HABERLER>İŞ DÜNYASI
25 Nisan 2024 Perşembe - 14:55

İzmir'de Marble bereketi!

Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, dünyanın dört bir yanından sektör temsilcisi ve ziyaretçilerini 17-20 Nisan tarihleri arasında fuarizmir'de ağırladı. Marble İzmir, oluşturduğu iş hacmiyle hem katılımcıları hem sektörü hem de İzmir esnafını mutlu etti. Yapılan iş anlaşmalarının yanı sıra otellerdeki doluluk, restoranlardaki artan iş hacmi, kentin alışveriş merkezleri ile turistik yerlerindeki yoğunluk memnuniyet yarattı.

İzmir de Marble bereketi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından fuarizmir'de 150 bin metrekareyi aşkın açık ve kapalı sergi alanında bin 14 katılımcıyla, Çemar Traverten & Mermer ana sponsorluğunda gerçekleşen Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, toplam 68 bin 975 ziyaretçiyi ağırladı. Marble İzmir'i, dünyadaki 125 ülkeden 8 bin 277'si yabancı, 76 ilden 60 bin 698'i yerli olmak üzere toplam 68 bin 975 kişi ziyaret etti. Bu yılın ilk üç ayında ihracatını artıran, fuarda da önemli satışa ve anlaşmalara imza atan doğal taş sektörünün, 9-12 Nisan 2025'te düzenlenecek 30. Marble İzmir'i beklemeye başladığı belirtildi.

'ANLAŞMALARA İMZA ATILDIĞINI GÖRMEK BİZİ MUTLU ETTİ'
İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Türk doğal taş sektörünün dünyaya açılan kapısı olan Marble İzmir Fuarı'nın, sağladığı ticaret hacmiyle yeni yıla umut olduğunu belirterek, "Ticaret Bakanlığı'nın ihracata yönelik destekleriyle Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ile ortak üç farklı alım heyeti programı düzenledik. Bu programlar kapsamında hedef ülke olarak belirlenen 19 ülkeden, 130 firmayla katılımcı firmalarımız yüzlerce iş görüşmesi yaptı. Doğal taş sektörünün yeni pazarlara açılması için ihracatımızda ilk sırayı alan Çin, ABD, Hindistan, Suudi Arabistan gibi ülkelerin yanı sıra Güney Kore'den Avustralya'ya, Brezilya'dan Birleşik Krallık'a kadar çok sayıda ülkeden profesyonel ziyaretçi fuarda yer aldı. Fuar süresince düzenlenen B2B görüşme programlarıyla da katılımcı firmaların müşterilerle hızlı ve etkili biçimde görüşmesi için çalıştık. Dünya genelinde yaşanan siyasal ve ekonomik olaylara karşın yeni iş birliklerine, satışlara ve anlaşmalara imza atıldığını görmek bizi mutlu etti" dedi.

'AKTİF BİR AKTÖR OLMAYI SÜRDÜRECEKTİR'
Marble İzmir'in, bir ticaret etkinliği olmanın ötesinde, Türkiye'nin ekonomisine önemli katkılar sağlayan bir güç haline geldiğini ifade eden Alıcı, "Fuar, dört gün boyunca sektöre yine büyük bir ticaret hacmi sağladı. Fuarımızın ilk yılında 77 milyon dolar ihracatı olan Türk doğal taş sektörü günümüzde 2 milyar dolar ihracat potansiyeline ulaştı. Bu yılki fuarımız, aynı zamanda şehrimize de önemli bir katkı sağladı. 70 bine yakın ziyaretçinin İzmir'e gelmesi, otellerin doluluk oranlarının artması ve taksicisinden lokantacısına esnafın daha fazla iş yapması, Marble İzmir Fuarı'nın aynı zamanda kent ekonomisi için de ne kadar önemli olduğunu göstermekte. Marble İzmir, 30. yılında da sektörün yanı sıra kent ekonomisine sağladığı katkıyla da ticari hacmi ve ihracatı artıran aktif bir aktör olmayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

'2 MİLYAR 130 MİLYON DOLARA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ'
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ise "Türk doğal taş sektörünün dünya liginde hızla ilk üç arasında girmesine büyük katkı sağlayan Marble İzmir Fuarı, 2024 yılında küresel ekonomideki soğumaya, Türk ekonomisindeki yüksek enflasyonist ortama rağmen sektörümüzün beklentileri doğrultusunda geride kaldı. Türk doğal taş sektörü olarak, 2024 yılının ilk çeyreğinde yüzde 2'lik artışla ihracatımızı 420 milyon dolara taşımıştık. Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak Fuar'da 17 ülkeden getirdiğimiz 40 ithalatçı firmayla, 44 ihracatçı firmamızın 500 ikili iş görüşmesi yaptığı alım heyeti organizasyonu gerçekleştirdik. Gerek alım heyeti gerekse diğer ziyaretçilerle yaptığımız ikili iş görüşmelerinin de itici gücüyle 2024 yılında Türkiye'nin doğal taş ihracatını yüzde 10 ileri taşıyarak 1 milyar 936 milyon dolardan, 2 milyar 130 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek de "Bir sonraki fuarımız için şimdiden birkaç öneride bulunmak isterim. 2024 yılı bitmeden; İZFAŞ, TÜMMER, ihracatçı birlikleri ve üye derneklerimizin başkanları ile bir toplantı yapılarak alım heyetleri ile ilgili nasıl bir yol haritası belirleneceği, önümüzdeki yılın planlanması ve fuar operasyonları değerlendirilebilir" diye konuştu.(DHA)

 
22 yıldır kayıptı... İzleri Google Haritalar'da bulundu
 
İzmir Büyükşehir'den açıklama: Arıtma tesisimiz standartlara uygun çalışıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi
Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ...
Erkan Zandar'dan talep çıkışı: Bedavaya versek de alan yok
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ...
İhracatçıların Singapur hedefi 100 milyon dolar!
Dünya’nın reexport merkezlerinden Singapur, 2023 yılında gıda sektöründe ...
 
Gözler fiyatlarda… Turizm firmaları ‘yazlık kiralama’ işine girdi!
İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Bu dönemde sadece Çeşme’de ...
İzmirli firma Azerbaycan pazarına giriyor
İzmir merkezli dijital cüzdan girişimi Fely, uluslararası pazarlara açılma ...
Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı
Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatının 35 milyar dolardan 50 milyar dolara ...
 
Başkan Yorgancılar'dan 23 Nisan mesajı: Gücümüzün kaynağı, ulusal egemenlik düşüncesi!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
AVM ciroları Şubat'ta yükseldi!
AVM Perakende Ciro Endeksi, şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde ...
O firmadan açıklama… Balık sayısı artmayacak!
Sığacık Körfezi açıklarındaki balık çiftliklerinin kapasite artışı ile ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva