HABERLER>SOSYAL MEDYA
12 Ağustos 2013 Pazartesi - 08:08

Kocaoğlu’ndan bombardıman: Çöp, özelleştirme ve TOKİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin en tartışmalı konularına değindi. Kuzey’de yapılacak çöp tesisinin işlemlerinin sürdüğünü ifade ederken çalışmalar biterse yerel seçimden önce başlayacaklarını söyledi. Kocaoğlu, TOKİ’nin Çeşme planlarına tepki gösterirken Karayolları’nın Bornova’daki yeni tesis alanının ‘mera’ denilerek elinden alındığını ifade etti. Kocaoğlu ayrıca İl Özel İdaresi’nin malları ile ilgili de, “Yasa belli. Büyükşehir’e verilmezse yargıda hakkımızı ararız” dedi.

Kocaoğlu’ndan bombardıman: Çöp, özelleştirme ve TOKİ

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. İzmir’in en tartışmalı konularına değinen Başkan Kocaoğlu sert konuştu. Karşıyaka Belediyesi ile karşı karşıya geldiği Yamanlar’a yapılacak Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Kocaoğlu, “Kurum görüşleri geldi. Süreç devam ediyor. Orada eksik olan bir şey yok. Sadece Orman Bölge Müdürlüğü’nde ağaçlandırılacak alan olarak belirlenen bir alanı sınırının belirlenmesi konusu var. Süreç devam edecek. Basın olarak destekler de sürecin hızlanmasına katkı koyarsanız seviniriz” dedi.
 
Kocaoğlu gazetecilerin “yerel seçimlere kadar adım atılacak mı” sorusuna ise, “Bilemeyiz. Biterse atılacak tabi ki. Teknolojimiz, her şeyimiz belli. İhale süreci başlayacak. Yer kesinleştikten sonra biz hemen düğmeye basacağız. Şu anda başka bir yer arayışı da yok. Süre veremeyiz. Çalışmalar olumlu gidiyor” diye konuştu.

Başkan'dan grev ve sendika hakkında her şey!
 
RAPOR GÖRÜŞ BEYAN EDİYOR
Başkan Kocaoğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin Hacettepe ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden aldığı, projenin yapılamayacağını içeren raporları da değerlendirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından geçtiğimiz aylarda kendisine verilen raporların durumu ile ilgili de, “O ayrı bir şey. Bizim yargılandığımız mahkeme sürecinde gelen bilirkişi raporlarına bakarsan şimdiye kadar 40 kez beraat etmemiz gerekirdi. Anladınız mı? Rapor bir görüş beyan ediyor. Başka bir şey demiyor” ifadesini kullandı.
 
DAVA AÇABİLİRLER
Kocaoğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin o raporlara dayanarak dava açma ihtimaliyle ilgili de, “Açsın. Biz süreci takip ediyoruz. Dava açabilir. Tabi ki en doğal hakkı. Biz kimseye ‘dava aç-açma’ diyemeyiz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Bilirkişi raporuna göre dava açabilir ama yargı da kararını verecek” dedi. Kocaoğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin rapor hazırlattığı üniversitelerin kendilerine proje yada başka bir şey ile ilgili görüş bile sormadığını söyledi. Kocaoğlu, kendilerinin ise Karşıyaka’nın ‘olmaz’ raporlarına karşı ‘olur’ almak için herhangi bir üniversiteden görüş talep etmediklerini açıkladı
 
MERA DİYE ELİMDEN ALDILAR, DAVA AÇARIM
Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkartılan yerler arasında bulunan Bornova Ağaçlı Yol’daki Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu yer ile ilgili meslek odaları itiraz edip konuyu yargıya götürürken yeni planlar tartışma yarattı. Karayolları’nın taşınacağı yeni alan Bornova Laka Köyü’nün sınırlarında kalırken Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 100 dönümlük alanın belediyeye ait olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Orası Büyükşehir Belediyesi’nin malıdır. Hazine Müsteşarlığı bize dava açtı. Sonra ‘burası mera’ dedi. Mera davasını kazandığı için orayı terk ettik. Mera vasfındaki yerimi hazine önce alıp, sonra mera vasfından çıkardıktan sonra karayollarına veya şahsa verirse benim orada otomatik olarak hakkım doğar. Ben tapuyu arazi ‘mera’ diye kaybettim. Mera vasfı kalktı, o zaman benim tapum gelecek. Oraya bir şey yapamazlar. Benim hakkımdır. Ben tasfiye ettim. Oraya şantiye binası yapacaktım. Dava kazanılınca elimiz önümüzde kaldık. Tapumuz var. Tapu geçerliyse mülkiyet varsa, mera diye kaybettiğim yeri karayolları ‘şantiye’ diye planlarsa gidip mahkemeden orayı üzerime kaydettiririm. Bizim orada çalışmalarımız oldu. Kaç defa gittim ben oraya. Bölgeyi çok iyi biliyorum” diye konuştu.
 
ÖZEL İDARENİN MALLARI BÜYÜKŞEHİR’İNDİR
Başkan Kocaoğlu, Bütünşehir Yasası’nın ardından tüzel kişiliği sona erecek olan İzmir İl Özel İdaresi’nin mallarının paylaşımı konusundaki katı tutumunu tekrarladı. Valilik bünyesinde, bir vali yardımcısı başkanlığında kurulan mal paylaşım komisyonunun çalışmalara başlamasının hatırlatılması üzerine Kocaoğlu, “İl Genel Meclisi’ndeki siyasi parti temsilcileri alınmadığı gibi büyükşehir de komisyona alınmadı. Ne malları alacak olan alındı, ne verecek olan. Ne yapılıyor bilmiyorum” dedi.
 
Belediyeye devredilmek yerine satışı gündeme gelen Balçova Termal Tesisleri başta olmak üzere birçok yer için yaşanabilecek sorunlar karşısında ne yapacağının sorulması üzerine Başkan Kocaoğlu, “Yasada ‘mallar resmi yerlere verilir’ diye bir şey var. Bir de işin özü var. İl özel idaresinin mal varlığı yerel kaynaktır. Yerel kaynaklarla elde edilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bütün belediyelerin malvarlığı yerel kaynaktır. Görevin yüzde 99’u, hele hele icraata dair görevin yüzde 100’ü Büyükşehir’e devredildiğine göre malların da yüzde 100’ü Büyükşehir’e belediyesi devredilmek zorundadır. Bu amir hükümdür. Bana devredilir, benim ihtiyacım yoksa başka kuruma veririm. Bu güne kadar da verdik zaten. Ama bunların tapusu, malların bize geçmesi gerekir. Çünkü il özel idare ile Büyükşehir Belediyesi birleşmiştir. Büyükşehir, görevlerin hepsini devralmıştır. Bu yerel sermayenin de servetin de bize geçmesi gerekir. Biz de bu konuda açıkça söyledik. Onun dışında bir şey olursa biz yargı yoluyla hakkımızı arayacağız. Ve yüzde 100’ünün hakkımız olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.
 
TÜRKİYE’DE PLANLAMA BİTMİŞ
Kocaoğlu, imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan Çeşme’deki TOKİ konutları hakkında da konuştu. Bakanlığın ve Çeşme Belediyesi’nin yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen, kaç katlı yapılacağı konusunda halen belirsizliklerin yaşandığı konutlarla ilgili Kocaoğlu plan karmaşasını gündeme getirdi. Kocaoğlu, “Bizim orada dava açmamız söz konusu değil. Plan için Çeşme henüz bize bağlanmadı. İlçe belediyesi yürütecek biz de destekleyeceğiz. Orada konut sayısı çok fazlaydı. İmar durumuna göre son durumu bilmiyorum. Ama ilk etapta ciddi bir konut vardı. O kadar toplu konuta Çeşme’de ihtiyaç olmadığı da bir realite. Bu ne olacak, ne bitecek bilemiyoruz. Urla da deprem konutları yapılmıştı. Kimlerin üzerine, ne konut çıktı hepimizin malumudur. Yaşayıp göreceğiz. Çeşme'nin dokusunu bozacak bir yapılaşmaya gitmek, Çeşme’de nasıl böyle bir şey olur bilemiyorum. Ama planlama Türkiye'de bitmiş durumda. TOKİ’si, Özelleştirme İdaresi, bakanlığın onaması, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı herkesin plan yaptığı yerde plan olmaz. Herkesin uzlaşmadığı yerde plan olmaz. Plan zaten kentliyle uzlaşmadır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat İleri 13 Ağustos 2013 Salı 11:21

Yorumcu Sayın Vedat Bey Bornova ağaçlı yol değil Laka köyündeki 100 dönüm araziden bahsediliyor sanırım yanlış okudunuz yorumunuz malesef hatalı

Yorumu oyla      11      5  
hamdi 12 Ağustos 2013 Pazartesi 14:40

hiçbiriniz plan yapmıyorsunuzkı, plan degi şiklikleri ile kenti mahvediyorsunuz. asıl kavga rantı ,rüşveti paylaşmakta, halkın yararına kimse plan yapmıyor. plan konularınız hep özel sektör,güzel sektör.

Yorumu oyla      20      13  
Vedat Özüer 12 Ağustos 2013 Pazartesi 12:38

Bornova Ağaçlı Yol ne zaman mera oldu? AKP'nin Torba Yasalarından durmadan tavşan çıkıyor(!)..Sayın Kocaoğlu;maalesef tek başınıza bunlarla mücadele etmeniz mümkün değil.Sizin partiniz (CHP) dahi bu olaylara seyirci kalıyor ve mecliste gürültü koparmıyorsa;sizin burada tek başınıza birşeyler yapmanız çok ama çok zor.Sırada;Narlıdere İstihkam Okulu ve Bornova Topçu Kışlası var.Oraları da TOKİ'ye devredip,konutları dikecekler.Ülke tam bir konut mezarlığına dönüşmekte....

Yorumu oyla      27      13  
"BEN"Psikolojisi 12 Ağustos 2013 Pazartesi 12:04

Aziz Kocaoğlu son dönemlerde her şeyi kendini merkeze koyarak açıklamalarda bulunmaya başlamıştır.Sayın Başbakanda da görülen ve Türkiyeyi sıkıntıya sokan bu psikolojiden ders çıkarması ve eski tevazu sahibi görüntüsüne dönmesi İzmir'in ve kendisinin hayrına olacaktır.

Yorumu oyla      22      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili başkana hırsızlık şoku
Acarlar Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li Cafer Yıldırım'ın oğlu Yaşar ...
İddianame hazır: İşte Ethem Sarısülük'ün ölüm nedeni
Ankara'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün polis memuru ...
Başkan şehit aileleriyle iftarda buluştu: Parola barış!
Şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar yemeğinde konuşan İzmir ...
 
Rıfat Sait'den Büyükşehir'e dönüşüm çıkışı: Yeter artık
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ...
87. Gazi Koşusu'nda sürpriz zafer ve sloganlar
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen ...
Şenlik yerine dersi seçen öğretmenlere şok
Denizli'de belediyenin yaptırdığı Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu'nda görevli ...
 
Altuğ Egedesonsöz’e açıkladı: Başkanlığa aday olacak mı?
Karşıyaka’da yaklaşan kongre öncesi adı adaylıkla en çok anılan isim olan ...
Sanal dünyanın genç milyarderi
Arama motoru Yahoo!, liseyi yarıda bırakarak yazılım işine giren 26 yaşındaki ...
LinkedIn'den fuhuş ve eskortluğa yasak
Dünyanın en büyük profesyonel iş ağı olan LinkedIn, fuhuş ve eskort hizmetlerine ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva