HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2016 Salı - 21:15

Davutoğlu’ndan İzmir’de akşam mitingi: Bakanlar Kurulu sözü!

Yunanistan Başbakan’ı Çipras’ı İzmir’de ağırlayan Başbakan Davutoğlu yoğun programının finalini İl Başkanlığı önünde düzenlenen mini mitingle yaptı. Davutoğlu önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nu İzmir’de toplayacağını söyledi.

Davutoğlu’ndan İzmir’de akşam mitingi: Bakanlar Kurulu sözü!

Gökhan KOÇ-Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Başbakan Ahmet Davutoğlu Başbakanlık Ofisi’nde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la yaklaşık 6 saat süren 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı ve hemen ardından gerçekleşen basın toplantısının ardından İzmir’de partililerle buluştu.

- DAVUTOĞLU: BU SES DOSTLUK SESİDİR!.. 

Başbakan Davutoğlu İl Teşkilatı tarafından organize edilen mini mitingde Bayraklı’daki İl Binası önünde vatandaşlara seslendi. Davutoğlu’nun konuşması sırasında bakanlar, başbakan yardımcıları, milletvekilleri ve il yöneticileri de hazır bulundu.

İzmirli AK Partililerin büyük ilgi gösterdiği buluşma alanda “Dünyalar ayağına gele, herkes sana akıl danışa. Büyük adam olasın, halka hizmetkar olasın. Oğlun ola ordu kurasın, kızın ola oba kurasın” yazılı dev bir pankart yer aldı.



HAKKINIZI HELAL EDİN
Başbakan Davutoğlu sözlerine, “Ufuk şehrin güzel insanları, güzel İzmir’in güzel insanları…  Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Hakkınızı helal edin. Dün gece sizleri beklettik. Bu gece de beklettik. Fakat dün akşam bu saatlerde Avrupa’nın kalbinde bu aziz milleti ve Suriyeli mazlumları temsil ediyorduk. Bizim davamız ömür boyu sürecek” diyerek başladı.

Davutoğlu ayrıca İzmirli kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve 1 Kasım seçimlerindeki başarıda kadınların büyük payı olduğunu söyledi.

Başbakan, “Sabahtan beri yoğun programla birlikte kalbim sizleydi. Sizinle birlikte yüreğim yanıyordu. Ama biliyordum ki İzmir’in yiğit insanları bizi bekler. Bizimle birlikte el ele gönül gönüle verir. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİN YÜZDE 82’SİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
1 Kasım’da bir destan yazdıklarını söyleyen Davutoğlu, Bergama ve Ödemiş’teki mitingleri unutamadığını ifade etti. Davutoğlu, “1 Kasım’da demokrasi destanı yazdık. Milletimiz bize ‘4 yıl emanet sizin’ dedi. Hiç durmadık yolumuza devam ettik. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için 3 aylık programımızı uyguladık. Şimdi gururla söylüyorum ki verdiğimiz sözlerin yüzde 82’sini gerçekleştirdik. Mart sonuna kadar da hepsini gerçekleştireceğiz. Biz milletimize verdiğimiz sözleri mutlaka yerine getiririz. Sizler buna şahit misiniz?” ifadelerini kullandı.

TEK TERÖRİST KALMAYINCAYA KADAR…
Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyleyen Davutoğlu, “Milletin birlik ve beraberliği için verdiğimiz mücadele nihai hedefe ulaşıncaya kadar devam edecek. Meşru güvenlik güçleri dışında, tüm ülkede mayınlar, silahlar, sığınaklar yok oluncaya kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecek. Bundan sonra her hafta doğuda ve batıda beraber olacağız ve helalleşeceğiz demiştim. Konya, Silopi, Bingöl, İzmir ve buradan da hafta sonu Van’a gideceğim. İzmir’in selamını Van’a götüreceğim. İzmir’de bizim Van’da bizim. Türkiye’de adım atmadığımız yer kalmayacak. Türk’ü, Kürt’e kardeş, 78 milyon vatandaşımızı kardeş kılacağız. AK Parti’nin tek sembolü varsa, birlik, vahdet ve 78 milyonu temsil etme sembolüdür” şeklinde konuştu.

VİZE MÜJDESİ
Ülke içinde ekonomik mücadeleyi ve terörle mücadeleyi sürdürdüklerini söyleyen Davutoğlu, ülke dışında da ülkeyi temsil ettiklerini ifade etti. Davutoğlu dün Brüksel’de Avrupa Birliği ile görüşme yaptıklarını ifade ederek, “Dün Brüksel’de 1,5-2 saate kadar süren görüşmeler yaptık. Size buradan bir müjde vermek istiyorum. Ekim gibi planlana takvimi öne aldık. Haziran ayı içerisinde Türkiye için vize kalkacak. Vatandaşlarımız Avrupa’ya vizesiz gidecek. Suriyeli vatandaşlarımızın hakkını korurken, vatandaşımıza hizmet etmeyi de vazife bildik. Suriyeli kardeşlerimiz için vicdani merhamet sergiledik. Türkiye önümüzdeki dönem gerekli olan fasılları aşacak. İnşallah bir daha konsolosluklar önünde, büyük elçilikler önünde kuyruk olmayacak. İstediğiniz anda Türkiye Cumhuriyeti pasaportu alıp, gideceksiniz. Aramızdaki fark bu... Söz verdik mi gereğini yaparız. Bizim gücümüzün eriştiği yerlere onların hayalleri bile erişemez. Onlar vizesiz gitmeyi rüyalarında bile göremezlerdi. Ama biz yaptık, daha da nice güzel günlerde birlikte olacağız. Onlar konuşur, AK Parti yapar” dedi.

GÜN GELİR İZMİR’İ DE KÖPRÜYLE BULUŞTURURUZ
Davutoğlu üçüncü köprünün inşaatını bitirdiklerini ifade etmesi üzerine, vatandaşlardan İzmir’de de köprü kurulması isteği geldi. Bunun üzerine Davutoğlu, “Binali Bey İzmir’de köprü istiyor. Siz ne istersiniz, biz yaparız. İzmir bir şey isterse biz geri durur muyuz? Gün gelir İzmir’i de köprüyle buluştururuz” ifadelerini kullandı.

BAKANLAR KURULU’NU İZMİR’DE TOPLAYACAK
İzmir’deki Başbakanlık Ofisi’ni seçimler nedeniyle fazla kullanamadıkları ifade eden Davutoğlu, ilk kez resmi olarak bir başbakanı ağırladıklarını söyledi. Davutoğlu, bundan sonra İzmir ziyaretlerinin sıklaşacağını belirtirken, İzmir’in adını önce Akdeniz sonra Avrupa, en sonunda da dünyaya duyuracaklarını söyledi. İzmir’e hizmet getiren adımlar atacaklarını ifade eden Başbakan, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nu İzmir’de toplayacağını da sözlerine ekledi.

Başbakan Davutoğlu konuşmasının ardından alandaki bir kadın partilinin isteğini kırmayarak özçekim yaptı. Telefona takılı olan özçekim çubuğu ile hem alandakileri hem de beraberindekileri çeken Başbakan Davutoğlu'na, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican tarafından, üzerinde Davutoğlu'nun babaannesinin hayır duasının bulunduğu bir tablo hediye edildi.

 
Rus uçakları 2 ülkede kafaları karıştırdı!
 
Davutoğlu: Bu ses dostluk sesidir!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali tanıl 9 Mart 2016 Çarşamba 09:17

Sayın başbakanım İnciraltı için destek istiyoruz..İnciraltı bugünkü halini hak etmiyor...Ülkemiz ekonomisine acil kazandırılmalı!!!

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 8 Mart 2016 Salı 23:30

biz izmirde köprü istemiyoruz, deniz seviyesinin altından tünel istiyoruz. siz yeterki izmire adil davranın....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu ile Çipras’tan ortak YDİK bildirisi!
Davutoğlu ve Çipras arasında 4. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği ...
Emekli maaşlarında kesinti olacak mı?
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Emekli maaşlarından gelir vergisi kesintisi ...
MHP Denizli’de bir deprem daha!
MHP Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığına atanan Cafer Birtürk'ün yönetiminden ...
 
Davutoğlu ile Çipras’tan mini İzmir turu ve gevrek keyfi!
Başbakan Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras tarihi zirvenin ardından ...
Davutoğlu ile Çipras'tan 6 saatlik İzmir zirvesi: Ne mesaj verdiler?
İzmir’deki Başbakanlık Ofisi’nde yaklaşık 6 saatlik bir görüşme yapan ...
Kılıçdaroğlu’nun İzmir programında flaş değişiklik
CHP Lideri’nin 3 günlük programı arasında yer alan Ödemiş Mitingi iptal edildi.
 
Kılıçdaroğlu: İlk 4 maddenin nesini değiştireceğiz!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Meclis'te ...
Yıldırım’dan İzmir’de 8 Mart kutlaması
Adnan Menderes Havaalanı’nda AK Parti İzmir teşkilatı tarafından coşkuyla ...
CHP’li Gençler emekçi kadınların yanında!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva