HABERLER>SEÇİM 2015
23 Nisan 2015 Perşembe - 13:03

CHP İzmir’de ‘Özkan’ sancısı ve belediyelerden destek tartışması

CHP’nin İzmir’den aday gösterdiği Gazeteci Tuncay Özkan’a tepkiler sürüyor. Milletvekili adayları toplantısında söylediği, “Kimse beni taşımıyor. Benim örgütü taşıyacak gücüm var” sözleri tartışmalara neden olmuştu. Özkan’a il başkan yardımcısı Berk Ulusal’dan de tepki geldi. Ulusal, “Örgüte güvenemeyenler sadece laf ebeliği yaparlar” dedi. Öte yandan il yönetim kurulu toplantısında belediyelerden alınacak destek tartışma yarattı.

CHP İzmir’de ‘Özkan’ sancısı ve belediyelerden destek tartışması

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde İzmir’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandıran CHP İzmir İl Başkanlığı kampanya hazırlıklarını sürdürüyor.

Partide milletvekili adayları arasında önseçimden gelenler ile kontenjandan listeye girenler arasında yaşanan gerilim ise sürüyor. Partinin, birinci bölge 5. Sıradan kontenjan adayı gösterdiği Parti Meclis Üyesi (PM) Gazeteci Tuncay Özkan’ın sözleri tartışmalara neden olmuştu. Milletvekili adayları ile yapılan bütçe toplantısında, “Benim sürükleyici bir gücüm var. Kimse beni taşımıyor. Örgütü ben taşıyorum” ifadelerini parti içinden ve dışından birçok kişi tarafından eleştirilmişti.

Özkan’ın parti yönetimi başta olmak üzere İzmir örgütüne tepeden bakan tavrı ve duruşu yine gündeme geldi. İl Başkan Yardımcıları Savaş Akıncı ve Şirin Akgül’ün “Kimse parti örgütünün üzerinde değil” tepkisinin ardından bu kez partinin Basın, Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Berk Ulusal da tepki gösterdi. Ulusal sosyal medya hesabından, “Hiç kimse örgütün üstünde değildir. Örgütsüz güç ise güç değildir. CHP olmadan var olacağını düşünen ve siyasete şahsı ekseriyetinde bakan kişilerle davamız olmalıdır. Örgüte güvenenler kendilerini örgüte teslim ederler önseçim den alınlarının akıyla çıkarlar. Örgüte güvenemeyenler ise sadece laf ebeliği yaparlar. Kimse kusura bakmasın kolaylıkla elde ettikleri milletvekilliği makamlarını hoyratça kullananlar yüzündendir bu yaşadıklarımız” açıklamasında bulundu.
 


KENDİNİ KAF DAĞINDA GÖRÜYOR!
Ulusal’a sosyal medyadan destek gelirken Özkan’a tepki yağdı. Ulusal ayrıca, “Bir de ‘örgütü ben taşıyorum’ deme gafletleri yok mu? Yeter ki örgüt emekçileri bu süreçte ayakta durmayı becersin ayakta, dimdik biz ‘buradayız’ diyebilsin. Bazı insanlar vardır milletvekili adayı olduğu yerde yolu bulamasa da parlamento da ihtiyacımız olan insanlardır. Ama böyle bir artısı da olmadan kendini Kaf Dağı’nda görmeleri vicdan azabı çektiriyor. Biz onlar için çabalamıyoruz, partimiz için uğraşıyoruz. Onlar da partimiz sayesinde vekil oluyorlar” ifadelerini kullandı.
 
BELEDİYEDEN DESTEK TARTIŞMASI
Partide, haftalık olağan il yönetim kurulu toplantısı da gerçekleştirildi. Pazar günü yapılacak bölge toplantısı öncesinde durum değerlendirmesi yapıldı. Toplantıda, İl Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Afacan, ilçe belediyelerinden destek alınmasını istedi. Özellikle ikram hizmetleri yapan belediyelerin araçlarının o toplantıda yiyecek ve içecek ikramında bulunması gerektiğini söyledi.
 
Bunun üzerine söz alan Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir de, “Hiçbir belediyeden destek istemeyelim. Belediyelerden talepte bulunmak yerine kendimiz bir şirketle anlaşalım. O firmalar gelsin ve gerekenleri yapsın. Belediyelerden destek istersek sorun yaşarız.Bütçemiz de paramız da var. Bu bir parti toplantısı. Partinin düzenlediği bir toplantıda belediye imkanlarının seferber edildiği algısı yaratmak oraya gelenlere zarar verir” diye konuştu.
 
Toplantıda, söz alan İl Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Seçkin de partinin kendilerine danışmadığını söyledi. Kendi bulunduğu ilçede parti divanında yer alan isimlerin çalışmalar yaptığını, il yönetim kurulu üyesi olarak sonradan haberdar olduğunu dile getirdi. Seçkin, bypass edilmesinin doğru olmadığını da vurgularken “yapılanlar etik mi” diye sordu.


 
BİZ NİYE YAPMIYORUZ?
İl Yönetim Kurulu Üyesi Melek Kartal da toplantıda, seçim çalışmaları ve programın hızlandırılmasını istedi. Kartal’ın, “Dışarıda bir arkadaşım benim yanıma geldi. Bana ‘milletvekili adaylarının danışmanları programları yapıyormuş’ dedi. Biz niye adayların danışmanları ile iş yapıyoruz. İl yönetiminin seçimi yürütme ve çalışmaları koordine etme iradesi vardır. Biz bu kadar pasif miyiz” sözleri İl Başkanı Bedri Serter’i kızdırdı. Serter toplantıda, “Dışarıda insanlar bunu konuşuyorsa o zaman ağızlarını kapatacaksın. Onlara bir şey demiyor ve durumun böyle olmadığını söylemiyorsan sende bir şey var” açıklamasını yaptı.
 
Toplantıda, Pazar günü yapılacak bölge toplantısı, katılacak iller ve çalışmalar masaya yatırıldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CELAL UĞURLU 24 Nisan 2015 Cuma 10:22

TUNCAY ÖZKAN BEYE GELİNCE, KENDİ RENGİNİ ŞİMDİDEN BELLİ ETTİ. KONUŞMALARI DİSİPLİN SUÇU DEĞİLMİ. DİSİPLİNE VERİN PARTİDEN UZAKLAŞTIRIN. MİLLET VEKİLİ SEÇİLİNCE PARTİMİZDEN İSTİFA EDER ZATEN

Yorumu oyla      15      6  
CELAL UĞURLU 24 Nisan 2015 Cuma 10:19

ŞİMDİYE KADAR PARAMIZ YOK YOK DİYE FERYAT EDİYORDUK. ŞİMDİ PARAMIZ VAR HER ŞEYİ YAPARIZ DİYOR İL YÖNETİMİ. SEÇİM ÇALIŞMALARI NEDEN BİR AJANSA VERİLİYOR. AJANSA PARA VERECEĞİNİZE HER MAHALLEYE 10 AR KİŞİLİK PARTİLİ GENÇ ARKADAŞLARDAN GURUP OLUŞTURUN. HEM DAHA VERİMLİ BİR ÇALIŞMA OLUR HEMDE GENÇ PARTİLİ ARKADAŞLARIMIZ HARÇLIKLARINI ÇIKARMIŞ OLURLAR. EĞER SİZ BİR AJANSLA ANLAŞIRSANIZ SOKAKLARDA ÇALIŞACAK PARTİLİ BULAMAZSINIZ. ŞAHSEN BEN ÇALIŞMAM. NEDENİ İSE PARAYI ÖDEDİĞİNİZ AJANS ÇALIŞSIN. BİRİ PARAYLA ÇALIŞACAK. DİĞERİ BEDAVA YOK ÖYLE ŞEY.

Yorumu oyla      18      5  
Mustafa Aydıngöz 24 Nisan 2015 Cuma 02:55

Biz CHP' liler, 7/ Hazirana kadar bir birimize katlanalım. Şu faşist akepeden kurtulalım. Gelin sonra birbirimiz ile hesaplaşalım....

Yorumu oyla      13      12  
partili 23 Nisan 2015 Perşembe 23:05

Melek kartalı bornovadan tanırım siyasi birikimi ölmayan birilerinn eteğine yapışarak il yöneticisi oldu laf üreteceğine kendini siyasi olarak geliştirsin bornovanın ucra yerine koysunlar evinin yolunu bulamaz ne yazıkki sen ben bizim oğlan misali ildedir.acaba birdaha mahallesinde delege olabilecekmi sorun kendisine yazık oldu üç yıla........

Yorumu oyla      16      8  
menderes2 23 Nisan 2015 Perşembe 22:21

Sn.Özkan kendine çok güveniyosan siirt 'ten aday olsaydın...

Yorumu oyla      22      5  
GÜRKAN GENÇ 23 Nisan 2015 Perşembe 22:07

il başkanı bu olanları takip etmiyor mu iç meseleler dışarıda böyle konuşulacağına milletvekilleriyle bölge bölge vazife tesbiti yapılıp bu programlar basına verilse iyi haber olur diğer haberler parti için hiç hoş değil parti disiplini sıfır

Yorumu oyla      17      6  
yurttaş haydar tok. 23 Nisan 2015 Perşembe 20:34

Bu partiye İzmir gönülden destek veriyor ama kontenjan belasından kurtulamıyor.T.Özkan kendine o kadar güveniyorsa Anadolu'nun hiç m.vekili çıkaramadığı yerden aday olup hem partiyi hem kendini kazandırsa idi,iyi olurdu.Seçim bitsin.İzmir'e bir daha gelmez bunlar.Bizede aslan demokratlar ve chp'liler cümlesi kalır.

Yorumu oyla      33      6  
konumunu koruma isteği 23 Nisan 2015 Perşembe 16:10

İzmir CHP teşkilatları Tunceli küçük bir grubun elindedir. Bu konumu korumak isterler, kimseye vermezler.

Yorumu oyla      32      9  
Kazım EMİR 23 Nisan 2015 Perşembe 15:07

partide biraz kıpırdanma oldu ya yiyin birbirinizi ayıp ayıp ayıp hepinize

Yorumu oyla      33      9  
SEÇMEN 23 Nisan 2015 Perşembe 14:57

O ZAMAN ÖZKAN BAĞIMSIZ ADAY OLSAYDI GÜCÜNÜ GÖSTERMİŞ OLURDU VE BU KADAR ELEŞTİRİ ALMAZDI

Yorumu oyla      36      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatan İl Başkanı Tosunlar’dan 4 partiye bombardıman!
Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Tosunlar 2015 seçimlerine ilişkin ...
Davutoğlu'nun takvimi hazır: İzmir mitingi ne zaman?
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu'nun, 7 Haziran ...
AK Parti İzmir’de 4 saatlik seçim zirvesinde hangi kararlar alındı?
İl Başkanı Delican, ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek seçim çalışmalarını ...
 
Kürkçü’den Vali Toprak’ın sitemine atasözlü yanıt!
Halkların Demokratik partisi (HDP) Ertuğrul Kürkçü, İzmir milletvekili ...
Ve DSP İzmir de sahaya indi: Atatürk’ün yolu…
DSP İzmir İl Başkanlığı 2015 genel seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını ...
Partilerin hedefi asgari ücretliler, gençler ve emekliler!
Seçim beyannamelerini açıklayan AK Parti, CHP ve HDP'nin hedefinde 30 ...
 
CHP'den 'alkış'a TRT rötuşu geliyor!
CHP seçim sloganı olarak duyurduğu, "Gelin oy verin, gitsinler" sloganında ...
MHP’li Koç: İzmir için omuz omuza!
Göçmen vatandaşlarla omuz omuza halay çeken MHP İzmir Milletvekili Adayı ...
MHP’li vekilden açılışa gelmeyen imamlara sitem!
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Hisarcık ilçesinde partisinin seçim ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva