HABERLER>SPOR
23 Nisan 2024 Salı - 11:40

Karşıyaka bu kez başaracak

TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta son hafta öncesi şampiyonluk hedefini ıskalayıp 4 yıl sonra ilk kez Play-Off'a kalan Karşıyaka, final kabusunu bu kez aşmaya çalışacak. Son katıldığı 5 Play-Off'tan eli boş dönen İzmir ekibi, bu kez zinciri kırarak 21 sene sonra ilk kez taraftarına futbolda şampiyonluk sevinci yaşatmaya çalışacak

Karşıyaka bu kez başaracak

Play-Off kabusunu senelerdir aşamayan Karşıyaka üst üste 5 Play-Off'tan da eli boş dönerken 3 kez finalde kabus yaşadı. İzmir'in köklü temsilcisi bu 3 finalde de ilk golü atıp öne geçmesine rağmen üst lig hedefini ıskalayan taraf oldu.

Karşıyaka, 2001-2002 sezonunda 2'nci Lig'de Denizli'de Play-Off oynadı. Karabükspor'u 3-1, Kartalspor’u 4-2 yenerek finale yükselen yeşil-kırmızılı ekip öne geçtiği finalde Adana Demirspor'a uzatmada altın golle 2-1 yenilip 1'inci Lig hayallerini erteledi.

Sonraki sezon tarihinin son şampiyonluğunu yaşayıp direkt 1'nci Lig’e çıkan Karşıyaka, 13 sezon aralıksız kaldığı bu ligde 2 kez Play-Off oynamasına rağmen Süper Lig’in kapısından döndü.

Ankara’da 2008-2009 sezonunda oynanan Play-Off'ta Boluspor’u seri penaltılarla 3-2 yenip finalist olan Karşıyaka, yine öne geçtiği finalde Kasımpaşa’ya uzatmada 2-1 mağlup olarak Süper Lig hayallerine veda etti.

SÜPER LİG 2 KEZ KAÇTI
Daha sonra 2009-2010 sezonunda yine Play-Off’a kalan yeşil-kırmızılılar, İstanbul’da 4 takımlı lig usulü oynanan organizasyonu 2 puanla tamamlayarak Süper Lig'i bir kez daha ıskaladı.

Yıllarca çıkamadığı 1'inci Lig'den 2016'da, 2'nci Lig'den de borçları yüzünden gelen transfer yasağı ve aldığı puan silme cezalarıyla 2018'de küme düşen Karşıyaka, 2018-2019 sezonunda ilk kez yer aldığı 3'üncü Lig'de zorunluluktan altyapı patentli kalan kadrosuyla Play-Off oynamayı başardı. Yeşil-kırmızılı ekip o sezon yarı finalde Vanspor’la evinde penaltı kaçırdığı maçta golsüz berabere kalıp rövanşı trajik şekilde 2-1 kaybetti.

ANTALYA'DA YIKILDI
Aynı kadroyla Covid-19 pandemisinin yaşanarak liglerin 4 ay durduğu, normal sezonun kalan haftalarının tamamlanmadığı 2019-2020 sezonunda da Play-Off'a adını yazdıran Karşıyaka, temmuz ayında Antalya'da düzenlenen finallerde Belediye Derincespor'u penaltı golüyle 1-0 yenip finalist oldu. Antalya'daki Play-Off finalinde Turgutluspor'la karşılaşan İzmir ekibi yine öne geçmesine rağmen normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 sona eren maçta seri penaltılarla 7-5 yenilerek 2'nci Lig'e dönemedi.

Turgutluspor finalin uzatmalarında 2 kırmızı kartla 9 kişi kalırken Karşıyaka, 118'nci dakikada penaltı golüyle 2-2’yi bulmasına rağmen seri penaltılarda yıkıldı.

4 RAKİP ELEYECEK
Türk futbolundaki 4'üncü profesyonel lig kategorisi olan TFF 3'üncü Lig'den 6 yıldır kurtulamayan Karşıyaka'nın Play-Off etabında işi bu sezon değişen statüyle daha da zorlaştı.

Grubunu üçüncü sırada bitirmesi kesin olan yeşil-kırmızılıların 2'nci Lig hedefi için toplam 6 maça çıkıp 4 rakibini birden elemesi gerekecek. Karşıyaka'nın ev sahibi olacağı ilk tur tek maç, bu turu geçerse rövanşın yeşil-kırmızılıların ev sahipliğinde yapılacağı ikinci tur 2 maç, Karşıyaka'nın saha dezavantajıyla çıkacağı grup finali de 2 maç üzerinden oynanacak. Final ise tarafsız sahada 1'inci Grup'tan gelecek takımla tek maç üzerinden olacak. (DHA)

 
Altay'da Onur formaya hasret!
 
Çeşme Yarı Maratonu'na geri sayım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay'da Onur formaya hasret!
1'inci Lig'de son maçlarını oynamaya hazırlanan Altay'da genç kanat oyuncusu ...
İrfan Can Kahveci'den penaltı tepkisi: Çok sinirliyim
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Sivasspor ...
Puan kaybının ardından Icardi'den paylaşım!
Galatasaray forması giyen Mauro Icardi, Fenerbahçe'nin puan kaybı sonrası bir paylaşım yaptı.
 
Sivasspor, Fenerbahçe'nin umutlarını uzatmalarda yıktı!
Süper Lig'in 33'üncü haftasında Sivasspor, sahasında ağırladığı Fenerbahçe ...
Süper Lig'de 6 kulüp PFDK'ye sevk edildi
Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Ankaragücü, ...
Fernando Muslera'dan milli takım kararı!
Galatasaray'ın yeni sözleşmesini uzattığı Fernando Muslera, çarpıcı açıklamalarda ...
 
Trabzonspor'dan olaylı maçla ilgili yeni açıklama
Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk, Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta ...
Windsurf Türkiye Şampiyonası için geri sayım!
Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Windsurf Türkiye Şampiyonası Slalom Ligi'nde ...
Fatih Terim'den 'doping' iddialarına yanıt!
Yunanistan Süper Ligi ekibi Panathinaikos'un Yunan oyuncusu Fotis Ioannidis ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva