HABERLER>EKONOMİ
22 Ekim 2014 Çarşamba - 18:47

İTO Meclis raporu: Demirtaş’tan kruvaziyer isyanı

İzmir'de kruvaziyer turizmini geriliyor şeklinde göstermenin kimseye faydası olmadığını dile getiren İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, geçtiğimiz günlerde limana gelen 4 geminin yolcularından çoğunun Efes yerine kenti gezmeyi tercih ettiğini söyledi.

İTO Meclis raporu: Demirtaş’tan kruvaziyer isyanı

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, odanın ekim ayı meclis toplantısında kruvaziyer turizminin gerilediği yönündeki eleştirilere tepki gösterdi. Demirtaş, "Geçtiğimiz günlerde İzmir'e 4 gemi geldi. Yine turistlerin Efes'e, Bergama'ya gittiği yazıldı. 7250 kişi bağımsız olarak şehri gezdi. Az göstermek kime ne fayda getiriyor ki?" dedi.

İzmir'e kruvaziyer gemileriyle 10 yılda 3.5 milyon yolcunun geldiğini belirten Demirtaş, kruvaziyer turizminin gerilediğini söyleyenlerin hiçbir şey yapmadığını vurguladı. Bu açıklamaları tur ve kruvaziyer şirketlerinin gördüğünü dile getiren Demirtaş, İzmir'in kendi kendini zor bir duruma soktuğunu vurguladı. Demirtaş, "Kruvaziyerin ev sahibi olmamız gerekiyor. Kruvaziyerler tura buradan başlayıp, turu burada bitirmeli. Otellerimiz, restoranlarımız dolmalı. Bunu yapabilmek için çok eksiğimiz yok. Bir limanımız bir de havayolunda Avrupa bağlantılı seferlerimiz olması gerekiyor" diye konuştu.
Gelecek yıl İzmir'de 32 fuar düzenleneceğini belirten Demirtaş, bu sayının çok az olduğuna dikkat çekti. Gaziemir'deki yeni fuar alanında yılda 250 gün fuar düzenlenmesi gerektiğini belirten Demirtaş, 2015'ten başlayarak komiteler ile beraber en kısa sürede fuarları dizayn edeceklerini açıkladı.



VERGİ KORKUSU
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıkladığı Orta Vadeli Program'da büyümenin de enflasyonun da revize edildiğini ifade eden Demirtaş, "Enflasyon hedefi 5.3'tü, 9.4'e yükseldi. Bu hepimizin dikkat etmesi gereken bir nokta. Programa göre vergi gelirlerinde yüzde 10'luk artış var. Maliye Bakanı da 'vergiyi artırmayacağım' diyor. Nasıl olacak bu? Merak konusu. Umarız halkın tükettiği ürünlerin ÖTV'sinde, KDV'sinde vergi artışları gelmez. Umarız 2015'te iş alemi olarak sürprizlerle karşılaşmayız" şeklinde konuştu.

Faizlerin iki haneli rakamlara ulaştığını, bankaların mevduata yüzde 11 verdiğini belirten Demirtaş, şu uyarılarda bulundu: "Bu karanlık tablo. Dolar kuruna dikkat. Yabancı parayla borçlanmayı ne bu yıl ne 2015'te düşünmemek lazım. Kur-kredi risklerine karşı tedbirleri alarak gelir hassasiyeti düşük mal ve hizmet gruplarına girin. Riskli konulara dalmamak gerekiyor".

'EN BÜYÜK TEHDİT IŞİD'
Ortadoğu'nun en büyük sorununun IŞİD tehditi olduğunu dile getiren Demirtaş, bu örgütle mücadele için sınırların açıldığını söyledi. Kobani nedeniyle Türkiye'de yaşanan ve 40'ın üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği olaylara seyirci kalmadıklarını dile getiren Demirtaş, "İzmir'deki oda, borsa, sendika ve önemli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile toplanıp ortak basın açıklaması yaptık. Demokratik hakların kullanılmasının kamu mal ve can güvenliğini tehlikeye düşüremeyeceğini dile getirdik. Herkesi karşısındakini dinlemeye ve anlamaya ihtiyacı olduğunu belirttik. Umarız bir daha böyle olaylar yaşanmaz" dedi.

Meclis toplantısına katılan Çanakkale Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, yönetim ve meclis üyeleri de İTO Meclisi'ne katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sibel gok 22 Ekim 2014 Çarşamba 21:05

İnciraltinin imara acilmasini hep savunan ve mucadele verenlerden izto baskani demirtas olmuştur..orasini izmire kazandirmak icinde hep katki koyacaktır.

Yorumu oyla      12      5  
Ali tunc 22 Ekim 2014 Çarşamba 20:01

Baskanim unutmayin izmir ancak inciralti ile buyur..

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bel-Bir Sen’den zam isyanı!
Maliye Bakanı Sayın Şimşek, 2015 yılında memur ve emeklisine 3+3 zam ve ...
'ACE of M.I.C.E. Exhibition' katılımcılarını bekliyor
Türkiye’nin tek MICE endüstrisi fuarı “2. ACE of M.I.C.E. Exhibition” ...
Sebat Alüminyum sektöre yön vermeyi hedefliyor
Alüminyum sektörünün lider firmalarından biri olan Sebat Alüminyum, yeniliklerine ...
 
Bulut oyuncaklı parklarda tek sınır hayal gücü
İzmir Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri Berk Kırmızı ...
DTO'dan Özbek Köyü şenliğine davet var
İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk Urla Belediyesi, ...
İzmirli reklamcıların 25 yıllık yolculuğu bu sergide
25'inci yılını kutlayan İzmir Reklamcılar Derneği (İRD) üyelerinin çeyrek ...
 
İzmir’de bir ünlü işadamına daha RES vizesi
İzmir Valiliği, İşadamı Abdullah Tivnikli’nin Seferihisar Sığacık’ta ...
Teftiş Kurulu Başkanı’ndan kritik mesajlar: İnşaata büyük gözaltı
İstanbul'da yaşanan asansör faciasından sonra yoğunlaşan iş denetimleri ...
Mevzuat değişti: Altında flaş taksit kararı
Ekonomi yönetimi, altın alışverişinde taksiti yasaklayan mevzuatı değiştirdi. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva