HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2013 Salı - 15:21

AK Parti Aliağa'dan 4 yıl eleştirisi: İpin ucunu kaçmış

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Belediye meclis üyeleri ile birlikte, Aliağa Belediyesi’nin 4 yıllık icraatlarını değerlendirdi. Ulaş, ‘‘Aliağa Belediyesi ipin ucunu kaçırmış’’ dedi.

AK Parti Aliağa dan 4 yıl eleştirisi: İpin ucunu kaçmış

İZMİR - AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Belediye meclis üyeleri ile birlikte, Aliağa Belediyesi’nin 4 yıllık icraatlarını değerlendirdi. Ulaş, ‘‘Belediyenin mal ve hizmet aldığı firmalar nedense hep aynı, aynı iş kolunda faaliyet gösteriyor, İlçe esnafımıza sorduğumuzda ise belediyenin bu güne kadar kendilerinden hiç teklif almadığını öğrendik. Bu tür alımların nasıl yapıldığını göstermesi açısından oldukça manidardır’’ dedi.
 
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, hayretlere düşüren raporu şöyle sıraladı: “Aliağa İlçemizin CHP’li Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, hizmet alımında şartnameye uygun davranmıyor. İşte bunlardan bir kaçı, personel alımı şartnameye uygun değil, Üniversite mezunu olması gereken personel, lise, lise mezunu olması gereken personel ilkokul mezunu veya okuryazar olmadığı açıkça tespit edilmiş. Bu durum fark edilince ise 15-20 günlük kurslar açılarak personele okur-yazar belgesi verilmeye çalışıldığı ortaya çıkmıştır.
 
(lise mezunu olması gereken 31 kişinin lise mezunu olmadığı, ilkokul mezunu olması gereken 22 kişinin ise okuryazar olmadığı raporda yer almaktadır.)
 
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Ulaş, Bazı personelin sözleşmesi iptal edilmiş tazminatı ödendikten sonra tekrar aynı işte işe yaptırıldığını, ayrıca Bu personele maddi menfaat sağlandığını, Bu uygulamadan bir belediye başkan yardımcısın yakınında bu işlemden yararlandığını iddia etti. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yetkisiz kişiler eliyle doğrudan alımlar, mal teslim alımları, piyasa araştırmaları yapılmış ve belediye ciddi şekilde zarara uğratılmıştır dedi.
 
(Samurlu ilköğretim okulunun restorasyonu için ihale komisyonu 96.024 TL, yaklaşık maliyet hesaplanmasına rağmen ihalenin 27.670 TL’ye bir firmada kalması sağlanmış, buda ihale komisyonların nasıl çalışma yaptığıyla ilği çarpıcı örmek olarak ortaya çıkmıştır)
 
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Aliağa halkının CHP zihniyeti ile nasıl çarçur ediliyor.” Aliağa Belediyesi doğrudan alımlarda yasal sınırların çok üzerinde alımlar yapılmıştır. Bazı firmalara avantaj sağlanmıştır. (Mal alımları için ayrılan 13.141.843 TL’nin en fazla %10 u yani 1.341.000 TL’si doğrudan alımla yapılması gerekirken bu oran % 37 yani 4.886.721 TL olarak gerçekleşmiştir. Hizmet alımı için ayrılan bütçede de yasal sınır aşılmıştır) rekabet ortamı oluşturulmadan yapılan bu alımlarda belediye zarara uğratılmış. Aliağa halkının parası göz göre göre sokağa atılmış. Birilerine peşkeş çekilmiştir.
 
AK Parti İlçe Başkanı Ulaş, Belediyede alımların nasıl yapıldığı ve nasıl bir çark döndüğünü anlamak için Belediyenin almış olduğu bazı alımlarla ilgi piyasa araştırması yaptık. Rastgele bir kaç kalem malzeme seçtik ve küçük bir piyasa araştırması yaptığını da dile getirdi. Ortaya çıkan rakamlar ise dudak uçuklatacak boyutlarda. “Okullarda ve belediye hizmet binasında kullanılmak üzere yaptırılan Atatürk posterlerinden 1 tanesi için 550 TL para ödemiş, aynı özellikte bir posteri biz yaptırmak için araştırma yaptığımızda 1 tanesi için 300 TL gibi bir rakam yaptırılabiliyor, Yine piyasada 20 TL’ye alınan bir doktor gömleği için, Belediyenin 70 TL, 20 TL’lik Plates topu için 32 TL ödenmiş, bu gibi örneklerin sayısı saymakla bitmez, 2012 yılında 7.783.448 TL tutarında doğrudan yapılan hizmet alımlarında piyasa fiyatının ortalama % 40-50 üzerinde fark ortaya çıktığını gördük, Bu da CHP zihniyeti ile yönetilen Aliağa belediyesinin yaklaşık 3.000.000 TL zarara uğratıldığının açık göstergesidir” diye konuştu.
 
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Belediye kaynakların nasıl çarçur edildiğini göstermesi açısından şu bilgileri verdi ve rakamları da paylaştı:
 
-29 Ekimde ilçe protokolüne verilen yemek 8000 TL (ilçe protokolünde 50 kişi katılmış olsa adam başı 160 tl)
 
-25 Şubat müzisyenlere ve solistlere verilen yemek 8910 TL (ekip toplam 20 kişi olsa adam başı 445 tl)
 
-10 ocak çalışan gazeteciler gününde verilen yemek 12000 tl (kahvaltıya katılan gazeteciler katılım sayısının 20 civarında kişi başı 600 TL)
 
-19 Ekim gaziler günü için verilen yemek 12000 TL (Katılan 100 kişi başı 120 TL yapar)
 
-Tiyatroya katılan protokole verilen yemek 4300 TL (tiyatroya katılan protokol 20 kişi olsa kişi başı 215 TL)
 
Liste bu şekilde uzayıp gidiyor bu yemeklerde ne yendiğini biz merak ediyoruz. Eminiz Aliağa halkı merak edecek ve bunu hesabını 2014 yerel seçimlerinde sandıktan hesabını soracaktır.
 
Yine Aliağa Belediyemiz, 2012 yılının yatırım harcamaları önceki senelerde olduğu gibi çok düşük oranda %4.52 de kalmıştır. Bu rakamda yaklaşık 2.150.000 TL’dir. 2012 yılında temsil tören tanıtma giderlerinin 1.518.568 TL gösterilmiş, Ancak CHP’li Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, İlçeye yatırım yapmak yerine, Baklava, Börek için 1.518.568 yatırım için 2.150.000 TL ayırmıştır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’nun hedefinde Hak-İş: Gerdan kıra kıra…
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayısta Taksim'e çıkan Hak-İş'i eleştirerek ...
CHP'li gençlerden 3 Fidan anması
CHP Güzelbahçe İlçe Gençlik Kolları, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin ...
İşte Sait’in Erdoğan’a sunduğu İzmir raporunun tamamı
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in Başbakan Erdoğan’a sunduğu raporun ...
 
Erdoğan AK Parti’nin oy oranını açıkladı
Başbakan Erdoğan, şu anda yapılan anketlerde AK Parti’nin oy oranının ...
Siyasette 'İZBETON' tartışması: Dündar, Çakar'a karşı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli şirketlerinden biri olan İZBETON’da ...
“Erdoğan’ın yaptığı tıpatıp şark kurnazlığı”
MHP Lideri Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan çözüm ve barış sözleri ile milletimizi ...
 
CHP'nin beyaz atlı süvarisi: Mustafa Moroğlu
Bornova’da Rahvan At Yarışları etkinliğine gelenler at üzerinde Milletvekili ...
Cumhurbaşkanı Gül’den çok kritik Anayasa açıklaması
Cumhurbaşkanı Gül, Lizbon'da geziyi izleyen gazetecilere konuştu. Yeni ...
TSK'da büyük değişim: Jandarma 'kır polisi' oluyor
AK Parti'nin Kızılcahamam kampında gündeme gelen 'askerliğin kısalacağı' ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva