HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2015 Pazartesi - 12:28

Kürkçü’den çarpıcı mesajlar: 'Dolmabahçe' çağrısı ve 3’lü salvo!

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü kent ve ülke gündemini değerlendirdi. AK Parti’yi de PKK’yı da ‘Dolmabahçe zemini’ne davet eden Kürkçü, İzmir’de otobüs yakılma vakaları ve iptal edilen seferler hakkında Valilik, Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi’ne eleştirilerde bulundu.

Kürkçü’den çarpıcı mesajlar:  Dolmabahçe  çağrısı ve 3’lü salvo!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ - HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü partisinin İzmir il binasında ülke gündemini değerlendirdi. İl Eş Başkanı Cavit Uğur’un eşlik ettiği Kürkçü konuşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Hükümeti sert sözlerle eleştiren Kürkçü, hem AK Parti’ye hem de PKK’ya çatışmazlık ortamına geri dönülmesi için çağrıda bulundu. Kürkçü şiddet olaylarının İzmir’e yansıdığını da belirtirken bazı uygulamalardan dolayı Valilik, Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik çok sert eleştirilerde bulundu.


 
Kürkçü konuşmasına başlarken, “Türkiye’nin şu an gündemi ortamı saran çatışma havasıdır. Türkiye bugün açıkça savaşla barış arasında çatışmayla çatışmasızlık arasında kıldan köprü üstünde yürüyor” ifadelerini kullandı.
 
İKİ TABLO ARASINDA SAĞLAM DURMALIYIZ
90’lara dönüşün yaşanmadığını fakat o yöne doğru bir gidiş olduğunu belirten Kürkçü, “1990’ladarki savaş hali yaşanmasa da büyük bir hızla meyil edebilecek bir dönemden geçiyoruz. Bu tabloyu çok çarpıcı bir biçimde resmeden toplumsal durumları Van ve İstanbul’daki büyük barış mitinglerinin, Sultanbeyli ve Silopi’de savaş tabloları duruyor. Türkiye bu iki tablo arasında sağlam durmalıdır. Van’la İstanbul’un olduğu yere tüm toplumun gelmesidir. Tüm toplumun barış talebiyle sağlam bir duruş göstermeliyiz. HDP’nin tercih ettiği tablodur. Van ve İstanbul’dan sonra İzmir’de de sergileyeceğimiz Barış Bloku’nun toplumsal gösterileriyle toplumu bir araya getiren geniş bir nüfus olduğunu bize gösteriyor. 80’i aşkın toplumsal örgütün oluşturdukları bu blok en sağlıklı açılımı işaret ediyor. Mezhep, din, siyasi, eğilim farkı tanımaksınız tek bir eksende bir araya geliyor” dedi. 
 
'PKK’YI SAVAŞA DAVET EDEN AKP’DİR'
Ülkedeki çatışma durumundan AK Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tutan Kürkçü, “Çatışmadan ne kadar istesek de kaçamıyoruz. AKP ve Erdoğan’ın ‘çözüm süreci son bulmuştur’ demesi bizi 2011’deki noktaya getirmiş ve pimi çekmiştir. Biz çatışmayı ne teşvik ediyor, öneriyor ne de şiddete mazeret buluyoruz. Çatışan bütün tarafları AKP’yi de PKK’yı da Dolmabahçe zeminine çağıyoruz. Biz 2013 nevruzunda herkesin onayladığı yerde duruyoruz. Burada 2 aydan fazla seçim dönemi sürdürdük. Ne söylediysek devam ediyoruz ve edeceğiz. Biz müzakerelerin devam etmesini istiyorduk AKP bize çatışmayı hediye etti. PKK’yı yeniden savaşa davet eden AKP’nin kendisidir. Sorunun savaşla çözülmeyeceğini Genel Kurmay Başkanlarından bazıları geçmiş dönemde ifade etti. İlker Başbuğ ‘Hareket yıpratılabilir ama asla ve asla bu sorun çözülemez’ dedi. Bu sorunun savaş uçaklarıyla ve başka vasıtalarla halledilemeyeceği ortadadır. Bu savaşa geri dönüş niye? Bu sorunun cevabını bizim vermemize bile gerek kalmadan AKP’nin geçicisi hükümetinin devlet bakanı Yalçın Akdoğan ve diğerleri verdi. ‘HDP’nin yüzde 10 barajını geçmiş olmasıdır. Bu siyasetin arkasında gizli ittifaklardır. Bunu hedef alıyoruz. HDP’yi bu başarıyı kazandığın pişman edeceğiz’ diyorlar” diye konuştu. 


 
NE YAPARLARSA YAPSIN TEKRAR İKTİDAR OLAMAYACAKLAR
Kürkçü partisinin yükselmeye devam edeceğini söylerken hükümete ve PKK’ya önerilerde bulundu. Kürkçü, “AKP, Erdoğan’ın başkanlık yolunun açamadıkları 7 Haziran seçimlerini tekrardan kazanana kadar sürdürmek istiyor. Yeniden yapılacak bir seçimle 330 milletvekilinin hiç olmazsa tek başına iktidara yetecek kadarını elde edene kadar sürdürmek istiyor. AKP ne yaparsa yapsın, hiçbir zaman eski konumuna ulaşamayacaktır. HDP yükselmeye devam edecektir. Bizim artık baraj diye bir sorunumuz yoktur. Kaç seçim yapılırsa yapılsın tek başına hükümet kuramayacaklar. İki büyük parti toplumun geniş kesimini kapsayacak şekilde hükümet kurmalı HDP de dışarıda kalan kesimleri temsil ederek bu hükümeti desteklemelidir. Çatışmasızlığa geri dönmek elzemdir. Eninde sonunda gelinecek yer müzakere masasıdır. Erdoğan ve Davutoğlu’na, şiddetle aralarına mesafe koymalarını tavsiye ediyoruz. Gayri meşru yollarlarla muhalifleri kurşuna dizme yoluna son vermelerini öneriyoruz. Bu içinden çıkılmaz bir sarmaldır. PKK’ya da önerimiz; bu çatışmasızlık koşulu yaratmak için HDP’nin önünü açacak siyasetler uygulamasıdır” dedi.


 
VALİLİK, EMNİYET VE BÜYÜKŞEHİR'İ TOPA TUTTU
İzmir’in de bu çatışma halinden nasibini aldığını belirten Kürkçü, otobüslerin yakılması ve sonrasında bazı semtler için alınan yasak kararları için valilik, emniyet ve belediyeye sert eleştirilerde bulundu. Kürkçü, “Dün Kadifekale’de vekil olarak kısa bir buluşma yaptık. Gençlerin slogan atmalarına tahammül edemeyen çevik görevlileri şiddet uygulamaya kalktı. Bir yaralanma, gözaltı olmadı ama bir vekille buluşmasından sonra slogan atan gençler coplanmamalıydı. İzmir Emniyeti'ne seslenmek istiyorum. Geçen gün çıkan genelge çok açık… Vekillerin halkla yapacağı temaslar, parti binalarında yapılan açıklamaların hepsi meşru haktır. Bir kez daha yetkilileri halklarımızın demokratik haklarını uygulamalarını güvence altına almalarını davet ediyorum. İzmir Belediyesi’nin Valilik ve Emniyet'in baskısı altında aldığı karın çok zalimane olduğunu söyleyebilirim. Bu baskı altında hareket ediyorsa da bu kararı belediye veriyor. Herhangi bir semte otobüs işletmekten hiçbir gücün alıkoymaması gerek. İntikamcılıktan ibarettir. Bir belediye otobüsünün yakılması iyi bir şey değildir. 3 kişinin eyleminden ötürü 30 bin kişinin cezalandırılması doğru değildir. Nerede yaşıyoruz? Kısas hukuku mu geçerli? Bu kabul edilemez. Bunlar yapılamaz. Hukuk ve seçmen karşısında savunulamaz. Belediye bu yasakladığı semtlerden oy isteyecek, halk da onu seçecek mi? Emniyet ve valiliğin hiçbir işe yaramayan yöntemleri kullanarak İzmir’i çatışma bölgesi haline getireceklerini düşünüyorum. İzmir bunu istemiyor. Valilik emniyet ve belediyenin tamamen saçma ve despotik tutumdan caymaları iyi olur” diye konuştu. 
 
BU BİR DARBE REJİMİDİR!
Sözlerine “Davutoğlu hükümetinin hiçbir yetkisi yoktur” diyerek devam eden Kürkçü Türkiye’nin içinde bulunduğu dönemi darbe rejimi olarak nitelendirdi.

Kürkçü, “Erken seçime gidildiği zaman aldığımız yüzde 13 oyunu, yüzde 15’e, 18’e çıkartacağımızdan herkes emin olabilir. Ortada ne koalisyon ne hükümet var. Bu bir ara rejimdir. Darbe rejimidir. AKP bu darbe rejimini sürdürüyor. Ülke şu anda sorumsuz bir cumhurbaşkanının yönetimi altındadır. Türkiye bir avuç bürokrat ve yetkisiz bakan tarafından darbe rejimiyle yönetiliyor. HDP barış ve demokrasiyi bir arada ele alarak demokratik hakların kazanılması için halk ittifakını kurmaya devam edecektir.  HDP barış masasının kurulması için her şeyi yapacaktır” dedi. 
 
PARTİMİZE SEMPATİ DUYMASI OTOBÜS YAKMASINI GEREKTİRMEZ
Otobüslere zarar verenlerin partileriyle ilişkilendirilmeleri hakkında da konuşan Kürkçü, “Kamu vasıtalarının hiçbir gerekçeyle tahrip edilmesi muhalefet sorumluluğuyla bağdaşmaz. Ben bu insanların partisiyle ilişkisini bilmiyorum. Partimize sempati duyan insanlar arasında olması da önemli değildir. Hiç kimsenin partimize sempati duyması otobüs yakmasını gerektirmez. Bizim fikirlerimizi kabul etmelerini isteriz ama onların haklı olduğunu söyleyecek bir tezimiz yok” açıklamalarında bulundu.

 
Koyun-Keçi Panayırı Seferihisar’ı şenlendirecek
 
Afganistan'daki havalimanında patlama: En az 4 ölü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ozzy 10 Ağustos 2015 Pazartesi 15:27

Tum kamu gorevlilerine neyapmasini soyluyorsun, ama pkk ya gelince onlara onerimiz diye baslayan korkakca tavirlar sergiliyorsun biraz dikdurun ,secimde /13 oy aldiniz ayiptir.

Yorumu oyla      25      6  
PAUSE 10 Ağustos 2015 Pazartesi 12:47

İdamın geri getirilmesi tartışmalarının başlayacağının kokusunu alıyorum. Sayın Kürkçü'nün, pkk akp nin savaş davetine icabet etti diyor aynı pkk neden sizin barış davetinize icabet etmiyor acaba. Yoksa sizi barışa davet edeceğiz ama duymamazlıktan gelin mi diyerek gizli anlaşmamı yaptınız pkk ile.

Yorumu oyla      23      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KONDA’nın Patronu Ağırdır: Erken seçim kumar!
7 Haziran seçimlerine 20 gün kala “AK Parti konforlu çoğunluğunu kaybedecek” ...
CHP’de Serter’den delege sandığı talimatları!
CHP İl Başkanı delegelerin yarısının kadın ve gençlerden oluşmasını isterken, ...
Türkiye’nin gözü 2 liderde: En kritik görüşme
AK Parti ile CHP arasında koalisyon görüşmelerin geleceği bugün netleşebilir. ...
 
AK Partili Doğan yangının faturasını Büyükşehir’e kesti!
Huzurevinde yaşanan talihsiz olayın kendilerini çok üzdüğünü ifade eden ...
Devlet Bahçeli'den Silivri göndermesi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçmişte bir toplantıda “Emekli generaller, ...
Koalisyon görüşmesi öncesi sürpriz hareket
Türkiye yarın siyasi tarihi açısından çok önemli bir görüşmeye şahitlik ...
 
Demirtaş'ın TRT'de görüntüsü var sesi yok!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) HDP kontenjanından seçilen üyesi ...
CHP Konak’ın taziyesinde ilginç detay: Şehidin görmediği 2 kardeşi…
CHP Konak İlçe Örgütü, Mardin’de şehit düşen Antalyalı asker Barış Akkkabak’ın ...
Davutoğlu'ndan siyasi liderlere koalisyon çağrısı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, tüm siyasi parti liderlerine çağrıda bulundu. ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva