Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
24 Nisan 2024 Çarşamba

Türk kimliği Batı’da alerji yaratıyor… Türkleri istemiyorlar sadece katlanıyorlar... Batı, bu algıyı neden yaratıyor? Ne yapmak istiyorlar?

Yüzyıllık avans bitti, diyerek Türk devrimiyle hesaplaşmak arzusunu dile getirenleri üstümüze kışkırtan Batı’nın bu husumetten muradı ne?

Her şeyden evvel, Türk kimliğini benimsemiş olmak; Batı’nın tepeden bakan tavrına, kimi solcuların ve batıcı aydınların haddini aşan eleştirilerine, Arap kültürüyle yetişen İslamcıların saldırılarına katlanmayı gerektirmiyor. Kapitalist sistemde, sanayi devrimiyle gelen “ulus devlet” koşullarında ortaya çıkan Cumhuriyet bir gerçektir. Türkiye Cumhuriyeti bu süreçte ortaya çıktı.

Gelin görün ki Batı Bloku ile mutabakata vararak Anadolu ve Trakya topraklarında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik “Türk mezalimi ve soykırım” gibi aşağılayıcı suçlamalarla tarihsel gerçekler çarpıtılıyor.

Osmanlı bakiyesi kimi etnisite ve inanç grupları söz birliği etmişçesine Türkleri soykırım yapmakla suçluyor. Ve bu suçlamayla Türkiye Cumhuriyeti kuşatılıyor.

Emperyal dönemde, yeryüzünün imparatorluklarla yönetildiği dönemde, Türkler imparatorluk kurduğu için suçlanıyor.

Yetmiyor, Balkanlar’dan Ankara’ya uzanan mücadele hattında, kurucu kadrolar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve bağımsızlık mücadelesini örgütlemek ve ulus devlet kurmakla suçlanıyor.


Türkler bin yıldır bu topraklarda yaşıyor. Kurdukları şehir pek yok ama yakıp yıktıkları şehir de yok. Gelip hayata katılmışlar.

Selçuklu İmparatorluğu Rumi’dir. Osmanlı hanedanı Muhammedi’dir. Hal böyle iken, Türkçe bu topraklarda yaşayabilmiş bir dildir.

Ve sadece Asya’dan gelenlere değil, Türkçe konuşan Rum’a da “Türk” deniyor; Kadim Anadolu halkı. Üst kimlik bir gerçek. 

1915’te, Dünya savaşı koşullarında, Doğu cephesinde Ermeni çetelerini güvenlik tehdidi olarak algılayan İmparatorluk tehcir kararı almış. Tehcir nedeniyle yaşananlar elbette insanlık suçudur. Fakat suçlusu Türk devleti ve halkı değildir.

Yunanlılar iki kere Anadolu’ya gelmişler, 3 bin yıl önce kurulan 8 Yunan kenti tutunmalarına yetmemiş, geldikleri gibi gitmişler. Sonra, 1919’da İzmir işgali…

Tarihsel gerçek; devlet kurup devlet yıkarak tarih yazan insanlığın kan dökmediği bir an yok. Dolayısıyla, tarih boyunca, muktedirin devlet otoritesi tesisi için başvurduğu şiddeti belli milletlerle sınırlamak inandırıcı olmuyor.

Kimsenin elleri temiz değil. Emperyal heveslerle Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Afrika’ya oluk oluk kan akıtıldı. İki kere Dünya Savaşı çıkardılar, yüz milyondan fazla insan öldürdüler.

Hal böyle iken, dünyayı paylaşmak için savaş çıkaran metropol ülkeler, Ermeni tehcirinin hesabını soramaz. Bu işler onların başlattığı savaşlarda oldu.


Gerçek yürüyor; Yeryüzü kaosa sürükleniyor. Bundan böyle, güvenlik, insanlığın öncelikli talebidir. Avrupa’da milliyetçi eğilimler iktidar getirecek kadar güçlendi. Hakeza, Türkiye’de de milliyetçi eğilimler güç kazanmaya başladı.

Türkiye, ağır ekonomik krizin baskısı altında iken, Ortadoğu’yu yeniden dizayn eden emperyal güçlerin talep ve girişimleriyle karşı karşıya kalacak.

CHP’nin dışa bağımlı küreselci yönetiminin, ulusal değerlere bağlı yapıyı tasfiye ettiği bir gerçek. Yeni dönemde, CHP’nin yeni siyasi çizgisini belirleyenler, kuruluş felsefesine hayli yabancı. Batı’nın yönettiği sol ön plana çıkıyor.

Hava kurşun gibi ağır. Durgun akan sular kimseyi yanıltmasın. Cumhuriyet’i kuran iradenin ardılları bir araya gelmeye başladı. Türk kimliğine duyulan husumet, Türkleri kendine getiriyor.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 24 Nisan 2024 Çarşamba 16:22

Çok doğru saptamalar, kesinlikle katılıyorum !

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva