HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2013 Salı - 13:03

İşte Sait’in Erdoğan’a sunduğu İzmir raporunun tamamı

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in Başbakan Erdoğan’a sunduğu raporun ayrıntıları ortaya çıktı. Birçok konunun anlatıldığı raporda Sait, kendi partisinin cephesinden özeleştiriler yaparken İzmir’in nasıl kazanılabileceğini de anlattı. Raporda birbirinden ilginç konular yer aldı.

İşte Sait’in Erdoğan’a sunduğu İzmir raporunun tamamı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Farklı kişiliği ve açıklamaları ile ön planda olan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, gündemden düşmüyor. Birçok konuda kendine has çıkışlar yaparak siyasi girişimlerde bulunan Sait, son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği İzmir raporu ile gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 20 dakika konuşan ve birçok meseleyi anlatan Sait, CHP’nin etkili olduğu İzmir’in nasıl alınacağı ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Sait’in Başbakan Erdoğan’a ilettiği raporda ayrıntılı konular yer aldı
 
İŞTE O RAPORUN MADDELERİ
1-Hep ne olmadığımızı anlattık, artık ne olduğumuzu anlatmamız gerekiyor

2-İzmir Futbol Takımlarının Süper Ligde olmaması büyük bir eksiklik, İzmir’de futbola ilgi yüksek; Karşıyaka, Göztepe, Buca gibi takımlarımızın Süper Lig'e çıkması lazım. Kulüplerimizin desteklenmesi lazım.
 
3-Sosyal Medya önemli bir araç. Başta gençler olmak üzere çok sayıda sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Twitter ve Facebook sosyal medya araçları için bir ekip oluşturulması,
 
4-Partimizin söz sahibi kişilerinin, hükümet temsilcilerimizin, parti yöneticilerinin, milletvekillerinin, devlet yöneticilerinin hatta akil adamların; İzmir ile ilgili söylemlerinde dikkatli davranmalı. İzmir Milletvekilleriyle istişare yapması gerekir. Sayın Melih Gökçek’ in arsenikli su meselesine müdahalesi, Sayın Hüseyin Çelik’in İzmir’e sümüklü çocuk benzetmesi, Diyanet İşleri Başkanının İzmir’e irfan gerekir söylemi, Dokuz Eylülde yaşanan bayrak krizi, Fazıl Say hakkındaki karar İzmir’de partimiz adına olumsu etki yapmıştır. Bu konuda dikkatli davranılması gerekmektedir.
 
5-İzmir pek bilinmemekte birlikte aslında bir tarım kentidir. 45000 kayıtlı olmak üzere yaklaşık 90000 çiftçi kentte bulunmaktadır. Bu 400 bin nüfus demektir. İzmir sebze-meyve üretimi ve hayvancılık konusunda ülkemizin en ilk üç sırasında yer almaktadır. Bu yüzden daha çok teşvik verilmeli, TARGEL danışmanları daha aktif olmalı, kendilerini mutlaka tanıtmalı, teşkilat ve bu danışmanlar tarımla ilgili yapılan çalışmaları çiftçilerle paylaşmalı ve basında duyurulmalı. Anlatılması gereken konular; tarım sigortasının yarısının devlet tarafından verildiği, süt için 50 trilyon destek verildiği bu konuda İzmir’in birinci olduğu, tarım danışmalarının ücretsiz hizmet verdiği vs.
 
6- Çözüm süreciyle ilgili Çanakkale’de toplantı yapılması, Kürt kökenli şehitlerin tespit edilerek çiçek konulması. Şehit ve Harp Malulü Gazi Derneklerinin daha çok ziyaret edilmesi, tanınan hakların iyi anlatılması gerekiyor.
 
7-İzmir’ in demografik yapısının göz önüne alınarak, nüfusunun büyük bir kısmını oluşturan Balkan-Rumeli kökenli insanlara teşkilatlarda daha fazla yer verilmesi
 
8-Teşkilatlarımızın seçimlerinde milletvekilleri görüşlerinin önemsenmesi,
 
9-Belediye Başkan adaylarının erken belirlenerek, kendini, ve parti politikalarını daha geniş çevrelere tanıtma, bölgeyi tamamen tarama fırsatı yakalaması
 
10-İzmir’ in demografik yapısına ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan kişilerin profillerinin incelenerek adaylar belirlenmeli. Adaylarda sadakat, liyakat ve bereket aranması.
 
11-İzmir’de hükümetimiz tarafından yapılan yatırımların açılışlarının Milletvekillerimiz tarafından yapılarak Milletvekillerimizin illerde etkinliği ve saygınlığının artırılması
 
12-İzmir Bürokrasisine yapılan atamalarda Milletvekillerimizle istişare yapılması, Milletvekillerimizin ortak kararıyla atanan Bürokratlarla daha verimli ve etkin çalışma ortamı sağlanır
 
13-Bakanlarımızın İzmir’e yapacağı yatırımlarda Milletvekillerine önceden bilgi vermesi(
 
14-Bakanlarımızın İzmir ziyaretlerini ve açılışlarını Meclis çalışma günlerinden ziyade Milletvekillerimizin bölgede olduğu zamanlarda yapması

15-İzmir ile Ankara arasında iletişim Milletvekilleri ve teşkilat aracılığıyla yapılması bizlerin ve teşkilatımızın saygınlığını artıracaktır
 
16-Başta rektörler ve saygın hocalar olmak üzere üniversitelerle iyi bir iletişim kurmak ve yerel yönetimler için destek almak. Üniversitelerin parti, teşkilat ve hizmetlerimizle ilgili bilimsel destekler başta Buca ve Bornova gibi üniversitelerimizin olduğu ilçelerde bize avantaj sağlayacaktır. Kemalpaşa ve Karaburun gibi üniversitesi olmayan ilçelerimizde meslek yüksek okulları açılması
 
17-TOKİ’nin İzmir’de daha faal olması, daha çok yatırım yapması, daha çok görünmesi gerekmektedir.
 
18-AK Sigma olayının gerçekleşmesi. Motorola tarafından çıkarılan bugün General Elektrik sigma hata oranının yerel yönetimlerde uygulanması. Örneğin altı sigma dünyanın en iyi kalite standardı olup bir milyon işlemde sadece milyonda 3 veya dört hata demektir. Bir sigma en kötü kalite standardıdır. Bir milyon işlemde yaklaşık yedi yüz bin hata barındırır. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesinde olacak gibi tüm yerel yönetimlerde AK Sigma’yı geliştirmek.
 
19-İzmir’i dünyaya açmak, dünyayı İzmir’e sığdırma projesiyle kamuoyu oluşturmak önemli. EXPO için İzmir’i tanıtan büyük projeler yapmak, İzmir’i dünyadaki büyük şehirlerle kıyaslanacak hale getirmek. 34 İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük şehri olarak 35 İzmir’i yapmak. İzmir için Büyük düşünmek. İzmir’i tanıtmak için artık saat kulesi yetmiyor, daha büyük simgelere ihtiyaç var. Örneğin Eyfel Kulesi.
 
20-İzmir Fuarı’nın nostaljisini, kordonun eski günlerini, teleferiğin tekrar canlandırılması.

21-Rahmetli Turgut Özal’ın bir çikolata örneği vardır. Buna göre, yenilmiş çikolatanın artık bir hükmü yoktur ve ambalajı çöpe atılmıştır. İzmir’e yeni orijinal projeler gerekiyor.

22-İzmir’de 29 ilçenin belediye başkanlığını elinde bulunduran CHP’nin halka, esnafa ve medyaya uyguladığı mahalle baskısı durdurulmalıdır. Gittiğimiz seçim çalışmalarında arkamızda zabıta araçları gelmekte ve esnaf korkutulmaktadır. Vatandaşlarımızın ve müteahhitlerimizin belediye ile işi olmaktadır. Yerel medyaya da reklam verilerek etki altına alınmaktadır.

23-İzmir’de CHP’li belediyeler sözde hükümet bize yardım yapmıyor ve projelerimizi engelliyor diyerek farklı bir mağdur edebiyatı yapmaktadır. Bazı ulusal ve yerel basın onların bu çalışmalarına çanak tutuyor.

24-İzmir’de CHP ile fark kapanıyor gözükse de MHP’nin CHP’ye verdiği destek farkın açılmasına neden olmaktadır. MHP’nin en kötü ihtimalle kendi seçmenine oy vermesi sağlanmalı, CHP-MHP ortaklığını bozucu strateji uygulanmalıdır.

25-Devlet kurumlarının DSİ, Karayolları, TCDD, bakanlıkların yaptıkları hizmetler, halka şatafatlı tanıtılmalı, halka büyük afişlerle ve basın kanalıyla duyurulmalı, reklamı iyi yapılmalıdır. Belediyelerin yaptığı küçük parklar, basit açılışlar davulla zurnayla yapılmakta ve halkın ilgisi çekilmekte. Başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere kurumlarımızın yaptığı dev proje ve hizmetlerin yanına, Belediye kendi tabelasını asarak sahiplenmekte ve ilizyonist bir şekilde çalmaktadır. Sanki hükümetimizin yaptığı çalışmaları Belediye yapmış gibi göstermekteler.
 
26-EXPO için İzmir’in genelinde ve Türkiye’de canlılık, farkındalık oluşması lazım, İzmirlilerin ve bütün vatandaşlarımızın bu heyecanı birlikte yaşaması ve ‘amin’ demesi gerekmekte. (Havalimanlarında ve gümrük kapılarında bizim çalışmamız oldu) Başbakanlık, kurumlarda, turizm acentelerinde, futbol takımlarında EXPO afişi asılması lazım, Türkiye genelinde EXPO seferberliği lazım. Türkiye’nin EXPO’ya ne kadar sahiplendiği gösterilir.
 
27-Devletin sosyal yardımlarının (kömür yardımı, evde bakım hizmeti), İş Kur, KOSGEB gibi kurumların hizmetleri teşkilatımız tarafından çok iyi bilinmeli ve halkımıza iyi anlatılmalı.
 
28- Akil adamlar konusunda İzmir’in içinden, İzmir’i daha iyi tanıyan ve şehit ailelerinden seçilmesi daha iyi olabilirdi.
 
29-Belediyelere yönelik tutuklama ve yargılamalar bizi olumsuz etkiliyor ve tutuklu yargılanıp daha sonra salıverilmeleri sonrası mağdur edebiyatı yapılmakta ve halk tarafından mazlum, mağdur sanılmakta ve ilgi görmekteler. Seçim dönemlerinde kesin delil yokken bu girişimlerde bulunulmamalı ve hatta bekletilmeli.

30-Seçim dönemlerinde trafik cezaları, TEDAŞ’ın elektrik kesmeleri, vergi dairelerinin cezaları, kentsel dönüşüm yıkımları seçim döneminde yapılmamalı. Devlet dairesi ve bürokrasilerde halka sıcak ve kibar davranılmalı, denetim sıkı yapılmalı. Her olumsuzluk bize eksi puan olarak yansımaktadır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali yalçın 8 Mayıs 2013 Çarşamba 10:39

sait bey sağlık müdgnü mhp il başkanlığına çeviren,bir ruhast yazısı için bugün git haftaya gel zihniyetini yazsaydı

Yorumu oyla      15      5  
bucalı 8 Mayıs 2013 Çarşamba 08:53

bence doğru tesbitler,doğru adaylar çıkarsa izmirin çoğunu alırlar alsalar iyi olur,chp ne yapmış izmire yamalı yoldan başka,artık bizden chpye oy falan yok:)

Yorumu oyla      12      10  
itfaiye 8 Mayıs 2013 Çarşamba 08:34

gerçekten izmiri iyi analiz etmiş bravo tebrikler

Yorumu oyla      12      10  
VATANDAŞ RIZA 8 Mayıs 2013 Çarşamba 00:55

akp il Başkanı Ömer Cihat Akay'ın bayrak mitin gi olduktan sonra söylediği ni aynen aktarıyorum! alanda en fazla 60 bin kişi olduğunu ifade etti, “Bayrağı bu kadar kişiyle koruyacaklarsa hiç korumasınlar” dedi. 60 bin kişi yi beğen miyorsunuz neden kapı kapı dolanıyorsunuz medem kazanmak istiyorsunuz hala dili büyük kibirli davranıyorsunuz 60 bin kişi yi hiçe sayıyorsunuz neden! madde 31: sayın başbakanım atanmışları değil ön seçimle aday belir lerseniz belki birşeyler olur belki de TAHA AKSOY:)

Yorumu oyla      11      7  
Misafir 7 Mayıs 2013 Salı 23:32

Sait Bey tabi ülke de Türk yok zaten her yer Kürt Şehri Kürdistan diyelim ülkenin geneline kurtulalım bari Sait Bey Belediyelerde çalışan işçi ve personel sayılarını diyorsan doğru

Yorumu oyla      11      5  
hayal 7 Mayıs 2013 Salı 23:21

ilçelerde bu yönetim kadroları ile hiçbir yol alınamaz. ilçe yönetimleri 29 ilçede çok iyi bile çalışmış olsalar artık halk ile fazla yüz göz oldular verdikleri vaadleri yerine getiremediler bu nedenle halk değişiklikte keramet vardır diye düşünüp belki desteklerini bizlerden esirgemezler. Mutlaka ama Mutlaka değişim lazım anket lazım denemesi bedava

Yorumu oyla      12      5  
sayın hasan çabuk 7 Mayıs 2013 Salı 23:10

sayın ÇABUK; sen nerede yaşıyorsun devlette MHP li ve CHP li burokratmı kaldı bütün valilere genel müdürlere genel müdür yardımcılarına ve müşteşarların fotograflarına bir bak istersen bıyıklarından tanırsın zaten:))

Yorumu oyla      12      5  
Bilal-İzmirli 7 Mayıs 2013 Salı 22:22

İşte Sait’in Erdoğan’a sunduğu İzmir raporunun tamamı....Sayın Sait İZMİRİ KAZANMAK İSTİYORSANIZ VATANDAŞA LAYIK GÖRDÜĞÜNÜZ YÜZDE 4 ZAMMI VEKİLLERE VERİP KENDİNİZE YAPTIĞINIZ YÜZDE 45 ZAMMIDA VATANDAŞA YAPMANIZ İZMİRİ KAZANMAK İSTİYORSANIZ TEK ÇÖZÜM BU... HADİ PAMUK ELLER CEBE.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      12      5  
Dr. Sait YAZICI 7 Mayıs 2013 Salı 20:32

İzmirin yarısı Kürt. Bir tek Kürt aday yok. adama bak daha çok göçmen aday diyor.

Yorumu oyla      17      10  
rıfat ve sözde dünya liderine 7 Mayıs 2013 Salı 20:27

söyleyin o sözde dünya liderinize belediye işçilerine kadroda verse trafik cezası kesmesede halka şirin görünmeye çalışsada ona izmirden ekmek yok avucunuzu yalarsınız isterse gelsin kendi aday olsun rezil olup gider

Yorumu oyla      24      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan AK Parti’nin oy oranını açıkladı
Başbakan Erdoğan, şu anda yapılan anketlerde AK Parti’nin oy oranının ...
Siyasette 'İZBETON' tartışması: Dündar, Çakar'a karşı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli şirketlerinden biri olan İZBETON’da ...
“Erdoğan’ın yaptığı tıpatıp şark kurnazlığı”
MHP Lideri Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan çözüm ve barış sözleri ile milletimizi ...
 
CHP'nin beyaz atlı süvarisi: Mustafa Moroğlu
Bornova’da Rahvan At Yarışları etkinliğine gelenler at üzerinde Milletvekili ...
Cumhurbaşkanı Gül’den çok kritik Anayasa açıklaması
Cumhurbaşkanı Gül, Lizbon'da geziyi izleyen gazetecilere konuştu. Yeni ...
TSK'da büyük değişim: Jandarma 'kır polisi' oluyor
AK Parti'nin Kızılcahamam kampında gündeme gelen 'askerliğin kısalacağı' ...
 
Arınç'tan ilginç çıkış: Akhisar'ı zora soktular
Başbakan Yardımcısı Arınç, Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlarken, İstanbul ...
Günaydın'dan İzmir turu: Özgüven'e moral, hükümete salvo!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, 4.paketle özgür kalan Dikili Eski Belediye ...
Gül’den Anayasa yorumu: Maalesef…
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni anayasa çalışmalarına yönelik, "Bugünkü ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva