HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Nisan 2014 Salı - 18:32

Eski başkan Sındır kadro iddialarını kabul etmedi

Bornova Belediyesi eski Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, gitmeden önce belediyeye işçi ve personel doldurduğu iddialarına yanıt verdi. Sındır, “Belediyeler kar amacı taşıyan ve kasalarında milyonları biriktirerek bundan gurur duyacak kurumlar değildir” dedi.

Eski başkan Sındır kadro iddialarını kabul etmedi

EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan belediye başkanları fazla personel ve maddi sorunlar ile boğuşurken süreç içinde düze çıkmaya çalışıyor. Seçim öncesi fazla işçi alımı ile gündeme gelen Bornova’da yeni Belediye Başkanı Olgun Atilla kadro kurma çabalarını sürdürürken eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’dan açıklama geldi. Sındır, belediyeye gitmeden önce aldığı ifade edilen işçilerin sayısının abartıldığını söyledi.

Sındır yaptığı açıklamada, “Bornova Belediyesi’nde görev yaptığım son beş yılın yatırım ve istihdam durumu son günlerde çeşitli basın yayın organlarında, Bornova Belediyemizde yerel seçimlere yaklaşırken personel alımları yapıldığı “kadroların” doldurulduğu ve bu bağlamda 160 kişinin “giderayak” kadrolara yerleştirildiği gibi bazı haberlere yer verildiğine üzülerek şahit oldum. Daha yeni seçilerek göreve gelmiş bulunan Bornova Belediye Başkanı Sn. Olgun Atila’nın ve Belediye yetkililerinin de bilgisi dışında olduğuna inandığım bilgiler doğru değil.

Bu söylemler ile Bornova belediyemizin gelmiş olduğu saygın durumuna halel getirilmesinin yanı sıra gerek belediye performansı gerekse rekor düzeydeki yatırımlar açısından ve dolayısıyla bu yatırımlarda üretilen ek hizmetlerin çokluğu, çeşitliliği, sosyal niteliği, yararlılığı, etkinliği, verimliliği ve yerindeliği açılarından geride bırakılan son derece başarılı bir dönemin karartılmasının da amaçlandığı söylenebilir.

Kaldı ki, “giderayak” işçi almak değil tam tersine Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün artan ihtiyacını karşılamaya yönelik yapılmış bulunan iş artışı ile 20 park işçimizin alımı da göreve yeni gelen Başkanımızın takdirine bırakılmıştır. Ayrıca unutulmamalıdır ki; belediyeler kar amacı taşıyan ve kasalarında milyonları biriktirerek bundan gurur duyacak kurumlar değildir. Belediyelerin asli görevi hizmettir ve esas olan bu hizmeti en yararlı, etkin, verimli ve aynı zamanda ekonomik olarak sunabilmek olmalıdır. Asıl olan Belediyenin gelirlerinin tamamını yatırım ve hizmete dönüştürebilme kabiliyetidir.

Bornova Belediyemizin, 01.Nisan.2009 tarihi ile 01.Nisan.2014 tarihi arasındaki dönemde yapılan her türlü personel alımı, artan yatırım ve hizmet kapasitesinin gereksinimlerinin karşılanmasına yönelik tamamen nesnel ölçütler, liyakat, çalışanların sosyoekonomik durumları ve ayrıca vicdani değerler gözetilerek yapılmıştır” dedi.

Sındır ayrıca açıklamasında personel sayılarını ve rakamları da ortaya koyarken 5 yıl içinde belediye bünyesine hiçbir akrabasının işe alınmadığına da vurgu yaptı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi'nde kadro operasyonu!
Seçimlerin ardından Bornova Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Olgun ...
Selvitopu koltuğunu Yağmur’a devretti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Şenol'dan 'enkazcı başkanlar'a çağrı, Selvitopu'na özel teşekkür!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yerel seçimlerin ardından ...
 
Bakıcı esnafa sahip çıkıyor
Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Güller ...
Dünya çocukları Seferihisar’da bayramlarını kutluyor
Seferihisar Belediyesi’nin ikinci kez düzenlediği Uluslararası Çocuk Halk ...
Karşıyaka’da şenlik coşkusu devam ediyor
Atatürk’ün dünya çocuklarına miras bıraktığı 23 Nisan’ı şenlik havasında ...
 
Başkan Atila'dan 23 Nisan festivali sözü
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Büyükşehir’in 23 Nisan coşkusu 2 gün sürecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yarın Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyeceği ...
Konak'ta büyük işbirliği: Esnaf Meclis'i kuruluyor
İzmir’in en çok esnaf odasına ev sahipliği yapan ilçesi Konak’ta belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva