HABERLER>SEÇİM 2015
27 Nisan 2015 Pazartesi - 14:24

Perinçek’ten iddialı İzmir tahmini: En az yüzde 20

İzmir’de konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Meclis’teki partileri sert bir dille eleştirerek “Türkiye’yi mafya-tarikat rejimi yönetmektedir. Bu rejimin dört ayağı vardır. Masanın ayakları AKP-CHP-HDP ve MHP’dir. 8 Haziran günü o masayla birlikte saraylarını da başlarına yıkacağız” dedi. Perinçek ayrıca partisinin İzmir’deki oy hedefini de ‘Hedefimiz en az yüzde 20 oy’olarak açıkladı.

Perinçek’ten iddialı İzmir tahmini: En az yüzde 20

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün Kuşadası’ndan düzenlenen ‘152 ada vatandır’ mitingi sonrası İzmir’de basın mensuplarıyla buluştu.

Alsancak Ütopya Bahçe’de gerçekleşen toplantıya İzmir 1. Bölge 1. Sıra adayı Ümit Zileli, Şule Perinçek, Tugay Şen, İstanbul 3. Bölge 1. Sıra Adayı Yalova Yaşar Okuyan, Vatan Partisi’nin başta İzmir ve Ege adayları olmak üzere iki yüzden fazla partili katıldı. Sözlerine ‘Türkiye’de demokrasi ya da ona benzer bir rejim yok” diyerek başlayan Genel Başkan Doğu Perinçek, AK Parti, CHP, MHP ve HDP’ye sert eleştirilerde bulundu.


 
CHP VE MHP’YE KOALİSYON ÇIKIŞI
‘Türkiye’deki rejim dış merkezlidir’ diyen Perinçek, “Türkiye’de mafya-tarikat rejimi geçerlidir. Türkiye’de rejim küresel efendilerin rejimidir. Bu rejimin dört ayağı vardır. AKP-CHP-HDP Ve MHP bu masayı ayakta tutmaktadır. 8 Haziran günü o masayla birlikte saraylarını da başlarına yıkacağız Geriye kalan süreçte sıcak para, komisyoncuların, tarikatların ve mafyaların eline geçmiştir. Egemenlik mafya ve tarikatın eline düşmüştür. Milletvekilleri ABD’nin avucuna düşmüş ve okyanus ötesinden gelen kararlarla el kaldırıp indirmektedirler. Buradan özellikle CHP ve MHP’ye soruyorum. AKP ve HDP ile koalisyon kuracaklar mı? Bunun cevabını Türk halkına bir an önce vermelidirler” dedi.
 
‘ABD’NİN SEÇİN PROGRAMIDIR’
Olası bir AK Parti-CHP koalisyonunun bir küresel proje olduğunu belirten Perinçek “Bu iki partinin koalisyonu milletin sorunlarına cevap verecek bir birliktelik değildir. İki parti de Türk Milleti’ni Anayasa’dan süreceğiz diyor. Kürdistan’a özerklik projesini birbirlerinin elinden kapmaya çalışıyorlar. Bunlar Cumhuriyet’in temeli olan Atatürk Devrimi’nin son kalelerini yıkmaya çalışıyorlar. Bu iki partinin programı ABD’nin seçim programıdır. Buradan CHP’yi AKP ile koalisyon yapıp yapmayacağı konusundan net bir açıklama yapmaya davet ediyorum” dedi.
 


MEDYAYA ELEŞTİRİ VE İZMİR TAHMİNİ
Açıklamalardan sonra yaptıkları miting, yürüyüş, toplantı, etkinliklere basının yer vermemesini eleştiren Perinçek bir görüntü izletti ve 8 Haziran’daki İzmir ve Türkiye hedefi sorularını da yanıtladı “ Daha dün on binlerle Kuşadası’nda ‘152 ada vatanındır’ mitingimizi yaptık. Her ne kadar televizyonlar ve gazeteler göstermese de, Taksim’den Tünel’e on binleri Ermeni soykırım yalanına karşı durmak için topladık. Aslanlı Yol’dan Anıtkabir’e iktidar yürüyüşü yaptık. Biz bunları sizin basında göremiyoruz arkadaşlar. Türk halkı Edirne’den Hakkari’ye Vatan’da birleşmektedir. 8 Haziran’da mutlaka Meclis’te olacağız. Ya tek başına iktidar ya da iktidarın merkezinde olacağız. Bandırma Vapuru İstanbul’dan yola çıkmıştır, mutlaka Samsun’a varacaktır. Buradan İzmir’de hedefimizi açıklıyorum. İzmir’den en az yüzde 20 oy alacağız” dedi.
 
2 KASETLİK CANLARI VAR!
Yüzde 10’luk barajı ve ekonomik güçle ilgili soruları yanıtlayan Perinçek “ Biz Türkiye’nin karşısına devlet tecrübesi, halk tecrübesi olan son derece namuslu ve dürüst bir kadro çıkarıyoruz. Parolamız vatan ve namus. 8 Haziran’da göreceğiz Türk halkı gericiye, bölücüye, hırsıza, haine değil Vatan Partisi’ne oy verecek. Türkiye adalet istiyor. Türkiye’ye adaleti ve aydınlanmayı getirecek kadrolara sahibiz. CHP ve MHP’yi mi oy verecekler. 2 kasetlik canları var onların. Bir kaset CHP’de genel başkan değiştiriyor. Bir kaset MHP’nin bütün vekil adaylarının yerini değiştiriyor. Daha da bekleyen kasetler var. Biz Cumhuriyet’i yıkmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. AKP-CHP-HDP koalisyonundan şikayetçi olduğumuzu söylüyorsunuz, şikayetçi değil bu koalisyonun düşmanıyız. Hırsızlar, bölücüler, hainler, gericiler değil Vatan Partisi Meclis’e girecek” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bir git artık 28 Nisan 2015 Salı 08:55

Doğu Perinçek acaba bu dönem ne? Maoist mi, Taoist mi, ulusalcı mı, liberal mi? Akp'den oy çalamayacak herkes tek bir çatıda birleşemeyecek ve sonra birbirlerini suçlayacaklar! bu yolda hainin ekmeğine yağ süren de haindir. hangi vatan?

Yorumu oyla      14      12  
Hasan 27 Nisan 2015 Pazartesi 21:25

Yıllar boyu Aptullah Öcalanla can ciğer kuzu sarması ol, Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyet Rejimine söylemedini bırakma şimdi Atatürkçü ve vatansever ol. hadi ordan.

Yorumu oyla      14      12  
YORUMCU BABA 27 Nisan 2015 Pazartesi 21:21

Seçimlerde akp Kıl Payı 1.CHP 2.MHP 3.Parti Olarak Çıkar.MHP Her Zaman Olduğu Gibi akp nin Can Simidi Olup Koolisyon Yapar.Bizde Kenardan Biz Nerede Yanlış Yaptık Diye Ağlaşıp Dururuz.

Yorumu oyla      14      6  
Semih 27 Nisan 2015 Pazartesi 17:05

Farkındaysanız Doğu Perinçek chp ile uğraşmıyor. AKP ve onunla işbirliği yapan partilerle mücadele yürütüyor. CHP kendisini bu guruba kendisi soktuğu için bu duruma geliyoruz. Doğu Perinçek defalarca çağrısını yaptı. Altı oka Atatürk devrimlerine cumhuriyetin değerlerine sahip çıkın açık yüreklilikle bunu medyanın karşısına çıkıp söyleyin hiç bir pazarlık yapmadan hiç bir talep sunmadan partimizi kapatıp sizin çatınızın altında buluşalım diye. CHP her seferinde elinin tersiyle itti. O yüzden artık chp nin oylarını bölüyorsunuz akp ile çalışıyorsunuz gibi argümanlar bırakın. CHP Atatürk çizgisine dönmediği sürece vatan partisi tek başına Atatürk devrimleri için Cumhuriyet devrimleri için Türk halkı için iktidar mücadelesine devam edecek.

Yorumu oyla      30      13  
Tayfun 27 Nisan 2015 Pazartesi 15:33

muhalefet oncelikle iktidar partisine karsı yapılır. chp ye surekli muhalif olmak olsa olsa Turkiye usulu demokrasi de olur yani muhalefete muhalefet etmek. oncelikli hedef demokrasi-hukuk-Ataturk karsıtı iktidar olmalı,aksi durumda chp ile ugrasmak sadece iktidarın isine yarar.

Yorumu oyla      21      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Eroğlu’ndan havaalanında görev taksimi!
AK Parti’nin İzmir’den aday gösterdiği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel ...
Gündoğdu’da Mayıs trafiği: İzmir 4 lideri ağırlayacak!
Siyasi parti liderleri, 7 Haziran genel seçimleri öncesi mayıs ayında ...
Kürkçü'den 'soykırım' çıkışı: Tarihçilerin hükmüne bırakılamaz
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Ertuğrul ...
 
İzmir SKM'de yeni dönem: İki bölgeye de yeni başkan
İzmir’de seçim sürecinde çalışmaları yürütecek olan Seçim Koordinasyon ...
MHP İzmir adayları sahada: AK Parti ve CHP’ye yaylım ateşi!
MHP İzmir İl Teşkilatı’nin ‘Bizimle Yürü İzmir’ parolasıyla düzenlediği ...
Bakan Eroğlu İzmir'de: Havzaya vaatlerle indi!
AK Parti İzmir Milletvekili adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ...
 
CHP seçim vaatlerinin maliyetini açıkladı
CHP yazılı bir açıklamayla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 ...
AK Parti İzmir’de 2.başkanlar zirvesi!
İl Başkanı Delican ilçe başkanlarıyla yapılan toplantının ardından bu ...
Eroğlu’ndan haftasonu çıkarması: 2 günde 5 ilçe
AK Parti 1.bölge 1.sıra adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva