HABERLER>POLİTİKA
25 Şubat 2015 Çarşamba - 13:57

CHP’nin Komisyon Üyesi Vekili Şakran’da: İddia edilenlerin…

CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyesi Demir, kurumda incelemelerde bulundu. Demir, “Gerçekten buradaki yöneticilerin ve görev yapan kişilerin insana yakışır bir ortam yarattıklarını, çocuklarımıza iyi baktıklarını, buranın örnek bir cezaevi olduğunu gördüm. İddia edilenlerin çocuklar tarafından teyit edilmediğini gördüm" dedi.

CHP’nin Komisyon Üyesi Vekili Şakran’da: İddia edilenlerin…

İZMİR - CHP Cezaevi İzleme ve İnceleme Komisyonu Üyesi Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'nda "cinsel istismar" iddialarıyla ilgili kurumda incelemede bulunduğunu ve çocuk hükümlülerle görüştüğünü belirterek, iddiaların doğru olmadığını söyledi.

- ŞAKRAN İDDİALARI MECLİS’E TAŞINDI…

Demir, dün bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlerin ardından Adalet Bakanlığı’na talepte bulunduklarını, bugün Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüs Müdürünün kendisini İzmir Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’nda inceleme yapmaya çağırdığını anlattı.
 
Kurum yöneticilerinin basında yer alan iddialardan dolayı rahatsız olduklarını ve üzüldüklerini ifade eden Demir, ayrıca çocuk hükümlülerle de bire bir görüştüğünü dile getirdi.
 
36 koğuş ve 360 kişi kapasiteli kurumda, 22 koğuşta 220 çocuk hükümlü ve tutuklunun kaldığını aktaran Demir, bir koğuşta detaylı inceleme ve görüşmeler yaptığını bildirdi.
 
Çocukları kendisinin seçtiğini ve teke tek görüştüğünü dile getiren Demir, şunları kaydetti:
"Gerçekten buradaki yöneticilerin ve görev yapan kişilerin insana yakışır bir ortam yarattıklarını, çocuklarımıza iyi baktıklarını, buranın örnek bir cezaevi olduğunu gördüm. İddia edilenlerin çocuklar tarafından teyit edilmediğini gördüm. Hatta bu iddiaların basında yer almasına üzüldüklerini, özellikle televizyonlarda alt yazılarda geçmesinden ailelerin tedirgin olmasına üzüldüklerini ifade ettiler. Çocuklarla tek tek görüştüm, iddialara itiraz ediyorlar. Çamaşır yıkattırıldığı, masaj yaptırıldığı, paspas sapıyla dayak atıldığı, koğuş temizliği yaptırıldığı, ayak tabanlarına sopayla vurulduğu, cinsel taciz ve tecavüz olayların yaşandığı, metal kaşık yedikleri iddialarını çocuklara sordum. Dediler ki 'bunlar yalan, bizim zaten metal kaşığımız, çatalımız yok. Böyle bir şey mümkün değil."
 
Çocukların yemeklerinin yeterli gelmediğinden şikayet ettiğini, af istediklerini ve iddiaların artık basında geçmemesi yönünde talepte bulunduklarını belirten Demir, kurum yöneticileriyle yaptığı görüşmede de basında yer alan belgeyi sorma fırsatı bulduğunu ifade etti.
 
Demir, "Kurum müdürü, benzeri olaylarda psikologların nasıl davranması gerektiğine ilişkin bir mizansen yaratıldığını, basına yansıyan belgenin ortaya çıktığını söylüyor. Senaryo olduğunu söylüyorlar. Elbette bu tür iddiaların ortaya çıkması için Meclis'te araştırma önergeleri veriyoruz" diye konuştu.


 
“ALİAĞA'DA BÖYLE BİR ŞEY YOK”
Cezaevi İzleme ve İnceleme Komisyonu Üyesi bir milletvekili, bir baba ve sorumlu bir milletvekili olarak ülkenin bu tip olaylarla anılmaması için mücadele verdiklerini ancak Aliağa'da böyle bir bulguya rastlanılmadığını vurgulayan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye’de çocuk cezaevlerinin olmaması, kapatılması lazım ama burası iyi bir örnek. Burada komisyon üyesi olarak bir gayret içinde olunduğunu gördüm. Türkiye’nin birçok yerinde çocuk cezaevlerinde kalanların cinsel tacize uğradığını, tecavüz edildiğini halen iddia ediyorum. Bunlar Pozantı’da, Antalya’da, Maltepe’de ortaya çıkarıldı. Ama ben burada böyle bir şey tespit edemedim. Böyle bir şey yok."
 
Demir, gazetecilerin çocukların yaşadıkları olayları ifade edemeyebilecekleri yönündeki sorusu üzerine, "Burası incelensin. Basına açık olsun. Mağdur çocuk varsa da ailesi ortaya koysun. Biz muhalefet olarak kötü şeylerin üzerine gitmeye devam ederiz ama iyi şeyleri de alkışlarız. İktidarın bu konuda kaçamak davranmasını anlamış değiliz. Niye izin vermediniz ki. Herkes görsün ki bu iddialar ortaya çıkmasın" şeklinde konuştu.
 
Demir, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin de kurumda inceleme yapacağını sözlerine ekledi. (a.a)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan İzmir’deki TÜRGEV açılışına damga vuran soru!
Türkiye genelinde altı ilde TÜRGEV’e ait yurtların toplu açılış törenine ...
Şakran Cezaevi iddiaları Meclis’e taşındı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ...
MHP İzmir’den ‘Fırat’ açıklaması: Rektöre ve emniyete bombardıman!
MHP İzmir İl Başkanı Karataş Ege Üniversitesi’nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ...
 
Erdoğan: Varsın inadına mini etek desinler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki açılış töreninde yaptığı konuşmada, ...
AK Parti Adayı’ndan ‘Diriliş’ temalı reklam!
AK Parti’den Konya milletvekili aday adayı olan Osman Yavuz'un 2015 genel ...
CHP'li Türeli halkın gündemini değerlendirdi!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM ve Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
 
DSP İzmir Özgecan için etek giyecek!
Tarsus İlçesi'nde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinin ...
Şok: AK Parti'yi 40'ın altında gösterdi, polis bastı!
Gezici Araştırma Şirketi’ne baskın yapıldı. Şirket, birkaç gün önce yayımlanan ...
Ergenekon ve Balyoz'un en ünlü ismi de aday!
İrticayla Mücadele Eylem Planı başlıklı belgede ıslak imza tartışmalarıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva