HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2014 Pazar - 15:58

Erdoğan Türkiye'nin yeni logosunu tanıttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da ‘Türkiye Markası’ konulu toplantıda konuştu.

Erdoğan Türkiye nin yeni logosunu tanıttı

"Bu yeni logo ve sloganı esasen yeni Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin, artık küresel iddiaları ve hedefleri olan bir Türkiye'nin öz güven simgesi olarak görüyorum. Bu tasarım ve 'Gücü Keşfet' sloganı yeni Türkiye'nin öz güveninin simgesidir, öz güveninin sloganıdır" dedi.
 
Erdoğan’ın konuşmasından bazı satırbaşları şöyle;
 
“Bugünden itibaren Türkiye’de üretilen ürünlerin üzerinde artık Made in Turkey yerine bu logo yer alacak. Artık dünyanın neresinde olursa olsun insanlar bu ürünün Türkiye’de üretildiğini anlayacak. Bugünden itibaren tüm dünyada Türkiye’yi ve Türkiye ürünlerini ‘özel logo’ ve ‘gücü keşfet’ sloganıyla tanıtıyor olacağız. Tanıtılan logo ve sloganın hızla benimseneceğine inanıyorum. Özellikle işadamlarımız değişim konusunda dünyada çok farklı bir yere sahip. Onların ürünlerinde bu logo ve sloganı kullanarak yaygınlaşmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bu logoyla Türkiye’yi tanıştıracağına inanıyorum.
 
YENİ LOGO VE SLOGAN YENİ TÜRKİYE'NİN ÖZGÜVENİNİN SİMGESİDİR
Bu yeni logo ve sloganı esasen yeni Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin, artık küresel iddiaları ve hedefleri olan bir Türkiye'nin öz güven simgesi olarak görüyorum. Bu tasarım ve 'Gücü Keşfet' sloganı yeni Türkiye'nin öz güveninin simgesidir, öz güveninin sloganıdır.
 
Türkiye ekonomisinin 'marka' ihtiyacına bulunmaktadır. Enerjimizin önemli bir kısmını marka yaratma konsuna ayırmamız gerekiyor. Yenilikçi fikirlere sahip bir neslimiz, girişim ruhuna sahip, dinamik girişimcilerimiz var. Eskisine oranla çok daha güçlü bir konumdayız.
 
New York’ta konakladığımız otelin bulunduğu 5. Caddede büyük bir teknoloji mağazası var. O teknoloji mağazası 24 saat açık. 24 saat boyunca insanlar mağazanın önünde kuyruk oluşturdu. Bu marka hemen her yıl yeni bir model çıkardığı halde markanın sahip olduğu güç prestij ve güç sayesinde mağaza önünde kuyruklar oluşuyor. Aslında satılan o telefon değil o telefonun markası. ABD, Kore, Almanya, İngiltere bunun gibi ülkeler küresel markaları sayesinde ekonomik olarak büyüyor. Türkiye tüm olumsuzluklara rağmen küresel markalar oluşturmayı başardı. Avrupa’da güçlü markalarımız var ancak bunları dünyaya yaymamız gerek. Daha fazla tanınmış markaya ihtiyacımız var.


 
KARAMSARLIĞA ALDIRMAYIN
Şu anda belli çevrelerden pompalanan karamsarlığa da hiç kimse aldırmasın. Bakın Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, içerde ve dışarda gelişmeleri en yakından takip eden birisi olarak ifade ediyorum. Türkiye ekonomisi de Türkiye'nin dış politikası da hiç olmadığı kadar güçlü, hiç olmadığı kadar sağlam ve istikrarlı şekilde yollarında ilerliyor. Bundan hiç endişeniz, tereddütünüz olmasın.
 
Kredi derecelendirme kuruluşları batmakta olan ülkelerin notunu yükseltirken, Türkiye gibi büyüyen ekonomi için olumsuz yorum yapıyor. İnsaf. Biz buralara o kredi derecelendirme kuruluşlarının üfürmesiyle gelmedik.
 
Biz güçlü bir ülkeyiz. Yeni Türkiye gücünü yeniden keşfeden bir Türkiye'dir. Biz gücümüzün potansiyelimizin farkında olacak gücümüzü buraya taşıdık.
 
REHİNELER OLDUĞU İÇİN FARKLI YAKLAŞMIŞTIK
Irak'ı ve Suriye'yi şu anda hedefe koyan bir anlayışı ve bölgedeki tüm terör örgütleriyle böyle bir mücadeleyi yapmak zorundayız. Buradaki oluşacak bir koalisyon içinde Türkiye rehineler olduğu için, tabi biz bu süreçte farklı yaklaşmıştık. Bakıyorum, bazı medya mensupları, 'Başbakan iken şöyle diyordu, şimdi böyle diyor' filan gibi yazanlar çizenler var. O kadar anlarsınız. Sizin sırtınızda küfe yok. Rahatsınız. Ama bizim sırtımızda küfe var. Sorumluluk var. Onlarda böyle bir sorumluluk yok. Biz bu sorumluluğun idraki içinde ne dedik; 'Sağ salim önce bu 49 tane rehinemizi kurtaracağız. Ondan sonraki yaklaşım, ondan sonraki yol haritamız farklı olacak. Şimdi farklı yol haritası inşallah çalışmaya başlıyor, çalışacak.
 
TÜRKİYE'Yİ TERÖR PRANGASINDAN KURTARDIK
Terör, sadece komşu ülkelerde olmuyor, içimizde de terör var. Her şeyden önce ekonominin ayağına bağlanmış bir prangaydı terör. Ne yaptık? Çözüm sürecini başlatarak, sabırlı bir şekilde bu süreci muhafaza ederek Türkiye'yi bu ağır prangadan büyük ölçüde kurtardık. Yine biz sabırlıyız, soğuk kanlıyız. Tüm sabotojlara rağmen bu süreci hassas, kararlı bir şekilde nihayete erdireceğiz. Ekonominin, toplumsal huzurun prangası olan bu ağırlıktan Türkiye'yi inşallah tamamen kurtaracağız. Çözüm sürecine yönelik hiç bir tehdite, hiç bir şantaja Türkiye boyun eğmez.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC 29 Eylül 2014 Pazartesi 08:24

#TurkeyDeğilTürkiye

Yorumu oyla      14      5  
izmirli 28 Eylül 2014 Pazar 20:58

ingilizce konuşmasını bilmeyen birisi, nasıl olurda ingilizce logonun tanıtımını yapıyor, hem ne oldu bizim güzel türkçemize?

Yorumu oyla      14      5  
TC. Öz Vatandaş. 28 Eylül 2014 Pazar 19:13

TM. nin suyu çıktı sanki, nedir bu yeni Türkiye anlayan varmı? Benim anladığım her türlü melanetin, ihanetin, yobazlığın, satılmışlığın ayyuka çıktığı bir ortamda sözüm ona yeni Türkiye türküsünü çalanlara bakınca ne olduğunu anlamamak ahmaklıktan öte bir şey olur. TÜRKİYE tektir ve Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Türkiyesidir, bunu logayla falan değiştirebileceğini sananlar ise saflıktan öteye geçemez.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li gençlerden Çeşme'de RES isyanı!
Çeşme’de CHP Gençlik Kolları, Rüzgar Enerji Santrallerinin hukuksuz kamulaştırıldığını ...
Kılıçdaroğlu: Anneler kızlarınızı teslim etmeyin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortaöğretimde türban kararı için, ...
Bakan Çelik sınırda: Hazmedemeyen unsurlar var
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye’nin Kobani'den ...
 
Özen bu kez ‘komşu’ye seslendi: ‘Topuklu Efe’ o satışı durdursun
Tire Belediyesi’nin köylerden gelen mallara ilişkin aldığı satış kararının ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'kara harekatı' cevabı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IŞİD'e ...
Ankara’da kavga büyüyor: Eyy Aylin…
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Milletvekili ...
 
AK Partili Başkanlar söz verdi: 1 metre yer satmayacağız!
İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra başlayan mal paylaşım ...
Davutoğlu’ndan esnafa AVM kotası!
Esnafların her türlü sorununa sahip çıkacaklarını belirten Başbakan Ahmet ...
Vatandaşa ilaç şokuna Çıray’dan sert tepki!
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi, SGK’nın yeni ayla birlikte ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva