HABERLER>GÜNCEL
5 Eylül 2015 Cumartesi - 15:52

O ilçede büyük operasyon: Yasak sürüyor

Cizre'de dün 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanırken, güvenlik güçleri ilçede bir çok olayın faili olarak aranan PKK'lıların yakalanması ve hendeklerin kapatılması için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

O ilçede büyük operasyon: Yasak sürüyor

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde dün saat 20.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanırken, güvenlik güçleri ilçede bir çok olayın faili olarak aranan PKK ’lıların yakalanması ve mahallelere girişi engellemek için kazılan hendeklerin kapatılması amacıyla geniş kapsamlı operasyon başlattı. Aramaları engellemek için sokaklara barikat kuran PKK’lılar güvenlik güçleriyle çatışmaya girerken, 2 kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu ileri sürüldü. Şırnak Valiliği sokağa çıkma yasağının bugün de devam ettiğini açıkladı.

Şırnak Valiliği, sık sık yasa dışı gösteriler ve olaylara sahne olan Cizre İlçesi’nde dün akşam ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Şırnak Valiliği’nden konuya ilişkin açıklamada, "Bölücü Terör örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı il idaresi kanununun 11/c maddesi gereğince ilimiz Cizre ilçesinde 4 Eylül 2015 günü saat 20.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.
 
Sokağa çıkma yasağının ardından Cizre İlçesi’ne tüm giriş ve çıkışlar kapatıldı. İlçe merkezinden geçen ve Irak’a açılan uluslararası İpek Yolu'nda ulaşım durdu.
 
GSM operatörlerine ait telefonlar ve internet bağlantılarının kesilmesinden sonra aranan PKK’lıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Özel Harekat timleri ile zırhlı araçların katıldığı operasyonlar, neredeyse her gün olaylara sahne olan ilçenin Nur, Yafes ile Cudi mahallelerinde yoğunlaştı.
 
BARİKAT KURUP ÇATIŞTILAR
Polise ait zırhlı araçların mahallelere girmesini engellemek için barikat kuran PKK’lılar mevzilendikleri yerlerden otomatik silahlarla polise ateş açtı.
 
Polislerin de karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar, aralıklarla gece boyu sürdü. İlçenin bir çok semtinden patlama ve silah sesleri yankılandı. İlçede operasyonların bugün de devam ettiği ve zaman zaman çeşitli semtlerden silah sesleri geldiği belirtildi. PKK’lıların güvenlik güçlerinin sokaklara girişlerini engellemek için bir çok tuzaklanan patlayıcılar bulundu.
 
VALİLİK: SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR
Şırnak Valiliği bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, Cizre’de sokağa çıkma yasağının devam ettiğini bildirdi.
 
Açıklamada, operasyonun vatandaşın huzur ve güvenini bozan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"İlimiz Cizre İlçesi’nde vatandaşlarımızın huzur ve güvenini bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden ve roket, patlayıcı, uzun namlulu silahlarla saldıran bölücü terör örgütü mensuplarına ve bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı, bomba, mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatların bertaraf edilmesine yönelik güvenlik kuvvetlerimizce yapılan çalışmalar titizlikle sürdürülmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir."
 
BELEDİYE BAŞKANI: 2 ÖLÜ VAR
Cizre Belediye Başkanı DBP’li Leyla İmret, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağını protesto edenlere polisin müdahale ettiğini ve yoğun çatışmaların olduğunu söyledi.
 
Telefonlar kesik olduğu için mahallelerden haber alamadıklarını söyleyen İmret, "Bu çatışmalarda maalesef 2 kişinin öldüğü bilgisini aldık. Birçok yaralı var" dedi.
 
HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise ilçeye gitmek istediklerini, ancak önlerinin kesildiğini söyledi. Şırnak Valisi ve Cizre Kaymakamı’na ulaşmaya çalıştıklarını belirten Leyla Birlik, "Savaş hali alınmış durumda. Özel Harekat polislerine askerler de destek veriyor. İlçe tamamen sarılmış durumda" dedi.
 
UZUN ARAÇ KUYRUKLARI
Şırnak’ın Cizre ilçesinden geçen uluslararası İpek Yolu da Cizre’deki sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar nedeniyle ulaşıma kapandı.
 
Türkiye ’nin Irak’a açılan kapısı Habur’dan gelen araçlar Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde, Habur’a gidenler de Mardin’in Nusaybin ve Şırnak’ın İdil ilçelerinde bekletiliyor. Araç kuyruklarının 30 kilometreye kadar uzadığı belirtildi.
 
Şırnak’ın Cizre ve İdil ilçeleri arasında bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan bugün ve yarın yapılacak tüm uçak seferleri iptal edildi.
 
Cizre’ye gitmek için yola çıkan HDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu heyetin ilçeye girişine izin verilmedi
 

 
İzmir Cup’ta geri sayım: Kimler katılacak?
 
Flaş! Tartışmaya nokta kondu: Kılıçdaroğlu nereden aday olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teröristler sivil araca ateş açtı: 1 ölü
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde yol kesen bir grup PKK’lı, durdurmaya ...
Göçün merkezi Basmane: Dram gidiyor, dram geliyor!
İzmir’e Suriyeli sığınmacı akını artarak devam ederken, kentten ayrılanların ...
‘Hesap fazla’ deyip lokantayı yaktı!
Samsun'da yemek yediği lokantayı fazla para aldığı gerekçesiyle benzin ...
 
Tunceli’den kara haber: Çatışma ortasında kalan kadın…
Tunceli kent merkezindeki polis merkezine bir grup PKK’lı tarafından düzenlenen ...
Şehit yakını ‘jandarmaların tanıklığı’yla tutuklanmış!
Siirt'teki mayınlı saldırıda şehit olan er Recep Baycur'un yakını Kazım ...
İzmir'deki 'etek altı' davasında tutuklu kalmadı
İzmir'de, 3 yıl önce metro istasyonunda üniversite öğrencisi genç bir ...
 
Bodrum'daki faciada 4 tutuklama kararı
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, 2 yaşındaki Aylan Kurdi ve ağabeyi 3 yaşındaki ...
Flaş karar: O ilçede sokağa çıkma yasağı
Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde bugün saat 20.00'den itibaren ikinci ...
1 aylık bebeğini göremeden şehit oldu…
Tunceli'de bugün PKK teröristlerinin şehir merkezindeki Şehit Nahit Bulut ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva