlar nutuk atmaz. Seçilmişler mecliste bunu muhalefetiyle iktidarıyla yapar. Bize bırakın bu işi" diye konuştu.

VALİ: SİZ Mİ ATTINIZ Kİ ALINIYORSUNUZ
Bunun üzerine Vali İpek ise "Vatandaş 3 günden beri çekiyor. Bu molotofları siz mi attınız da alınıyorsunuz sayın vekilim. Siz atmadınız ki" dedi.

KAPLAN TÖRENİ TERKETTİ
Kaplan, daha sonra eşiyle birlikte tören alanından ayrıldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 11 Ekim 2013 Cuma 20:03

BDP'li Kaplan eşiyle birlikte töreni terketti..????MECLİSTE ŞEREF SÖZÜ ANDI EDEREK AKSİ İSTİKAMETE YÜRÜYENLERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARINA HAVALE EDİYORUM.

Yorumu oyla      11      5  
11 Ekim 2013 Cuma 09:02

BEN SEÇİLMİŞİM DİYOR SİLAH ZORUYLA SEÇİLMİŞLER

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç'tan çarpıcı açıklamalar: Gül partiye dönerse...
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti’de “dördüncü dönem yasağı” ...
CHP’den İstanbul’a sürpriz aday: Can Ataklı
Gazeteci Can Ataklı, CHP'den İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı.
Bahçeli’den MHP’li Başkan’ın Kürtçe bayram mesajına tepki
Devlet Bahçeli, toplu açılış ve temel atma törenine katılmak için geldiği ...
 
Ümit Yaldız yazdı: ‘Yok artık’ dedirten aday
AK Parti kulislerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bomba aday!
Ve Irak tezkeresi Meclis’ten geçti: Tek ret BDP’den
Hükümet'e terörle mücadele kapsamında Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon ...
CHP'den askerlik teklifi: 4 aya insin!
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, kısa dönem askerlik süresinin 4 aya ...
 
AK Partili aday Denizli'ye deniz getirecek!
AK Parti'den Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu ...
Önder’den büyük iddia: CHP tarihinin en ağır yenilgisini alacak!
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, Gezi eylemlerindeki tavrından ...
CHP’den Irak tezkeresi için sürpriz karar
CHP, bugün Meclis Genel Kurulu'na gelecek Irak tezkeresine destek verecek.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva