HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2015 Pazartesi - 18:27

AK Parti İzmir’den HDP ve ‘CHP’li o vekillere’ tam kadro bombardıman!

İl binasında vekiller ve belediye başkanlarıyla yapılan 7 saatlik zirve sonrası basının karşısına çıkan AK Parti Heyeti, artan terör olaylarının ekseninde HDP’yi topa tutarken, İzmir’de kurulan Barış Bloku’na destek veren CHP’li 3 İzmir Milletvekili de sert sözlerle eleştirdi.

AK Parti İzmir’den HDP ve ‘CHP’li o vekillere’ tam kadro bombardıman!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Teşkilatı haftaya hızlı bir başlangıç yaptı. İl Başkanı Bülent Delican önce milletvekilleriyle ardından da belediye başkanlarıyla bir araya gelerek gündemi masaya yatırdı.

Yaklaşık 7 saat süren 2 zirvenin ardından Başkan Delican ve vekiller basının karşısına geçerek ortak bir değerlendirme yaptı. Açıklamaya Delican ile birlikte İzmir Milletvekilleri İbrahim Turan, Hüseyin Kocabıyık, Kerem Ali Sürekli, Nesrin Ulema ve Cemil Şeboy katıldı.



İl Başkanı Delican ve milletvekilleri artan terör olaylarının ekseninde HDP’yi ve İzmir’de kurulan Barış Bloku’na destek veren CHP’li milletvekillerini sert sözlerle eleştirdi.

VEKİLLERİMİZ TATİL YAPMIYOR
İl Başkanı Delican öncelikle 7 saatlik zirve hakkında konuştu. Toplantının her hafta düzenlenen değerlendirme toplantısı olduğunu söyleyen Bülent Delican, “Bu toplantıda teşkilatımızın daha iyi çalışması için vekillerimizin yardımını alıyoruz. Birçok vekilin tatil yaptığı yaz sıcağında sahada partimizin vermiş olduğu programları gerçekleştiriyorlar. Partimizin organlarıyla istişare gerçekleştiriyorlar. Bugün belediye başkanlarımızla da bir araya geldik. 7 saatlik bir toplantı gerçekleştirdik” diye konuştu.
 


TÜRKİYE PARTİSİ YALANI
Delican ardından ortak metni okudu ve artan terör olaylarının ekseninde HDP’yi topa tuttu. AK Parti İl Başkanı şu ifadeleri kullandı: Terör örgütü PKK, barış ve huzurun düşmanı olduğunu bir kez daha göstermiş ve kanlı eylemlerine yeniden başlamıştır. Bu arada kendini bölücü terör örgütünün siyasi kolu olarak konumlandıran HDP, terör örgütünün kanlı eylemlerini hiçbir surette kınamadığı gibi, ‘Sırtımızı PYD ve bunun gibi yapılara dayıyoruz’ diyerek terör örgütüne açıkça destek vermektedir. PKK’nın siyasi taşeronu gibi çalışan HDP bütün siyasi tutum ve davranışlarıyla HDP’ye oy veren seçmenlere de ihanet ederek Türkiye partisi söyleminin yalan olduğunu ortaya koymuştur…
 
BARIŞ DEĞİL PKK BLOKU!
AK Parti İl Başkanı İzmir’de 15 parti, 6 oda ve 29 derneğin desteğin kurulan Barış Bloku’na CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Zeynep Altıok ve Musa Çam’ın destek vermesini de sert sözlerle eleştirdi.

Delican, “Bundan daha da vahimi, PKK saldırıları sonucu peş peşe şehit cenazeleri gelirken, CHP İzmir Milletvekilleri HDP’lilerle sözde barış bloku adı altında devletin terörle mücadelesini zaafa uğratmaya dönük mesai birliği yaparak kuruluş misyonuna da ihanet etmektedir. İzmirlilerin bilmesini istiyoruz ki, bu işbirliğinin amacı asla barış değil tam aksine devletimizin bölücü teröre karşı verdiği kahramanca mücadeleyi zaafa uğratmaktır. Devletimizin güvenlik güçlerinin kamu düzenini sağlamaya yönelik meşru operasyonları ile eli kanlı terör örgütünün insanlık dışı saldırılarını eşdeğer görmek, devlet ile terör örgütünü birbirinin dengi olarak konumlandırarak ‘sözde barış’ çağrıları yayınlamak, en hafif ifadesiyle, gaflet olarak tanımlanabilir. Bu bloktan beklenen PKK’ya kol kanat germeleri değil, PKK eylemlerini açıkça lanetlemeleridir. Bu ortak eylemin AK Parti-CHP koalisyon görüşmesinin liderler düzeyinde gerçekleştirildiği güne denk getirilmesi ayrıca manidardır” diye konuştu.
 
CHP’Lİ VEKİLLER NEDEN ORADA?
AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın da hedefinde CHP’li vekiller vardı. Kocabıyık, “Bugün İzmir’de en acı gündem budur. CHP’li vekillerin sözde barış bloku içerisinde yer alması, Türkiye’nin teröre karşı vermiş olduğu mücadeleyi örseleyen bir tutumdur. Bölücü böyle bir örgütün devletin verdiği mücadeleyi zaafa uğratması doğaldır. Ama CHP gibi bir kitle partisinin, İzmir gibi bir yerden oy alan partinin, böyle bir blokta yer alması çok üzücüdür. Umarız CHP böyle tartışmalı bir organizasyonun içine girmez. Bugün İzmir’in en önemli gündemi budur. CHP’nin neden terör örgütünün kolu olduğu bir grubun içerisine girmektedir. Türkiye’de AK Parti’nin başlattığı barış sürecinin 11 Temmuz’da bozan PKK’nın kendisidir. Eylemlere başlayan PKK’nın kendisidir. HDP bütün bunlar olurken barıştan söz etmemiştir. Ne zaman polis operasyonları başladı, ondan sonra barış demeye başladı.  Polis şehit eden bir terör örgütünün kınamayan bir partinin güvenilirliği söz konusu değildir” dedi.


 
CHPLİ VEKİLLER PARTİ TEMELİNDEN AYRILIYOR!
AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan da “Öncelikle şunu iyi anlamak lazım. AK Parti,  kurulduğu günden beri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamının temel hak ve özgürlüklerden en geniş şekilde yararlanmasını kendisine ilke edinmiştir. Bu bütün programlarımızda yer alır. Ülkemizin ileri demokrasiye ulaşmasını sağlayan adımlar milli beraberlik ve kardeşlik sürecidir. Bu herhangi bir partinin, örgütün dayatmasıyla yapılmış bir şey değildir... Birliğe, beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bugünlerde demokratik parlamentonun yapması gereken, ortak bir gündemde toplanmasıdır. Cumhurbaşkanımızın teröre karşı siyasi partilere yaptığı çağrıya bir tek CHP lideri cevap verdi. Ama CHP’nin bu tutumunun dışında İzmir milletvekillerinin yaptıkları yanlıştır. CHP’li vekiller partilerinin temelinden ayrılıyor” ifadesini kullandı.


 
DÖKÜLEN KANDA HDP’YE OY VERENLERİN PARMAK İZİ VARDIR
Diğer İzmir Milletvekili Cemil Şeboy da benzer mesajlar vererek HDP’ye yüklendi. Şeboy, “Bir ayağı parlamentoda olan ve bir ayağı dağda olan ve sonra barıştan söz eden HDP’yi anlarım ama onun yanında olan CHP vekillerini anlayamıyorum. Şu anda ölen askerlerimiz, sivil insanlarımız var. Bu sivil insanların kanında hepsinin parmak izi vardır. Hatta HDP’ye oy verenlerin de vardır. HDP seçmenini kandırmıştır, demiştir ki ‘Ben artık mücadelemi parlamento içerisinde, barış içerisinde yapacağım…’ Ama seçimden hemen sonra gerçek yüzünü göstermiştir. HDP eşittir PKK! Hiçbir farkı yoktur. Ama buna CHP milletvekillerinin alet olması, asıl bizi üzen odur” ifadesini kullandı.
 


BEYAZ GÖMLEĞİ VE SAZIYLA ÇIKTI AMA…
İzmir Milletvekili Nesrin Ulema da şu ifadeleri kullandı: Beyaz gömleği ve sazıyla birlikte HDP'nin Türkiye partisi olmak için yola çıktığını mitinglerde dile getirdi. Bu ülkede yüzde 13 oy alan HDP'nin 11 Temmuz'da KCK'nın silahların tekrar harekete geçmesi ve ‘Sırtımızı PKK'ya, PYD'ye dayadık’ mesajları ile 30'a yakın şehidimiz varken PKK'nın demokrasi mücadelesi verdiğini söylemesi HDP'nin PKK'nın sözcüsü durumunda olduğunun göstergesidir. ‘Hainlik bloku’ Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı oluşturulmuştur. Oluşturulan bu hainlik blokuna rağmen CHP İzmir milletvekillerinin sanki, bu olanların hiç biri yaşanmamış gibi HDP milletvekilleriyle bir barış bloku oluşturmasını kamuoyunun yorumuna bırakıyoruz…

 
Selçuk'ta Edebiyat Festivali mutluluğu: Aşk ve edebiyat
 
Ve tarihi görüşme başladı: CHP Heyeti ‘Konut’ta
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tarafsız okuyucu 11 Ağustos 2015 Salı 22:02

HDP'ye oy veren biri olarak benim kimsenin kanında parmağım yok ama bu mantıkla size oy verenlerin yolsuzluklarınızda ve yalanlarınızda parmağımı oluyor?

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 11 Ağustos 2015 Salı 13:33

AKP. onu bunu suçlamadan önce bir aynaya baksın, dün analar ağlamasın diye çözüm sürecini başlatanlar, bugün evlatlarımızı feda etmeye hazırız diyerek çözüm sürecini bitiren kim? peki ne uğruna?

Yorumu oyla      12      6  
muhalif 11 Ağustos 2015 Salı 13:26

türkiyenin bugünkü durumunun sorumlusu AKP. ve RTE..dir.7 haziran sonrası HDP..nin barajı aşması, hesaplarını alt-üst etti, tek başına iktidar olamadılar ve HDP. yi itibarsızlatırmak için "çözüm sürecini" bitirdiler ve terör hortladı. burada suç kimin? ülkeyi yönetenlerin değil mi?milli irade HDP. yi meclise sokmuştur.bunu sindiremediler.AKP. SEÖÇİLİNCE MİLLİ İRADE OLUYOR, HDP. seçilince milli irade yok sayılıyor.herşey AKP.nin bekasına göre düzenleniyor.iktidarı paylaşmak istemiyorlar.Türkiyenin bugünkü durumundan HDP. değil AKP. suçludur

Yorumu oyla      12      5  
Ferzan 11 Ağustos 2015 Salı 12:49

Bir İzmirli olarak akpli milletvekillerinin söylediklerine katılıyorum. Halk partisinin her ne kadar vizyonunu savunsakta sözde gerçekleştirilen barış bloku projesi bir CHP projesi değildir ve asla olamazda.. Halk Partimize ait Milletvekillerimizin bu mitinge katılmaktan vazgeçeceğine inanıyor ve sahte barış bloku içerisinde yer almadan halkların kardeşliğini kendi partimiz tüzükleri çerçevesinde savunacağını biliyorum. HDP ile işbirliği asla kabul edilemez. Bunu yapmaya devam ederlerse babalarımızdan miras kalan öz cumhuriyet düşünceleri ile dsp'nin yeniden kurularak "güvercinimizi" kanatlandırmaya yönleneceğiz.. Ey Halk Partisi il başkanı tabandan tavana farklı kademelerde tanıdıkları olan bu halk partili voldaşının sesini duy. Milletvekillerimizi uyar İzmirli PKK'lılarla işbirliğine giden ne olursa olsun buna müsaade veremez...

Yorumu oyla      12      8  
seçmen 11 Ağustos 2015 Salı 10:35

akp seçmen gözünde bitmiştir. işine geldiği gibi davranmaktadır. ikiyüzlü siyaset ile güven ve itibar kaybetmiştir.kendide bunun farkındadır ve tüm çırpınışıda bundandır.

Yorumu oyla      21      7  
Dolmabahçe mutabakatı 11 Ağustos 2015 Salı 10:13

Dolmabahçe mutabakatınız ne oldu HDP ile.. Bir şey söylerken biraz tutarlı ve inandırıcı olun. Aklınızca siyaset yaptığınızı zannediyorsunuz.

Yorumu oyla      23      8  
oy 11 Ağustos 2015 Salı 10:10

Barış ve açılım yalanı altında 12 yıl kürtleri kandırıp oylarını aldılar.

Yorumu oyla      22      8  
Barış 11 Ağustos 2015 Salı 10:09

Bu AKP düne kadar BARIŞ görüşmelerini yürütüyordu.. Şimdi Barışa destek verenleri eleştiriyorlar. Tabi Kürtlerin oyunu alamayacaklarını anladılar milliyetçi oylara yöneldiler. İşleri oy ve milleti kandırmak için yalanın biri bin para.

Yorumu oyla      22      8  
Mustafa Yıldırım 10 Ağustos 2015 Pazartesi 21:16

İzmirli rumuzuyla yazan kişi müzekereler pkk güclendirmedi rt silahlı küvetlerini küçlendirdi gendi silahlarını yaparak bunu PUTİN bile anladı siz alayamadınız

Yorumu oyla      19      25  
izmir 10 Ağustos 2015 Pazartesi 20:15

MİLLETLE DALGA GEÇMEKTİR BU..DAHA DÜNE KADAR ANALAR AĞLAMASINI SAVUNAN VE BU LAFIN ARKASINA SAKLANARAK TERÖRÜ GÜÇLENMESİNE MÜSADE EDEN SİZİN PARTİNİZ DEĞİL Mİ...ERGENEKONUN SAVCISIYIZ DERKEN KANDIRILDIK DEYİP AKLANDINIZ MI...BURDA DA BU AÇIKLAMALARI YAPARAK ANCAK SİZE KÖR GÖZÜ İLE ALDANMIŞ OY VERENLERİNİZİ MALESEF YİNE KANDIRIRSINIZ

Yorumu oyla      35      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Eski Vekil’den ‘dansöz’ şikayeti!
AK Parti eski Milletvekili İdris Bal istifa ettiği dönemde kendisine “dansöz” ...
Bahçeli’den flaş koalisyon açıklaması
MHP lideri Devlet Bahçeli, "AKP ve CHP Genel Başkanları daha fazla zaman ...
HDP’den İzmir’de barış mitingi!
HDP, 22 Ağustos Cumartesi günü İzmir'de barış mitingi yapacak. HDP, Eş ...
 
CHP’li Bayır dönem dönem şehit sayılarını sordu
CHP İzmir Milletvekili Bayır, Başbakan Davutoğlu tarafından cevaplandırılmak ...
Flaş! Kılıçdaroğlu’ndan siyasilere ‘acil’ çağrı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.
Kürkçü’den çarpıcı mesajlar: 'Dolmabahçe' çağrısı ve 3’lü salvo!
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü kent ve ülke gündemini değerlendirdi. ...
 
KONDA’nın Patronu Ağırdır: Erken seçim kumar!
7 Haziran seçimlerine 20 gün kala “AK Parti konforlu çoğunluğunu kaybedecek” ...
CHP’de Serter’den delege sandığı talimatları!
CHP İl Başkanı delegelerin yarısının kadın ve gençlerden oluşmasını isterken, ...
Türkiye’nin gözü 2 liderde: En kritik görüşme
AK Parti ile CHP arasında koalisyon görüşmelerin geleceği bugün netleşebilir. ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva