HABERLER>SEÇİM 2015
26 Mayıs 2015 Salı - 10:30

Çıray’dan hükümete salvo: Daha kaç çocuğumuzun…

AK Parti’nin sağlık politikalarını eleştiren CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, "İyi başladıkları sağlık politikalarını kötü bitirdiler. Hiç bir sözlerini tutmadılar. Kemik İliği Bankası kurmak için daha kaç çocuğumuzun hayatını kaybetmesi lâzım?" diye sordu.

Çıray’dan hükümete salvo: Daha kaç çocuğumuzun…

Seçim çalışmalarını kendi bölgesinde yoğun bir şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray'ın önünü lösemi hastası küçük bir kızın annesi kesti. Gözlerinden yaş süzülen annenin titreyen dudaklarından "Küçük kızım büyük bir hastalığın pençesine düştü. Minik yavrum lösemi hastası. Uzun süredir uygun kemik iliği için sıra ve çare bekliyoruz. Kızımın yaşadıklarının bin katını yüreğimde hissediyorum. Bizim ülkemiz bu kadar mı aciz?" sözleri dökülüverdi. Önce kendisini takip eden anons aracının sesinin kapatılmasını isteyen ardından da etrafındakileri sesiz olmaya çağıran Milletvekili Dr. Çıray, öncelikle bir insan sonra da bir hekim olarak anneye duyduğu üzüntüyü bildirdi.
 
"BAKAN MI DOĞRU SÖYLÜYOR MÜŞTEŞAR MI?"
Hıçkırıklar içinde ağlayan anneyi teselli etmeye çalışan CHP İzmir Milletvekili Çıray, " Ne yazık ki bir evlâdımızın kemik iliği bulamaması nedeniyle yaşadığı  çaresizliği basına yansıyınca AKP Sağlık Bakanlarının aklına 'Kemik İliği Bankası' vaadi geliyor," dedi. Son olarak adına TÜRKÖK (Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi) denilen Kemik İliği Bankasının daha önce de Melis Akbaş'ın hastalığı döneminde kendisi tarafından gündeme getirildiğini hatırlatan Dr. Aytun Çıray, "2013 yılının Temmuz ayında Efe öldüğünde, 4 ay içinde TÜRKÖK'ü açıyoruz dediler doğru çıkmadı. Melis'in ardından onlarca çocuğumuz hasta oldu. Aynı basın toplantısında Bakanlık Müsteşar Yardımcısı 527'si çocuk 844 hastanın kemik iliği nakli olmayı beklediğini söylerken, Bakan Müezzinoğlu ise kemik iliği nakli bekleyen 550 çocuk ve 350 civarında yetişkin var, diyor. Bu nasıl bir ciddiyetsizliktir? Millet çare bekliyor Sağlık Bakanı lâf üretiyor. Daha da önemlisi piyasada bir çok kanser ilacı bulunamıyor. Aileler yurtdışından ilâç getirtebilmek için her yola başvuruyorlar.13 yıldır AKP konuşuyor, Kemik İliği Bankasını CHP İktidarımızda biz yapacağız. Sözümüz söz" şeklinde konuştu.
 
"KEMİK İLİĞİ BANKASI İÇİN DAHA KAÇ BEBEĞİN ÖLMESİ GEREKİYOR?"
Dr. Aytun Çıray 11 Ekim 2014'de bir soru önergesi vermişti. Çıray, önergesinde “Kemik İliği Bankası kurmanız için daha kaç çocuğumuzun ölmesi gerekir?” diye sormuştu. Cevap alamadığı soru önergelerini ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun sözlerini hatırlatan Dr. Aytun Çıray, “İçimdeki isyanı seslendiriyorum: Sayın Bakan Kemik İliği Bankası kurmanız için daha kaç bebeğin ölmesi gerekiyor?” şeklindeki sözleriyle sert tepki göstermişti.
 
 AKP Hükümetinin ihmalkâr sağlık politikaları yüzünden kaybedilen hastalar için çok üzüldüğünü ifade eden Çıray, bunlara benzer çok acıların yaşanmakta olduğuna ve yaşanabileceğine vurgu yaptı.
 
 "AKP Hükümeti her yıl yabancıların kemik iliği bankalarına 20 milyon dolara yakın para ödüyor. Biz olsak bu kadar paraya çoktan tüm yan kuruluşlarıyla birlikte Kemik İliği Bankası’nı kurmuştuk,” iddiasında bulundu.
 
Çıray sözlerini şöyle tamamladı: “Eğer TÜRKÖK'ü 5-6 yıl önce bitirseydiniz bu güne kadar kaybettiğimiz hastaları kaybetmeyecektik. 300-400 bin donörümüz olacaktı ve evlâtlarımız yaşayacaktı. Bugünlere geldik Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre veri tabanına sadece 13500 donörün bilgisi aktarılmış. Bu ayıptır, günahtır."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Adayı Sürekli’den teşkilata azim mesajı!
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, Bergama’da verilen ...
Ve 'İzmir notları' yargıya taşındı: Bakan'dan suç duyurusu
CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, İzmirlilere ...
Şeboy'dan DTO'ya ziyaret: Pupa yelken İzmir
İzmir Deniz Ticaret Odası AK Parti İzmir Milletvekili adayları Cemil Şeboy ...
 
AK Parti Adayı Nasır: İnşaat işçilerine erken emeklilik gelmeli
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, inşaat işçiliğinin ...
CHP adayı Bayır'dan piknik mesaisi
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Tacettin Bayır, Pazar günü pikniğe ...
Bakan Eroğlu helikopterden vaadi açıkladı: Parsel parsel dağıtıyoruz
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ...
 
Balbay: Eğitimden tasarruf israftır!
CHP İzmir Milletvekili 25. dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay, pazartesi ...
MHP Adayı Savaşan: İzmir lojistik merkezi olacak
İzmir Kara Nakliyeciler Sitesi, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1.Bölge ...
Canlı yayında kavga! Önder’den Gedikli’ye: Konuşma lan!
HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, AKP'li vekil Bülent Gedikli'nin, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva