HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2024 Cumartesi - 18:32

Genel sekreter krizinde son gelişme... Özel'den Erdoğdu'ya 'yerinde kal' talimatı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay arasında “genel sekreter ataması” nedeniyle yaşanan gerilim sürüyor. Eski Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’yu genel sekreter olarak talep eden Özel’e karşı çıkan Tugay’ın kesin kararını vermesi bekleniyor. Öte yandan İzmir’e gelen Erdoğdu’ya ise genel başkanın “bu işi çözeceğim, orada kal, bir yere ayrılma” dediği öğrenildi.

Genel sekreter krizinde son gelişme... Özel den Erdoğdu ya  yerinde kal  talimatı!

EGEDESONSÖZ - Yerel seçim sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlık koltuğuna oturan Cemil Tugay’ın belediye kadrolarına yönelik çalışmaları sürüyor. Mazbatayı aldıktan sonra bazı birimlerde şekillendirmelere başlayan Tugay’ın en önemli gündem maddesi “genel sekreterlik” konusu oldu.  Başkan Tugay, göreve geldikten sonra birim ve dairelerden brifing aldıktan sonra mevcut Genel Sekreter Barış Karcı ile devam edeceğinin sinyalini verdi. Tugay’ın, belediyenin en üst atanmış bürokratı olan genel sekreterle çalışma kararı dengeleri değiştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in talebi ve isteği üzerine İstanbul Ümraniye’den yerel seçimde aday olan fakat seçimi kazamayan CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul eski Milletvekili Aykut Erdoğdu İzmir’e gönderildi. Erdoğdu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde “genel sekreter” olarak göreve başlaması talebi kriz çıkarttı. İzmir’e gelerek Başkan Tugay’la görüşen Erdoğdu kendisini doğrudan genel başkanın gönderdiğini, çalışmalara kısa sürede başlaması gerektiğini söyledi. Tugay ile masaya oturan Erdoğdu, mali yapı, ekonomik durum ve kadrolarla ilgili de ayrıca çalışmalara başladığını ifade etti. Başkan Tugay’ın görüşmede Erdoğdu’ya, “siz partide genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği yaptınız, bizim birlikte çalışmamız teknik olarak mümkün olamaz. Genel sekreter başkandan talimat alır, ona bağlı olur. Hiyerarşi problemi yaşarız” dediği öğrenildi. Tugay’ın ayrıca, genel sekreterini kendisinin tercih etme hakkını bildirdiği, bu konuda bağımsız bırakılması yönünde ifadeler kullandığı dile getirildi.  Erdoğdu’ya görüşmede “seninle çalışmak istemiyorum” mesajı veren Tugay, konuyu doğrudan parti yönetimine de bizzat kendisi aktarma kararı aldı.

ÖZEL TEKRAR ISRAR ETTİ
Geçtiğimiz hafta İzmir’e gelerek Başkan Tugay’la masaya oturan Erdoğdu görüşme sonrasında İzmir’den ayrılmadı. Çeşme’ye yerleşerek gelişmeleri takip eden Erdoğdu’nun belediyenin konularına da bir yandan çalıştığı öğrenildi. Dosyalar, ihaleler, Sayıştay raporları, mali konular ve kadro yapılanmaları gibi birçok konuda kafa yoran Erdoğdu, Tugay ile arasında geçen diyaloğu da genel merkeze bildirdi. Bunun üzerine Genel Başkan Özel’in tekrar Başkan Tugay’ı arayarak kesin talimatı olduğunu aktardığı öğrenildi. Özel’in görüşmede Erdoğdu’nun göreve başlaması için ısrar ettiği belirtilirken konuşması sırasında zaman zaman sertleştiği, talimatlar verdiği de ifade edildi.

CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen belediye başkanları buluşması ve Ankara’daki yerel seçim zirvesi için başkente giden Başkan Tugay’ın yaşadığı rahatsızlığı doğrudan aktarması bekleniyor.  Genel merkez destekli genel sekreter atamasına karşı çıkan, direnen ve kararını kendisi vermek isteyen Tugay’ın aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan da Özel’i ikna için destek isteyeceği ifade ediliyor.

'BU İŞİ ÇÖZECEĞİM'
Yoğun mesai sonrası araya hafta sonu tatilinin girmesi, belediye başkanlarının Ankara’da olması gibi sebeplerden dolayı Aykut Erdoğdu ise Çeşme’de kaldı. Konuyla ilgili Özel’e bilgi veren Erdoğdu’nun ne yapacağını sorduğu öğrenildi. Özel’in ise Erdoğdu’ya, “Kesinlikle İzmir’den bir yere ayrılma. Orada kalacaksın. Ben bu işi bir şekilde çözüp halledeceğim. Ben sana bilgi verene kadar orada kalmaya devam et. Benim telefonumu bekle” dediği öğrenildi. 

 
Giresun'da Süper Lig'e dev adım! Göztepe Şampi...
 
Oytun NALBANTOĞLU yazdı... Haramilerin saltanatını yıkacağız!
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca''lı 23 Nisan 2024 Salı 00:47

Cumhuriyet Halk partisi kazanılan bu başarının kendilerine ait olduğunu düşünüyor ise yanılıyor.Halk tepki olarak Cumhuriyet Halk partisine oy verdi.İstanbul,Ankara,İzmir kadar Anadolu''daki şehirler konuşulmalı,hizmet verilmeli.Halkın sevgisini kazanmalı.İzmir''e gelirsem Cemil Tugay''a elim titreyerek oy verdim CHP''li olmama rağmen.Fakat Buca''da Görkem Duman''a oy vermedim.Çok daha iyi adaylar varken sırf Deniz Yücel CHP İzmir il başkanı iken yardımcısı olduğu için Görkem Duman''ı aday yapıp belediye başkanı yaptı.Sırf kontrolünde olsun.Buca''daki rantı kalabilmek için.Buca Belediyesi aile şirketi olmuş.Halka gram hizmet yok.Gidin bakın sadece bir aileden 3,5 kişi var yeni dönemde de bu devam ediyor.Yazık böyle giderse sonuç belli

Yorumu oyla      0      0  
Izmır'li 21 Nisan 2024 Pazar 22:38

Neden izmir? Bu kadar başarılı ise Çankaya belediyesine atansın,Tugay yapılan bu çok büyük haksızlıktır o zaman belediye başkanı için Ankara'dan makam şoförü de atasınlar,Tugay'ın kendi kadrosunu seçme hakkını gasp ettiğinizi hatırlatmak gerekiyor hır gür değil halk iktidara kızdı CHP oy verdi kurultay da her türlü seçim ön seçim ile olacaktır dendi olmadı ahkâm atılan nutuklar ile bu seçim alınmadı birilerinin bilmesi gerekir görünen köy navigasyon istemez...

Yorumu oyla      4      0  
Kskli 21 Nisan 2024 Pazar 18:25

Dakka bir gol bir Özel de anlayacak Tugay ın ne kadar dengesiz biri olduğunu ama iş işten geçti iddia ediyorum Tugay bütün başkanlarla kavga edecek İzmir i kaos doku günler bekliyor

Yorumu oyla      2      2  
Ercan 21 Nisan 2024 Pazar 12:51

Aykut Erdoğdunun bir cv sine bakın da sonra burda eleştiri yapın.Uzmanliğıyla ilgili bir görevlendirme bu. CHP'li Aykut Erdoğdu kimdir? Aykut Erdoğdu Aykut Erdoğdu 28 Ağustos 1972 tarihinde Kars'ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamladıktan sonra 1993 senesinde Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Carnegie Mellon Üniversitesi'nde Kamu Politikaları ve Yönetimi" üzerine yüksek lisans yaptı. 1995 senesinde Hazine Müsteşarlığı stajer hazine kontrolörlüğüne atandı. Bir süre sonra hazine başkontrolörlüğüne getirildi.

Yorumu oyla      0      5  
seferiss 21 Nisan 2024 Pazar 12:39

Çok istiyorsanız Sn.Özel , son yerel seçimlerde Ümraniye Belediyesine bile başkan seçileyemeyen İstanbullu kankanızı Çeşme 'de ki zoraki i tatilinden sonra daha fazla mağdur etmeden amorti olarak memleketiniz Manisa'ya tayin ediniz. :))

Yorumu oyla      4      0  
Emel uhku 21 Nisan 2024 Pazar 12:15

Ne alakadır Aykut Erdoğdu, izmir de bürokrat mı yoktur, şu izmir den bir elinizi çekin artık yeni başkan kararı versin ??????

Yorumu oyla      4      0  
ANKARA 21 Nisan 2024 Pazar 12:14

Ozgur OZEL bu kisiyi genel sekreterk olarak atadiktan sonra bir de istakoz ziyafeti versinler kendilerine... Doymadilar doyuramadik vekilleri... Doyuramadik bu vekilleri doyuramadik...

Yorumu oyla      2      0  
Partili 21 Nisan 2024 Pazar 11:58

Geçen dönem yerel yönetimlerde CHP milletvekilleri yakınlarının çoğu Izmirin bütün belediyelerinde yüksek maaş ile işe yerleştirme yapıldı hala daha çalışıyor şimdi yerel seçimlerde CHP büyük başarı kazandı ama bunun halka ne kadar yararı olacaktır göreceğiz ama nafile yine milletvekilleri yakınları işe yerleştirme yapılacak seçilemeyen eski vekiller ve belediye başkanlarına makamlar verilecektir,halk baharın gelmesini beklemeye devam edecektir...

Yorumu oyla      5      1  
ANKARA 21 Nisan 2024 Pazar 11:23

Ha Ak Parti Ha Chp... Doyuramadik vekilleri... Doyuramadik... Doymuyorlar... Adam vekil... Halen gozleri baska yerler de gozleri belediye baskanliklarin da... Nedir bu nefisleri... Yeter ya yeter... Koskoca izmir chp de genel sekreterlik yapacak bir kisi yok mudur da vekil olan birini getirip tepeden sektereter yapacaksin... Ozgur ozel degisim dedi partiyi ne hale getirdin...

Yorumu oyla      1      1  
Aydoğan İncitmez 21 Nisan 2024 Pazar 10:56

Aydoğan zeki değil ama kılıf konusunda profesyonel. Karcı bu pisliğe bulaşmaz. Ortada bir cinayet var ve faili CHP partizanlığı. Siyasetin liyakatsız ben yaptım oldu anlayışı. Aydoğandan başkası bu pisliğin üstünü örtemez. Herkes bunun farkında. İstesede, istemesede bu iş olacak. Tabi Aydoğan bu kadar rezaleti örtünce ucundan azıcık koparacak. Bu işin raconu bu.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Hamas lideriyle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir ...
'Belediyelerin 100 milyar TL borcu var' dedi ve ekledi: İzmir'de enkaz edebiyatı tutmadı!
İzmir’de CHP’li belediye başkanlarının yönetiminde olan belediyelerin ...
Özel'den il ve ilçe başkanlarına 'belediye' uyarısı: Yöneteceğim derlerse işin için çıkamayız!
Ankara’daki Belediye Başkanları Çalıştay’ında konuşan CHP Genel Başkanı ...
 
Cumhur İttifakı'ndan İzmir'de zirve... Yol haritası masaya yatırıldı!
Yerel seçimler sonrasında toplanan Cumhur İttifakı, İzmir'deki yol haritasını masaya yatırdı.
İYİ Partili Dervişoğlu: Akşener'in hayır duasını aldım
Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel ...
Kılıçdaroğlu ve Özel aylar sonra aynı karede
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ...
 
Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın eşi Meral Özcan, Gölcük Tabiat Parkı'na ...
Araştırmacı Yaldız’dan 'Aykut Erdoğdu' krizi yorumu: Talimatı kimden alacak?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, eski genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’yu ...
AK Partili Dağ'dan Piriştina ailesine taziye ziyareti
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından İzmir’de ziyaretlerine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva