HABERLER>GÜNCEL
17 Temmuz 2014 Perşembe - 13:29

Fransa İzmirli ailenin çocuklarını elinden aldı!

İzmir’de 15 yıl önce Fransa'ya iltica eden Kıyasettin Beyazıt ile 7 yıl önce bu ülkeye yerleşen eşi Hülya Beyazıt'ın 5 çocuğu, şiddet gördükleri gerekçesiyle devlet tarafından ellerinden alındı. İlk olarak yuvaya yerleştirilen ardından da koruyucu ailelere verilen çocuklarını geri almak için ailenin, hukuk mücadelesinden de bir sonuç alınamadı. Hülya Beyazıt'ın ağabeyi Muzaffer Taşdemir, "Kardeşim, tesettüre girdiği için ve çocukların evde gürültü yapmasını şiddet olarak algılayıp komşuları şikayet etmiş. Zor durumdalar. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sesleniyorum, yeğenlerimi kurtarsın" dedi.

Fransa İzmirli ailenin çocuklarını elinden aldı!

İZMİR - İzmir'de inşatlarda işçi Kıyasettin Beyazıt, evlendikten sonra Fransa'ya gidip iltica etti. Bu ülkenin kendisine vatandaşlık hakkı vermesi ardından 7 yıl önce Türkiye'de oturan eşi Hülya Beyazıt ile 2 çocuğunu yanına aldı. İlk olarak Paris'te oturan ardından Lion'da devletin kendilerine gösterdiği evlerde yaşamlarını sürdüren ve yine inşaatlarda çalışan aile, son olarak da Vissue kentine taşındı.
 
Fransa'da kaldıkları süre içerisinde 3 çocukları daha dünyaya gelen Kıyasettin Beyazıt ile Hülya Beyazıt'ın, kendi aralarındaki kavgalar ve çocuklarının gürültüsünden rahatsız olan aralarında iki Fransız polisin de bulunduğu komşuları devlet kurumlarına şikayetci oldu. Fransa'da aile ilişkilerine bakan kurumda, ailenin şiddet uygulamasını gerekçe gösterip 15 yaşındaki Gülsün Beyazıt, 7 yaşındaki Selpia Beyazıt, 6 yaşındaki Sindi Beyazıt, 3 yaşındaki Yusuf Beyazıt ile 1.5 yaşındaki Yakup Beyazıt'ı, ellerinden aldı. İlk olarak yurda yerleştirilen çocuklar, ardından da koruyucu ailelere teslim edildi.
 
AİLE HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI
Belli zamanlarda görebildiği çocuklarının koruyu ailelerden şiddet gördüğünü öğrenen Hülya beyazıt ile eşi, avukat tutup adli makamlara başvurdu. Bu başvurulardan sonuç alamayan aile, maddi olarak da sıkıntı çekmeye başladı. Hülya Beyazıt'ın İzmir'de oturan kardeşleri de aralarında para toplayıp ona yardım etti. Para yardımından başka bir şey yapamadıklarını dile getiren ağabey Muzaffer Taşdemir, şöyle dedi: "Kız kardeşim ve eniştem çocuklarına çok iyi bakardı. Ama işte çocukların gürültü yapması, kız kardeşimin tesettüre girmesi ve zaman zaman eşiyle kavga etmesinden rahatsız olan komşuları onları şikayet etmiş, Apartmanda iki Fransa polisi oturuyormuş, onların da şahitlik etmesi üzerine çocuklar ellerinden alınmış durumda. Verildikleri koruyucu ailelerde şiddet görüyorlarmış. Kız kardeşim bize konuyu böyle aktardı. Ben şimdi buradan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sesleniyorum. Lütfen girişimde bulunsun ve yeğenlerimi kurtarsın. Biz onların Türkiye'ye dönmesini istiyoruz. Ellerinden geleni yapsınlar."
 
Muzaffer Taşdemir, kız kardeşinin büyük acı çektiğini bildirerek gözyaşı döktü. Anne Anne Kemaliye Taşdemir de, kızına yardım eli uzatılmasını ve yanına getirilmesini istedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Boyozların Efendisi’ yeniden doğdu
Adı Alsancak ile özdeşleşen İzmir'in en iyi boyozcusu Alsancak Dostlar ...
Başkan açıkladı: Antalya’ya kadınlar plajı!
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer ilçesi çıkışındaki ...
‘İzmir’in Gezi’sinde 23 çocuğa beraat
İzmir’de geçen yıl 20 Haziran günü Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları ...
 
İzmir’de kamyon kabusu: Biri salona biri bahçeye!
Mersinpınar’da freni patlayan kamyonun bir evin salonuna daldığı gün Narlıdere’de ...
Flaş! Erzurum’da polisin vurduğu çocuk öldü
Erzurum’da otomobili ile çarpıp telef ettiği bir ineğin sahipleri tarafından ...
MİT 6'ya bölünüyor: Logoları bile hazır!
MİT bünyesindeki 6 başkanlığın, 6 ayrı teşkilata dönüştürüleceği iddia ...
 
Bilal Erdoğan'ın arkadaşı RTÜK'ü karıştırdı!
Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun dünkü toplantısı bir skandalı ortaya çıkardı.
Selçuk'ta kabus günü: 2 ceset, 2 sır ölüm
Selçuk, Efes Antik Tiyatrosu'nda bulunan tarihi gözetleme kulesinde başından ...
İzmir’de faciadan dönüş: Kamyon salona girdi!
İzmir'de park halindeyken freni boşalan kamyon, evin salonuna girdi. Evde ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva