HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2024 Salı - 16:20

Başkan Tugay açıkladı... Aykut Erdoğdu'nun görevi ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Ege Bölgesinin tamamında koordinasyon sağlayacak bir planlama ajansı yapısı kurulacak ve değerli vekilimiz Aykut Erdoğdu da orada görev alacak. Genel Sekreterimiz Barış Karcı ile devam edeceğiz" dedi.

Başkan Tugay açıkladı... Aykut Erdoğdu nun görevi ne olacak?

EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlediği törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir süredir gündemdeki genel sekreterlik görevi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tugay, Aykut Erdoğdu'nun genel sekreter olmayacağını açıkladı. Mevcut Genel Sekterter Barış Karcı'nın göreve devam edeceğini kaydeden Tugay, Aykut Erdoğdu'nun yeni görevini de duyurdu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreterlik yapacak kişiye başkan ve İzmir halkının karar vereceğini belirteren Tugay "Bu konuda izliyorum, şakınca izliyorum. Hakikaten gerçek içerikle alakasın bir sürü şey yazılıp çiziliyor. Buluttan nem kapar gibi ipuçları peşinde koşmaya çalışan insanlar olduğunu da görüyorum. Aykut Erdoğdu bizim çok değerli siyasetçilerimizden, milletvekillerimizden. Ekonomi konusunda önemli birikimi olan kıymetlilerimizden biridir. Acaba böyle bir seçenek olabilir mi diye Genel Merkezimizin bunu dile getirmesiyle bizim de arkadaşlarımızla değerlendirmemizle böyle bir sürecimiz oldu. Ama böyle bir gerilim içinde yaşana süreç asla olmadı. Nihayetinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Genel Sekreterlik yapacak kişinin kim olacağına öncelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir halkı karar verecektir" dedi. 

Erdoğdu'nun yeni görevini de açıklayan Tugay şunları söyledi:

"Genel Sekreterlik makamında, Ege Bölgesinin tamamında koordinasyon sağlayacak bir planlama ajansı yapısı kurulacak ve değerli vekilimiz Aykut Erdoğdu da orada görev alacak.  Şunu da herkes bilmeli; ben İzmirlilerin hak ettiği en iyi hizmeti üretmek zorundayım. Bunun için bazı idari kararlar alıp, atamalar yapabilirim. Bunu bugün de 1 yıl sonra da yapabilirim. Yapabileceğimiz en iyisini yapmalıyız. Seçimden önce kendi proje lansmanımda idari organizasyondan da bahsetmiştim, bu aynı zamanda yönetim şemasının da değişmesini ve yönetim anlayışının değişmesini içeriyor. Bu bir süreçtir, 1-2 haftada olacak bir şey değil. Herkes şundan emin olsun, İzmir en iyi hizmeti nasıl bir yönetim anlayışı ve nasıl yöneticilerle alacaksa öyle olacak. Aykut Erdoğdu Genel Sekreterlik görevine gelmeyecek. Bu kesin. Bu konuda Genel Başkanımız da nihai kararı verdi. Ben de kendisine fikirlerimi aktardım. Nihayetinde başka bir yapıyla beraber hem İzmir'e hem Ege'ye hizmet edecek bir birlikte görev yapacak. Daha farklı bir şey olmayacak" 

ÖZEL'LE KÜSLÜK AÇIKLAMASI
'Genel sekreterllik' makamı gerekçesiyle CHP Lideri Özgür Özel ile arasının açıldığı idddialarına da yanıt veren Tugay "Anıtkabir’de çekilen o fotoğrafta sen orada duracaksın sen şurada duracaksın diye bir işaretleme yapılmamıştı. Beni bir belediye başkanımız bir şey söylemek için oyaladı ben de fotoğrafa girmekte geciktim. Ferdi Başkan da benimle birlikteydi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı. Araya girip insanları itip kakamam, kimseyi rahatsız etmeden kenarda durmayı ben tercih ettim. Genel başkanımızla Ankara’da görüştük defalarca el sıkıştık, ayaküstü sohbet ettik. Ben aslında bu tür dedikodular çıkmasın diye gidip fotoğraf çektirmek istedim ama başı çok kalabalıktı ve benim de uçağa yetişmem lazımdı. En kısa zamanda Ankara’ya gidip genel başkanımızla görüşeceğim hem de aramızda hiçbir sorun olmadığını ispat edeceğiz. Genel başkanımız bizim için çok kıymetli, başarının mimarıdır" diye konuştu.

 
CHP'den alternatif 23 Nisan töreni!
 
Vapur seferleri normale döndü
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vandetta 24 Nisan 2024 Çarşamba 08:43

Çok saçma işler olmakta. Sayın Özel siyasi kariyer olarak belediye başkanının üzerinde bir kişiyi belediye başkanının altında çalıştırması mümkün değil. Öyle saçma atamalar yapılıyor ki inanılacak gibi değil. Bir belediye şirketi çıkarıyor diğer belediye özel kalem olarak alıyor. Belediye şirketinde skandallara imza atıyor ilçe belediye başkan yardımcı olarak alıyor. Sayın Özel nerde değişim? nerde liyakat? nerde temiz siyaset. Hele de adam parti değiştirmiş siyasi menfaatleri uğruna sonra bakmış olmuyor tekrar geri u dönüşü yapmış bunu da şimdi ödüllendiriyor Chp. Helal olsun...

Yorumu oyla      4      0  
Ballıkuyulu 24 Nisan 2024 Çarşamba 08:36

Sayın Cemil Tugay ve ekibi için iş kolay değil fakat kolay olan belli İzmir Büyükşehir Belediyesinde görevlendirilecek isimlerin tamamı İzmirli vede doğduğundan beri izmirde yaşamış ve yaşamakta olan İzmirin sorunlarını vede İzmirliyi tanıyan İzmirli olmması tek şart olmalı öncelikle ondan sonra atanacağı bölüm ile ilgili bilgi ve yeteneğe sahip olması olmazsa olmazımız olması lazım hep örgütten vede örgütün adamı olması şart olmamalı Cemil Tugay biraz burada ki yorum yapanları dinlese kendisi için vede İzmirin geleceği için doğru adımları atacaktır. Özenle yapılması gereken bu görevde kendisine ekibine başarılar dilerim.C.S.

Yorumu oyla      1      0  
Hasan 24 Nisan 2024 Çarşamba 08:04

Cemil TUGAY'ın görevden aldığı ve yeni atama yaptığı kişilerin uzmanlık alanı ,eğitim derecesi ve tecrübe bilgilerini açıklayabilirler mi?

Yorumu oyla      8      1  
ilknur 24 Nisan 2024 Çarşamba 00:20

önce telefonlarına bak be adam. atanıncaya kadar açtığın teli şimdi neden açmıyorsun...???

Yorumu oyla      6      5  
Tayyar 24 Nisan 2024 Çarşamba 00:02

Karşıyaka Belediyesi çalışanlarının ahı 5 yıl değil 10 yıl geçsede hep üzerinde olacak

Yorumu oyla      13      4  
Gürkan 23 Nisan 2024 Salı 23:02

illa ki bir görevi mi olması gerekiyor?

Yorumu oyla      7      1  
Gerçek 23 Nisan 2024 Salı 22:02

Ülkedevchp heryerde oyu artarken ve ülkenin amiral gemisi iken en çok oy kayıp etti sebebi c/t çünkü çok yüksek oy getireceğim derken genel merkezi yanılttı,chp kalesi başka illere gitti bunun sebebini yukarısı şimdi anladı olayın özü bu

Yorumu oyla      4      2  
Yaparsa Chp Yapar... 23 Nisan 2024 Salı 21:49

Bence Sayin Ozgur OZEL Babasini İzmir Buyuksehir Belediyesine Genel Sekreter olarak atasın... Deniz YUCEL de Esini bir yere atasin... Murat BAKAN da hanimini bir yere atasin... Ednan arslan da esini narlidere de belediye baskani yapmaliydi ama akillara gelmedi anlasilan... Neyse sonraki donem ednan arslan kendisi aday olur belediyeye...

Yorumu oyla      7      2  
ANKARA 23 Nisan 2024 Salı 21:29

Genel Sekreter Mi Atanacak... Soyleyeyim En Uygun İsmi... Ege Veya Dokuz Eylul Univ Okuyup da Yurtta Kalan Fakir Bir Ailenin Cocugunu Yapalim... Basvurular Yapilsin Noter Huzurunda da Kura Cekilsin... Ama Yoook İlla Zengin Ve Milletvekili Olan Biri Olacak... Kriter Onemli... Vah Ki Ne Vah Guzel Memleket... Ataturk Gelse Tekrar Geri Gider Ebedi Mekanina... Yazik Cok Yazik Bu Memlekete Ki Chp 3-5 Vekilleri Doyurma Telasin da...

Yorumu oyla      4      2  
ANKARA 23 Nisan 2024 Salı 21:09

Milletvekilleri Doymuyor... Doymasini da Bilmemekteler... Doyuramadik... Doymuyorlar... Kimi Milletvekili Belediye Bask.... Kimi Milletvekillerinin Cocuklari Meclis Uyesi... Kimi Milletvekillerinin Esleri de Karsi Partiden Belediye Bask Adaylari... Doyuramadik Bunlari... Sen İstanbul da Milletvekilisin Daha Neyin Pesindesin... Birak da İzmir den Orgutun İcinden Biri Bu Gorevi Yapsin... Milletvekilleri Doymasini Bilirse Ulke O Zaman Cennet Olur Ulke de O Zaman Refah da Para da Artar... Zenginlerin Meslegi Haline Gelmis Siyaset... Fakirleri Milletvekili Yapin da Memleket Kalkinsin... Her Donem Yeni Yeni Fakirler Vekil Olsun Her Donem Fakirlik Yavas Yavas Azalsin... Ama Yoook Biz Ancak Doymasini Bilmeyen Milletvekillerini Doyurmaya Calisalim... Bu Chp de de Boyle Akp de Dem Partisinde de Boyle... Dem Partisi Mhp den Kiz Alir Kiz Verir... Nedenmi Bunu Yaziyorum Siyaset Tv Karsisinda Atismalardan İbaret Degildir... Akp Chp Mhp Dem Hepsi Ayni Kaptan Yemek Yerler Ama Sanki İliskileri Yokmus Gibi de Birbirilerini Yerler... Bizler de Bir Paket Makarnayi Sosyal Yardimlardan Oylece Bekleriz... Ozetle Ozgur OZEL Bu Gidisata Dur Diyerek Vekillere Ceki Duzen Vermelidir...

Yorumu oyla      5      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kültürpark'ta çocuk şenliği keyfi
İzmir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Buca’da 23 Nisan’a yakışır kutlama!
Buca Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ...
Aliağa’da 23 Nisan coşkusu
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. açılış yıl dönümü ve Büyük Önder ...
 
Başkan Tugay Kültürpark'ta çocuklarla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Büyükşehir’de sürpriz ayrılık... Kokuyu bitiren isim veda ediyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu görevinden ...
Başkan Mutlu’dan çocuklara lunapark sürprizi
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun davetlisi olarak lunaparka ...
 
Bornova'da küçük başkandan Filistin mesajı
Bornova’da 23 Nisan kutlamaları coşkuyla başladı. Bornova Belediye Başkanı ...
Narlıdere Belediyesi'nde koltuk Ali'ye emanet!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bayraklı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva