HABERLER>POLİTİKA
27 Haziran 2015 Cumartesi - 13:39

Sertel dosyasında fotoğraf netleşiyor: Listede o başkan da mı var?

CHP’de genel seçim öncesi krize neden olan Milletvekili Adayı Atilla Sertel’in düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmeler sürüyor. Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile başlayan disiplin sürecinde şikayetçiler partiden istifa ederken şahitleri dinleyen il disiplin kurulu bilgilere ulaştı. İl eski Başkanı Ali Engin ve kardeşi Abdullah Engin’in adının karıştığı süreçte konunun muhatabından açıklama geldi. Sertel, “Parti içinden bana karşı yapılan çalışmaya çok üzülüyorum. Şikayetçiler ile yüzleşmek istiyorum. Bu işin arkasında daha üst makamlarda olanlar var” dedi. Öte yandan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın ismi de gündeme geldi.

Sertel dosyasında fotoğraf netleşiyor: Listede o başkan da mı var?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçimden kısa bir süre önce CHP’de krize neden olan Milletvekili Adayı Atilla Sertel’in düşürülmesinin yankıları sürüyor.

- ‘1 NUMARA’ KONUŞTU: SERTEL DOSYASI ANKARA’YA MI GİDECEK?

Önseçimden başarıyla çıktıktan sonra üç partilinin yaptığı şikayet nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) adaylığını iptal ettiği Sertel, Anayasa Mahkemesi’nden gelecek haberi beklerken partide yürütülen disiplin sürecinde yeni gelişmeler ortaya çıkmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sorumlu kimse bulunacak” açıklamasından sonra harekete geçen İzmir İl Disiplin Kurulu şikayet eden isimlerin ifadelerini almak istemişti Şikayet eden üç isim de partiden istifa ederken yeni şahitlerin ifadeleri soruşturmanın derinleştirilmesine neden oldu. Disiplin kurulu, Sertel’i şikayet edenlerin arkasında oldukları iddiasıyla İl eski Başkanı Milletvekili Adayı Ali Engin ve kardeşi Abdullah Engin’in savunmalarını istedi. Engin kardeşler, savunmaya yanaşmazken yeni şahitler soruşturmaya iki ismin daha eklenmesine neden oldu.
 
İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu’nun isim vermediği fakat “yetkimizin dışında görevi olan kişiler” diyerek Yüksek Disiplin Kurulu’na dosyanın havale edilmesinin önünü açan makamlarda yer alanların olduğu ortaya çıktı. Tüzük gereği milletvekilleri, belediye başkanları, parti meclis üyeliği ve il yönetim kurulu gibi makamlarda bulunan isimlerin ifadesini alamayan il disiplin kurulu dosyayı Ankara’ya gönderme eğilimi gösterirken partide “Bu isimler kim?” tartışması çıktı. Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre ismin Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan olabileceği ifade edildi. Ayrıca, soruşturma dosyasına giren ikinci ismin de İl Başkan Yardımcısı ve Çiğli Belediye Şirketi Çiğ-Bel Genel Müdürü Niyazi Arslan’ın olduğu iddia edildi.


 
O FOTOĞRAF EN BÜYÜK GEREKÇE
Sertel’in adaylığının düşürülmesine neden olan organizasyonda görev aldığı iddia edilen Çiğli Belediye Başkanı Arslan ile ilgili fotoğraflar gündeme geldi. Disiplin süreci başlatıldıktan sonra partiden istifa eden isimler arasında yer alan şikayetçi Ozan Çelik’in Arslan ile birlikte mahalle gezilerine katılması dikkat çekti. Çelik, Arslan’ın yanından ayrılmazken birçok faaliyet ve etkinlikte yalnız bırakmadığı da öğrenildi.  Öte yandan, dosyayı 2 Temmuz’da yapılacak il disiplin kurulu toplantısında Yüksek Disiplin Kurulu’na göndermesi gereken İzmir yönetimi ayrıca bir de rapor hazırlayacak.


 
SERTEL’DEN TEPKİ
Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun yanıtını bekleyen Atilla Sertel ise gelinen noktaya üzüldüğünü söyledi. Sertel, “Yaşananlardan çok üzgünüm. Böyle bir şey olmamalıydı. Eğer ikinci bölgede milletvekili adayı olarak kalsaydım daha fazla milletvekili çıkartırdık. Bu konu ile ilgili beni eleştirenler ‘kendini bir şey sanıyor’ diyenler olabilir ama önseçimden sonra partimizde birlik, heyecan ve güçlü bir istek zinciri vardı. Yaşananlar nedeniyle bu durum kırıldı. Moral bozukluğu ve motivasyon eksikliği ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi eğer haksız olsaydım şimdiye kadar kesin karar verirdi. Ama ben haklıyım. Bana yapılan hareket bir seçim stratejisidir. Bu işin içinde üst makamlarda görev yapanlar da var. Yukarıdan müdahaleler oldu. Hayatta hiçbir şey gizli kalmaz. Partimizin içinde böyle bir şeye kalkışanlar ve hakkımı yiyenlerin yanına bazı şeyler kar kalmaz. Bunu da zamanı geldiğinde göreceğiz. Kavgayı milletvekili koltuğu için değil hakkın ve adaletin yerine gelmesi için veriyorum. Bundan öncede de hem adalet, hak ve hukuk kavramları için mücadele ettim. Aynı düşüncede olmadığımız insanların zamanı geldiğinde haklarını savundum. Seçim döneminde benim üzerimde bir sırada başka bir arkadaşımın adaylığı düşürülseydi ben tavır koyardım. Bu durumdan müthiş rahatsızlık duyar başkasının yerine geçmemek için gayret gösterirdim.  Kendi partilisinin hakkını savunmayan birisi halkın hakkını nasıl savunacak” dedi.

 
İzmir’de dehşet: Komiser yardımcısı karakol bahçesinde…
 
Temel kazısında kuyumcu dükkanı çöktü: 3 yaralı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atila ASİL 30 Haziran 2015 Salı 08:42

3 GÜNDÜR YORUMUM YAYINLANMIYOR NEYİ BEKLİYORSUNUZ ANLAMADIM

Yorumu oyla      11      5  
çiğlili 27 Haziran 2015 Cumartesi 22:33

Atilla bey zamanında istifa edecektin.şimdide kimseyi suçlamıyacaktın ne çok koltuk sevdalısısın ne diyorlar iğneyi kendine çuvaldızı karşındakine bu sizin ilk vukkatın değil

Yorumu oyla      12      5  
levent 27 Haziran 2015 Cumartesi 21:31

yapmayın erkan bey belaltından vuranlar ortaya çıkmalı .... ve alınan karar haksız

Yorumu oyla      12      5  
erkan çelik 27 Haziran 2015 Cumartesi 15:23

canım zamanında istifa etseydi yeter bu kısır çekişmeler zamanında istifa edecektin görevlerinden atilla bey

Yorumu oyla      18      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iftar masası davası!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ...
Baykal’dan tüm vekillere ‘başkanlık’ mektubu
CHP Milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığı'na aday gösterilen TBMM ...
Delican’dan odalara çağrı: Engel olmayın!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican hükümetin önemli ulaşım projeleri ...
 
MHP Lideri Bahçeli: HDP’yi yok farz ediyoruz
MHP lideri Devlet Bahçeli, milletin partilerine ana muhalefet görevi verdiğini ...
AK Parti İzmir iftarda buluştu: Hotar’dan önemli mesajlar
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan ...
AK Parti’de Ramazan talimatı: Otelden sokağa!
Genel seçimde ülke genelinde oylarını 9 puan eriten AK Parti'de teşkilatlara ...
 
Erdoğan: Bedeli ne olursa olsun engel olacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına ...
CHP’de ‘1 numara’ konuştu: Sertel dosyası Ankara’ya mı gidecek?
Genel seçim öncesinde Milletvekili Adayı Atilla Sertel’in Yüksek Seçim ...
Baykal’dan Davutoğlu görüşmesi sonrası ilk açıklama
CHP’nin TBMM Başkan adayı Deniz Baykal destek arayışları çerçevesinde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva