HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2016 Çarşamba - 12:18

CHP’li Sındır’dan adaletsiz gelir dağılımı çıkışı!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Meclis Genel Kurulunda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısı 2'nci maddesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına konuştu.

CHP’li Sındır’dan adaletsiz gelir dağılımı çıkışı!

Konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı ile başlayan Sındır; “bütün kadınlara eşit, özgür, barış içinde ve insanca bir yaşam dileğimi özellikle belirtmek istiyorum.  Ülkemizde de kadınımızı bugünkü çağ dışı yaşam koşullarına, şiddet ve namus cinayetlerine, çocuk yaşta gelin olmaya maruz bırakan, bunun anayasal siyasi sorumluluğunu taşıyan iktidarı da göreve davet ediyorum” dedi.

“ANAYASA SUÇU İŞLENMEKTE”
Sayıştay çalışanları tarafından titizlikle yapılan denetimlerde tespit edilen usulsüzlük ve hukuksuzlukların Sayıştay raporlarından çıkarıldığını belirten Sındır şöyle dedi: “Yüce Meclisimize gönderilen raporlar aslında standart metinler, etkisiz tavsiyelerden oluşan birtakım kağıtlardan ibaret. Örneğin, Cumhurbaşkanlığı Sayıştay Denetim Raporu ya da Başbakanlık Sayıştay Denetim Raporu topu topu 4 sayfa, 2 yapraktan oluşan, lafzi ve genel geçer metinlerden oluşan bir rapor. Bu durum Anayasa'ya aykırılık suçu niteliği taşımakta, yüce Meclisimizin bütçe hakkı ve denetim yetkisini fiilen ortadan kaldırmaktadır. Kısaca, Sayıştay iktidar tarafından bilinçli ve sistemli olarak işlevsiz ve görev yapamaz hale getirilmiştir.”

“VATANDAŞLARIN BANKALARA OLAN BORCU 57 KAT ARTMIŞTIR!”
İktidarın ekonomi politikalarının üretime, istihdama ve tabana yönelik olmadığını, zengin ve yoksul arasındaki uçurumu daha da büyüttüğünü ifade eden Sındır; “AKP iktidarının on üç yıllık döneminde zengin ve yoksul arasındaki uçurumun bırakın daralmasını, her geçen gün daha da büyüdüğünü görmekteyiz. Zira vatandaşlarımızın bankalara olan toplam kredi kartı ve tüketici kredisi borcu tam 57 kat artış göstererek 2002 yılında 6,5 milyar liradan 2014 yılında 381,9 milyar liraya, buna vadeli konut alımları nedeniyle ailelerin borçlanmalarını da eklersek 424 milyar liraya çıkmıştır. Bugün vatandaşın kazandığını değil de geleceğini harcamaya mahkum eden bu iktidardır” dedi.

“TÜRKİYE DOLAYLI VERGİLERİN EN YÜKSEK OLDUĞU ÜLKELERDEN!”
AK Parti iktidarlarının gelir artırıcı önlem olarak dolaylı vergileri gördüğünü dile getiren Sındır konuşmasını şöyle sürdürdü: “KDV, ÖTV ve benzeri isimlerle anılan dolaylı vergiler, esasen gelirle, servetle ilişkisi olmayan, bütün vatandaşların elde avuçtaki 3 kuruş paralarını harcadıkça ödedikleri vergidir. Dolaylı vergi, bakkaldan ekmek, peynir aldığında, arabasına mazot doldurduğunda, ülkenin en zengin insanının da en yoksul insanının da eşit oranda ödediği vergidir. Bu vergilerin toplam vergi gelirleri içerisinde 2002 yılındaki yüzde 66,3 olan payının 2014 yılında 67,5, 2015 yılında da 68,5 oranına çıktığını söyleyebiliriz. Dolaylı vergi yükünün bu ölçüde yüksek oranda olmasının, OECD içinde de dolaylı vergi yükü en yüksek ülkeler arasında olmasının temel nedeninin kayıt dışı ekonominin büyüklüğü olduğunu da söyleyebiliriz.”

“ADALETSİZ SERVET DAĞILIMINDA İKİNCİYİZ!”
Servetin en adaletsiz dağıtıldığı ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini, dünyada Rusya'dan sonra 2'nci sırada olduğunu belirten Sındır konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Credit Suisse'in Servet Raporu'na göre -uluslararası kabul edilmiş bir rapora göre- ülkemizde nüfusun en zengin yüzde 1'lik kesiminin 2002 yılında toplam servetin yüzde 39,4'üne sahip iken 2014 yılında 54,3'üne; yüzde 99'luk kesimin ise 2002 yılında toplam servetin yüzde 60,6'sına sahip iken 2014 yılında yüzde 45,7'sine düşmüştür. Gelinen noktada yoksulun cebinden alınan, zenginlerin banka kasalarına transfer edilen ve çok küçük bir azınlığın elinde büyüyen servet”

 
Ege’de mülteci geçişleri tam gaz!
 
Kılıçdaroğlu’nun saat saat İzmir programı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray’dan Bakan Ala’a ‘Hizb-ut Tahrir’ soruları!
CHP İzmir Milletvekili, İçişleri Bakanı Ala’ya tarafından cevaplandırılmak ...
Ve HDP'lilerin fezlekeleri Meclis'te!
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında ...
"Brüksel’de Kayserili pazarlığı yaptık!"
Brüksel’deki Türkiye-AB zirvesininde teklifleriyle Avrupa ülkelerini şaşırttıklarını ...
 
Bakan Ala açıkladı: Sokaklar zimmetleniyor
Kritik ilçeler başta olmak üzere birçok kentteki mahallelerde vatandaşların ...
Davutoğlu: Bu ses dostluk sesidir!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Yunanistan başbakanlarının Doğu Akdeniz'den, ...
Davutoğlu’ndan İzmir’de akşam mitingi: Bakanlar Kurulu sözü!
Yunanistan Başbakan’ı Çipras’ı İzmir’de ağırlayan Başbakan Davutoğlu yoğun ...
 
Davutoğlu ile Çipras’tan ortak YDİK bildirisi!
Davutoğlu ve Çipras arasında 4. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği ...
Emekli maaşlarında kesinti olacak mı?
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Emekli maaşlarından gelir vergisi kesintisi ...
MHP Denizli’de bir deprem daha!
MHP Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığına atanan Cafer Birtürk'ün yönetiminden ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva