HABERLER>YAŞAM
26 Şubat 2015 Perşembe - 12:35

Genç beyinler ABD'den İzmir'e hibe yağdırdı!

Günlük hayattaki sorunlara öğrenci gözüyle çözüm üreten İzmirli genç beyinler, geçen yıl projeye dönüştürdükleri fikirleriyle AB fonlarından 10 yılın en yüksek hibesini aldı. 2014 yılında ilk kez 2 milyon 100 bin avronun üzerinde hibe alan İzmirli öğrenciler 2004 yılından bu yana İzmir'e 14 milyon 244 bin avroya yakın kaynak sağladı.

Genç beyinler ABD den İzmir e hibe yağdırdı!

İZMİR - Karşılaştıkları sorunları kendi çözüm yoluyla aşmak isteyen İzmirli öğrenciler, projeye dönüştürdükleri fikirleriyle AB fonlarından 10 yılda 14 milyon 244 bin avroya yakın hibe elde etti. İlk kez bir yılda alınan hibe miktarının 2 milyon 100 bin avroyu geçtiği 2014 yılı ise İzmir'in "rekor" yılı oldu.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada kentte 2004 yılında filizlenen proje kültürünün olgunlaştığını, öğrencilerde yaratıcı fikirleri projeye çevirme bilincinin yerleştiğini belirtti.

Çocukların ezberlediği ancak faydalı bir işe dönüştüremediği bilgileri, eğitim sisteminde yapılan değişikliklerle sorunların çözümünde kullanmayı öğrendiğini kaydeden Bardakcı, bunun olumlu sonuçlarının yıllar geçtikçe daha iyi görüldüğünü ifade etti. Bardakcı, okulda çözüm üretmeyi öğrenen çocukların, okul sonrasındaki hayatında da bu alışkanlığını sürdürdüğünü vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2004 yılında kurulan proje biriminin, öğrenci ve öğretmenlere proje çalışmalarında yol gösterici olduğunu aktaran Bardakcı, 10 yıl içinde her okulda proje kültürünün oluştuğunu söyledi.

Bardakçı, birimin kurulduğu yıl İzmirli öğrencilerin 29 projesinin AB fonundan hibe almaya hak kazandığını kaydederek, "O yıl 500 bin avro civarında olan hibe miktarı 10 yıl sonra 2 milyon 100 bin avroyu geçti. 2014 yılında 2 milyon 112 milyon 543 bin avroluk hibe kazanıldı. Bu, 2004 yılından bu yana hak edilmiş en fazla hibe. Geçen yıl İzmir'in rekor yılı oldu. Toplam hibe miktarı 14 milyon 243 bin 760 avroya ulaştı. Öğrenci ve öğretmenlerimizin motivasyonu çok yüksek, bu nedenle 2015 yılında daha büyük rakamlara ulaşılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE İLK 3'TEYİZ"
Bardakcı, İzmir'in AB fonlarından en fazla hibe alan Türkiye'nin ilk 3 ili arasında yer aldığını dile getirerek, eğitime harcanan bu kaynakların daha donanımlı öğrencilerin yetiştirilmesine katkı sağladığını söyledi.(aa)

Projeleri kapsamında çeşitli ülkeleri ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlerin farklı kültürleri tanıma, yabancı dillerini geliştirme fırsatı yakaladığına dikkati çeken Bardakcı, İzmir'de 4 bin 500'e yakın öğrenci ile 5 bin 500 civarında öğretmen ve okul idarecisinin yurt dışı deneyimi yaşadığını sözlerine ekledi.(aa)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit Yaldız yazdı: Kıran kırana!
CHP’de deflasyon AK Parti’de enflasyon..
Epözdemir: HDP için kilit il İzmir
Gönül Soyoğul sordu, Alaattin Epözdemir merak edilen 'seçim' sorunlarını yanıtladı.
İzmir’de okul önünde pompalı dehşette flaş gelişme
İzmir’in Bayraklı İlçesi'nde, hakkında sürekli şikayetçi olan liseli kız ...
 
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
Akdoğan'dan süreç açıklaması: HDP top çeviriyor
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çözüm Süreci'ndeki son durum için ...
Ege'nin mucizeleri
Ege'de tam da bu mevsimde yavaş yavaş pazarlarda yeşilin her tonunu görmek ...
 
Cumhur Bulut yazdı: Ben ülkücü...
Merhaba, ben Ülkücü… Bugüne kadar tanışmamış ya da tanıştırılmamış olabiliriz… Ben ...
İngiltere'de büyük şok: Eski bakanlar iş takibinde!
Her ikisi de İngiltere Dışişleri Bakanlığı yapmış olan Jack Straw ve Sir ...
Amerikalı eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, bir çocuk annesi ABD'li eşi Easther Giovanna ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva