HABERLER>GÜNCEL
25 Şubat 2015 Çarşamba - 17:49

Lucien Arkas’a DEÜ’den onursal doktora

Dokuz Eylül Üniversitesi, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'a 'Onursal Doktor Beratı' verdi. Denizciliğe yaptığı hizmetler olmak üzere kentin eğitim, kültür sanat ve spor yaşamına yaptığı katkılardan dolayı ödüle layık görülen Lucien Arkas, "Böyle önemli bir ödüle layık görülmekten dolayı heyecanlı ve mutluyum. Bu ödül, zoru başarmanın bana verdiği bir hazdır" dedi.

Lucien Arkas’a DEÜ’den onursal doktora

Sabancı Kültür Sarayı'nda gerçekleşen törene, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, önceki Rektör Prof. Dr. Fethi İdiman ve eşi Prof. Dr. Egemen İdiman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. Recep Yaparel ve Prof. Dr. Murat Özgören, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk ile Meclis Başkanı Geza Dologh, Arkas ailesinden Gülbeniz Arkas, Jean Pierre İcard, Clara Arkas, Diana Arkas, Bernard Arkas, Aurette Arkas, Dokuz Eylül Üniversitesi Senatörleri ve akademisyenler katıldı.
 
Rektör Prof. Dr. Füzün, Denizcilik Fakültesi'nin önerisi doğrultusunda üniversite senatosunda Lucien Arkas'a 'Onursal Doktora Beratı' verilmesi kararı aldıklarını belirterek, “Dokuz Eylül Üniversitesi'nin en önemli özelliklerinden biri denizci olmasıdır. Lucien Arkas, konteyner taşımacılığında Türkiye'nin en büyük filosuna sahip. Bunun yanı sıra 7 bin 400 kişiye istihdam sağlaması, kültür, sanat ve spora yaptığı katkılar nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu tarafından Onursal Doktora unvanı verilmesi kararlaştırıldı" dedi.
 
Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise kendisinin bugüne kadar aldığı en anlamlı ödülün Onursal Doktora Beratı olduğunu belirterek, "Böyle önemli bir ödüle layık görülmekten dolayı heyecanlı ve mutluyum. Bu ödül, zoru başarmanın bana verdiği bir hazdır. Enerjimi çocuklara ve gençlere bir şeyler katmak için kullanmaya devam edeceğim. Sizi kimin onurlandığı çok önemlidir. Bugün, İzmir ve Türkiye'nin bilgi hazinesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından onurlandırılmamın gururunu yaşıyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile ilk kurulduğu günden bu yana işbirliğimiz var. Bir gün makine mühendisi eksiğimizi gidermek için denizcilik fakültesiyle birlikte işbirliği yapma kararı aldık. Biz uygulama merkezini yaptık; fakülte de bizim için zabitan yetiştirdi. Şu anda başmühendis ve kaptanlarımızın yarısı Dokuz Eylül mezunudur" dedi.
 
Geçtiğimiz yıl meslekte 50'nci yılını kutladığını belirten Lucien Arkas, öğrencilere öğütler verirken, "35 konteyner gemimiz var. Önümüzdeki ay aldığımız 2 gemi daha gelecek. Ayrıca 5 tane de tankerimiz var. Dünyada konteyner sahibi anlamında 22'nci sıradayız. Yani birinci lig de Türk filosu var. Ayrıca Arkas, Akdeniz'de de üçüncü sırada yer alıyor. Biz Akdeniz'i Türk gölü yapmaya çalışıyoruz. Ben tutkulu bir meraklıyım. Siz de meraklı olun. Çünkü bilim meraktan başlar. Merak etmedikten sonra öğrenmeye de gerek yok. Merak edip, öğrendikten ve sonra hayal ettikten sonra yaratıcılık başlar. Bunun için de hedefler belirlemelisiniz. Einstein bile 'hedefe varmak için posta pulu gibi olun' demiş. Siz de hedefinize varana kadar posta pulu gibi zarftan ayrılmayın" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de feci kaza! İşçi servisi devrildi: 12 yaralı
İzmir’in Bergama İlçesi'nde, bir firmada çalışan işçileri taşıyan servis ...
Vali konuşmaya hazırlanırken sunucu Bilal Erdoğan’ın adını anons etti
TÜRGEV'e ait çeşitli illerdeki yurtların açılışı yapıldı. İstanbul Şişli'deki ...
Vekil Demir ve Müdürü Yıldırım Şakran’da: 2 kritik rapor
Tüyler ürperten iddialarla gündeme gelen Şakran Cezaevi olarak bilinen, ...
 
İzmir basınının yas günü: Sedat Peker'e veda
İzmir'de metil alkol zehirlenmesi tanısıyla tedavi gördüğü hastanede beyin ...
Polis bulamadı Özge buldu!
Antalya’da motosikletle posta dağıtımı yapan Engin Çelikkaya, Antalyaspor ...
Flaş iddia: YPG ‘Şah Fırat’ta silah sayımı mı yaptı?
Gazeteci Celal Başlangıç, CNN Türk'te katıldığı programda Süleyman Şah ...
 
Çeşme yara sarıyor: Kaymakam ve Başkan’dan son rapor
Rekor yağışla sular altında kalan ilçe yaralarını sarıyor. Kaymakam Becel ...
Flaş! Nihat Kazanhan’ın ölümünde şok itiraf
Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın öldürülmesi ...
Deniz Feneri davasında flaş karar!
Deniz Feneri e.v. davasında mütalaasını açıklayan savcılık, 20 sanıktan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva