HABERLER>SEÇİM 2015
28 Mart 2015 Cumartesi - 12:44

CHP’li Birlik: Sandıktan emek çıkmalı!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2. Bölgeden önseçime giden en iddialı adaylarından Mehmet Birlik; son viraja gençler, kadınlar, partililer ve kooperatifçiler ile birlikte; tarım işçilerinin desteğiyle girdi. İzmir’in tarımı, toprağı temsilen bir vekil çıkarması gerektiğini söyleyen Birlik; kadük bırakılan ülkemiz ve İzmir tarımı için, tüketicinin hakları için çalışacağına vurgu yaptı.

CHP’li Birlik: Sandıktan emek çıkmalı!

SODEP ve SHP sürecinin aktif siyasetçilerinden olan ve son olarak CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı yaparken; önseçim kararı ile birlikte milletvekilliği için yola çıkan Mehmet Birlik;  yarın kurulacak ve parti örgütünün kararıyla şekillenecek sandık için; “sandıktan emek çıkmalı” değerlendirmesini yaptı.
 
TARIM İŞÇİLERİ DE ARKASINDA
Yüzlerce tarım işçisiyle birlikte yıllarca süren bir çabayla Birlik Tarım’ı yaratan ve siyasi yaşamı boyunca örgütlenmeden, sendikalaşmadan yana olan CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Birlik’in arkasında toprak çalışanları da var. Başta birlikte ürettiği tarım işçileri olmak üzere havzanın toprağını işleyenlerinden de açık destek alan Birlik için onlarla konuştuk. İzmir’de tarımı ayakta tutmaya çalışanlar, alın teriyle  toprağı sulayanlar da artık kendilerini temsil edecek bir parlamenter istiyor. Tarım işçilerinin ortak görüşü şu;
 
“ Tarımı yok etmeye çalışanlar, Atatürk’ün ‘milletin efendisidir’ dediği bizleri de yok etmeye çalışıyor. Biz, haklarımız Ankara’da aransın, önümüzü açacak çalışmalar yapılsın istiyoruz. O nedenle de CHP İzmir 2. Bölge Aday Adayı Mehmet Birlik’in arkasındayız. Çünkü o da bizim gibi bu toprakların çocuğu; bizim yaşadıklarımızı yaşıyor. Bugüne kadar burada bizlerin önünü açmaya çalıştı. Artık Milletvekilimiz olarak görmek istiyoruz.”
 
GÜVENLERİNİ HAKLI ÇIKARACAĞIM
Bugüne kadar olduğu gibi, milletvekili olarak da kendisine güvenenleri haklı çıkaracağının altını çizen Mehmet Birlik (27); tarım girdilerinin düşürülmesinden, üreticinin kolektif kalkınmasına kadar pek çok projesini vekil olması halinde daha hızlı hayata geçireceğini söyledi. Birlik şöyle konuştu; “ Tarım işçilerinin de ne yazık ki yaygınlaşamayan bir örgütlenme sorunu var. Ben de onlar gibi, onların koşullarında yıllarca toprağı işledim. Çocukluğum gençliğim öyle geçti. Bugün İzmir’in güçlü bir tarım üreticisiysem, onların alınteri ile alınterimin karışmasındandır. Tarım işçilerinin sendikalaşma sürecini, üretim ve tüketim kooperatiflerinin kurulması ile birlikte ele alacağız. Ekonominin ayağa kalkması, toprağın ve onu işleyenin ayağa kalkmasını gerektiriyor. Bana inanmaları, gücüme güç katıyor. İnanıyorum ki; hep birlikte bunu başaracağız.”
 
CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Birlik; CHP örgütünün de gerçek emektarlar olduğunu vurgulayarak; “yarın kurulacak sandıklarda; kendileri gibi emektarı, emeği oylayacaklarına inanıyorum. İzmir’in ve ülkemiz gerçeklerini görerek sağduyuyla hareket edeceklerini biliyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erten’in son durak Konak: Demokrasi mücadelesi için adayım!
İzmir’in en deneyimli ve başarılı siyasi profillerinden Abdurrezzak Erten; ...
Murat Koç bu sözlerle yola çıktı: İzmir’in önünü MHP iktidarı açacak
MHP İzmir’in Eski Teşkilat Başkanı Murat Koç, İzmir 2. Bölge’den aday ...
Başkan Kocaoğlu’ndan flaş önseçim mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı büyük heyecana 24 saat kala Twitter adresinden ...
 
CHP’li Kılıç: Deniz’ler için adayım
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, meclisten ...
CHP’li Altındağ: Güzel günler çok yakın
Sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretleri sürdüren CHP İzmir 2. Bölge ...
CHP’de nefesler tutuldu! 29 Mart raporu: kimlerin adı öne çıkıyor?
CHP’de hakim denetiminde üyelerle Pazar günü gerçekleştirilecek önseçime ...
 
CHP aday adayı Sezer’den gelecek manifestosu!
CHP İzmir 2.Bölge aday adayı Hüseyin Sezer Bayraklı, Çamdibi, Karşıyaka ...
Moroğlu: AKP çiftçinin de belini büktü
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, köylünün çiftçinin en zor günlerini ...
Tahir Şahin’den şaşırtan mektup: 129 bin üyeye yazdı!
Milletvekili aday adaylarının broşür ve mektuplarına alışkın olan CHP ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva