HABERLER>GÜNCEL
25 Nisan 2024 Perşembe - 16:43

TMOOB’tan işten atılan Iffco çalışanlarına destek

Sendikalı oldukları gerekçesiyle 4 Mart’ta Iffco Turkey Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından işten atılan işçiler için TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

TMOOB’tan işten atılan Iffco çalışanlarına destek

EGEDESONSÖZ - Iffco Turkey Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'de sendikalaştıkları gerekçesi ile işten atılan 3 gıda mühendisi 1 kimya mühendisi ve 1 işçi 4 Mart’ta fabrika önünde eyleme başladılar. Eylemlerinin 53’üncü gününde TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

TMMOB İzmir İKK adına TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ömer Ulaş Kırım basın açıklaması metnini okudu.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Bildiğiniz üzere, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde bulunan IFFCO Turkey Gıda San. ve Tic. A.Ş’de uğradıkları mobbinge, fazla mesai sürelerine ve düşük ücretlerine karşı iş yerinde örgütlenen, aynı zamanda odalarımızın da üyesi olan 3 gıda mühendisi ve 1 kimya mühendisi meslektaşımız ile 1 işçi arkadaşımız sendikal faaliyetlerinden dolayı iş hukukuna aykırı bir şekilde 53 gün önce mesnetsiz bahanelerle işten atılmıştır.

53 gündür mücadelelerine devam eden arkadaşlarımız için bugün tekrar bir aradayız. IFFCO Turkey ile görüşme çabalarımız 15 Nisan günü sonuç vermiş ve firma yetkilileri ile bir toplantı yapılmıştır. İşlerine geri dönmek ve sağlıklı bir iş yeri ortamında çalışmak isteyen arkadaşlarımızın istekleri, tüm iyi niyetli girişimlerimize rağmen firma tarafından reddedilmiştir. Görüşmede firma yetkilileri, her ne kadar işten çıkarılmaların sendikal faaliyetler ile ilgili olmadığını söylemişlerse de aynı zamanda işten çıkarılan arkadaşlarımızın sendikalı olarak fişlendiklerini de kendi ağızları ile itiraf etmişlerdir. Tek Gıda İş sendikası, fabrika içinde örgütlenme hakkını elde etmesine rağmen firma, hukuki yolları bahane ederek süreci uzatmaya çalışmaktadır. Sendikaya üye olmak Anayasal bir haktır, engellenemez!

Ücretli çalışanların iş güvencesini tamamen ortadan kaldırarak işten çıkarılmaların normalleştiği bir düzeni kabul etmiyoruz. Neoliberal kapitalist sistemin bu uygulamalarını bertaraf edecek en büyük gücün örgütlülük olduğunu biliyoruz ve bu hakkın Anayasa ile güvence altında olduğunu hatırlatıyoruz. Hukuki süreçlerin uzunluğunu bu hakkın kullanılmasının önüne geçirmeyecek, hakkımızı direnerek kazanacağız.

Geçtiğimiz hafta aldığımız bilgilere göre IFFCO firmasının merkezi tarafından IFFCO Turkey’de üst düzey görevden almalar ve görev değişiklikleri yapılmıştır. Bu durum göstermektedir ki haklı direnişimiz ve üst düzey yöneticilerin uyguladıkları mobbing ve adaletsizlikler, keyfi işten çıkarmalar şirketin merkezinde de rahatsızlığa ve kaygıya sebep olmuştur. Şirketin Türkiye CEO’su görevden alınmış insan kaynakları departmanına da üst düzey atama yapılmıştır.

Ayrıca geride kalan 53 günde, uluslararası sosyal uygunluk kuruluşları ve kalite yönetim sistemi kuruluşları da firmayla temasa geçip süreçle ilgili sorgulamalar yapmıştır. Süreç, mesleki örgütlenmemiz ve meslektaşlarımızın haklarını almamız doğrultusunda olumlu yönde seyrederken, IFFCO firmasının saygınlığı ve güvenilirliği hem ulusal hem de uluslararası mecralarda günden güne erimektedir. Haksız yere işten atılan işçilerin işe iadeleri sağlanana kadar her türlü mecrada baskıyı arttırmaktan geri durmayacağız. Baskıyı ve dayanışmayı güçlendirerek devam ettireceğiz.

Buradan tekrar beyan etmek istiyoruz ki Gıda Mühendisinin, Kimya Mühendisinin, Ziraat Mühendisinin iş güvencesi yoksa; Halkın gıda güvenliği ve güvencesi de yoktur.

Bizler TMMOB’ye bağlı odalar olarak üyelerimizin “mesleki etkinliklerini kullanmaları dolayısıyla karşılaşacakları her çeşit haksızlık, şeref ve onurlarını kırıcı davranışlara karşı bütün girişimleri yapmak, mesleki dayanışmayı kurmak ve güçlendirmek” ilkemize dayanarak meslektaşlarımızın hakkını korumaya ve işe geri dönmek için fabrika önünde oturma eylemine devam eden üyelerimizin ve mesai arkadaşlarının yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.

IFFCO Turkey firmasına sesleniyoruz; sendikal faaliyetler bahane edilerek çalışanları işten atmak suçtur. Bir an önce bu suçu işlemekten vazgeçin ve işten atılan çalışanları işlerine iade edin. Onlar için sağlıklı bir çalışma ortamı ve insanca yaşayacak ücret taleplerini karşılayın.

 
Erdoğan, 7 ülkenin büyükelçisini kabul etti
 
İzmir'de 4 araç kazaya karıştı... 2 yaralı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’da ‘arıtma’ dehşeti: 10 keçi can çekişe çekişe öldü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama’da bulunan katı atık bertaraf ...
Mide bulandıran olay: Öğretmen tutuklandı!
Konya'da bir lisede görevli coğrafya öğretmeni M.K. (55), öğrencisi S.D.'ye ...
Yargıtay Başkanlığı seçimi 25'inci turda da sonuçlanmadı
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle ...
 
Dışişleri'nden Şili Temsilciler Meclisi'ne tepki
Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "Şili Temsilciler Meclisi tarafından ...
Lastiği patlayan kamyonet devrildi: 1 ölü!
Mersin'in Mezitli ilçesinde lastiği patlayınca kontrolden çıkıp devrilen ...
Kampüste volta!
Ege Üniversitesi kampüsüne inen domuz sürüsünün kantinde bulunan puf minderleri parçaladığı görüldü.
 
Yeni müfredat taslağı yarın duyurulacak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Yeni müfredatla ilgili, "Çalışmayı yarın ...
'Uyku apnesi' iddiasına yalanlama!
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Kara Yolları Trafik Yönetmeliği'nde ...
1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva