HABERLER>GÜNCEL
9 Aralık 2011 Cuma - 16:36

Karakolda dayak yiyen kadın konuştu

Karabağlar Karakolu'nda polislerden yediği dayak, güvenlik kameralarınca kaydedilen Fevziye Cengiz, o günü hatırlamak istemediğini söyledi. Cengiz, "Psikolojik tedavi görüyorum. İlaçlarla ayakta duruyorum. Karakol görmek istemiyorum, korkuyorum oralardan" dedi.

Karakolda dayak yiyen kadın konuştu

İZMİR - Geçen temmuz ayında ailesiyle gittiği müzikholde yanında kimliği bulunmadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü karakolda polis memurlarından yediği dayak görüntüleri ortaya çıkan Fevziye Cengiz, eşi Murat Cengiz'le birlikte yaşananları anlattı. İzmir Barosu'ndan destek aldığını belirten ve eşinin elini bir an olsun bırakmayan Fevziye Cengiz, şunları söyledi:
 
"Berbat bir durumdayım. O günü hatırlamak, konuşmak istemiyorum. Avukatım her şeyi yapıyor. Benim polislere küfür etmem, saldırmam gibi bir durum yok. Bunlar tamamen iftiradır. Konuyu hatırladıkça daha kötü oluyorum. Şu an çok kötüyüm. Görüntüleri izleyince daha kötü oldum. Tedirginliğim, korkularım var. Psikolojik tedavi görüyorum. İlaçlarla ayakta duruyorum. Karakol görmek istemiyorum, korkuyorum oralardan. Onların sadece ceza almasını istiyorum. Başkalarının başına böyle bir olay gelmesin."

İzmir'de skandal: Kadına karakol dayağı!

Karakolda dayağa iki bakan el koydu

CHP'li Güler'den karakolda şiddete soru önergesi
 
EŞİ: AİHM'E GÖTÜRECEĞİM
Olayın, eşi Fevziye'nin kimliğini getirmek için yanından ayrıldığı sırada meydana geldiğini söyleyen Murat Cengiz, bu olayın ardından zor güler geçirdiklerini anlattı. Murat Cengiz, şunları söyledi:
 
"Eşim, dört aydır tedavi görüyor. Polislerden tehdit alıyoruz. Sürekli takip edip rahatsız ediyorlar. Ben eşimin kimliğini götürmek için yanından ayrıldığım sırada dövmüşler. Beni de karakolun dışına attılar. Bunu yapanların adalet önüne çıkıp ceza almalarını istiyorum. Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğim. Başımıza bir şey gelse, polisten değil avukatımızdan yardım isteriz."
 
AVUKATI: İŞKENCE KAPSAMINDA GÖRÜLMELİ
Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan savcı polislerin şikayetçi olduğu Fevziye Cengiz hakkında 'kamu görevlisini yaralamak' suçlamasıyla 2.5 yıldan 6.5 yıla kadar hapis istemiyle, Fevziye Cengiz'i karakolda döven polisler hakkında da 'zor kullanma yetkisini aşarak basit yaralama' suçlamasıyla 1.5 yıl hapis istemiyle dava açtı.

Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım ise, davanın işkence kapsamında Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğini, İçişleri Bakanlığı'na başvurarak polislerin görevden alınmasını talep ettiklerini, soruşturmanın genişletilmesi talebiyle yaptıkları başvurunun reddedildiğini, ancak takipçisi olacaklarını belirtti.

İLK DURUŞMA 15 ŞUBAT'TA
İzmir'de Karabağlar Karakolu'nda, Fevziye Cengiz'in polislerden dayak yemesiyle ilgili iki ayrı davanın açıldığı ortaya çıktı. Fevziye Cengiz'in kendisini dövdüklerini söyleyerek şikayetçi olduğu polisler Tekin Doğan, Beyit Sezgen ve Hakan Yörük hakkında 'zor kullanma yetkisini aşarak basit yaralama' suçundan 6'şar aydan 1.5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 17'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı, ilk duruşmanın da 15 Şubat'ta görüleceği kaydedildi.
 
Polislerin karşı şikayette bulunduğu Fevziye Cengiz hakkında, 'görevli memura mukavemet ve hakaret' suçlamasıyla İzmir 15'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 6.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava ise halen sürüyor.
 
EMNİYETTEN AÇIKLAMA
Bu arada, olayın kamuoyunda yankı uyandırmasının ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, konsomatris olduğu belirtilen Fevziye Cengiz'in, ekiplerin denetimleri sırasında kimliksiz ve alkollü olduğunun anlaşıldığı, gerekli işlem yapılmak istendiğinde direndiği ve hakaret ettiği, mukavemette bulununca zor kullanılarak karakola götürüldüğü anlatıldı.
 
Açıklamada, ayrıca, Fevziye Cengiz ve polis memurlarının karşılıklı şikayetleri sonrası açılan iki ayrı davanın sürdüğü vurgulanarak, "Olaya karışan üç polis memuru hakkında İzmir Emniyet Müdürlüğümüzce olaya müteakip 19 Temmuz 2011'de idari soruşturma açılmış ve soruşturma halen devam etmektedir" denildi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ABDB 11 Aralık 2011 Pazar 03:45

Gerçekten anlayamıyorum bu ülke insanına yapılanları be kardeşim bu ülkenin vatandaşının verdiği vergilerinden maaşını alacaksın sonrada devletin zırhını giyip neymiş alkollüymüş diye bay veya bayan hiç fark etmez utanmadan devletin sıfatıyla döveceksin olmaz gerçekten olmaz TABİİ BURADA POLİSİN TAMAMINDA ZAN ALTINDA BIRAKIRSAK ODA OLMAZ içlerinde hakikaten pırıl pırıl yep yeni egtimli kültürlü çok kaliteli polislerde var ümüd ederim ki bir gün düzelir

Yorumu oyla      13      6  
A.K. 10 Aralık 2011 Cumartesi 12:19

Emniyet Müdürlüğü boşuna açıklama yapmış. İnsanların polisler tarafından nasıl horlandığı ilk defa olan bişey değil. Türkiye'deki yasalar öylesine saçma ki kadın dayak yiyor polise 1,5 yıl, ama polis kendini kurtarmak için iftira atıyor 6,5 yıl. Böyle bir yasada ben de polis olsam, ben de kafama göre döverim. Oh ne ala memleket.

Yorumu oyla      15      6  
derya 10 Aralık 2011 Cumartesi 00:12

emliyet gücleri bızım başımızın tacı.Ama iclerinde böyle asi insanlarda var 5 parmagın beşi bir deyil.o dayak yıyen bayan ister konsamatris olsun veya başka meslek sahıbı olsun sonucda hepimiz insanız.bu bayan belki kendi babasından veya kocasından böyle bir dayak yememiştir. bu insanlar nasıl oluyoda bu hakkı kendılerınde buluyor ve kadını feci şekilde dövüyolar.bu gün bu bayana yapan kişi yarin bi başkasına yapar.umarım adalet yerini bulur

Yorumu oyla      16      6  
İZMİRLİ 9 Aralık 2011 Cuma 22:22

Bayanın konsomatris olması, onun şiddete ve her türlü işkenceye maruz kalmasını hiç bir şekilde gerektirmez. En ağır şekilde cezalarını almaları gerekir hep beraber bekleyip göreceğiz...

Yorumu oyla      18      6  
O.T 9 Aralık 2011 Cuma 21:01

Konsamatristi, direndi, alkollüydü... Sana ne. Tut tutanağını gönder mahkemeye. Dayak cezası ile bu ülkeyi yeter utandırdığınız uygar dünyaya. Tabi uygarlıktan ne anladığınızda önemli...

Yorumu oyla      17      6  
yazık 9 Aralık 2011 Cuma 17:47

Yazıklar olsun. Bu memlekette insanlar ne zaman insan gibi muamele görecek? Çok yolumuz var çoook.

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karakolda kadına dayağa 2 bakan el koydu
Tanıklar dayak yiyen kadının konsomatris olduğu belirtirken Aile ve Sosyal ...
Gemi ihalesine bir çıkış da tekne imalatçılarından
İzmir Tekne İmalatçıları Derneği Başkanı Aslan Bilgi: ''Bu ihalenin, polyesterin ...
Tecavüz mağduruna damga ayıbı
İzmir'de tecavüze uğrayan üniversite öğrencisi E.E'nin ruh ve beden sağlığının ...
 
Büyükşehir operasyonunda 20 kişi daha ifade verdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 22 Kasım’da başlayan ve 44 kişinin ...
Önce valiz peşinde koştu. şimdi de dava peşinde koşuyor
Valizin peşinde dünya turu atan kuaför şimdi de dava peşinde koşuyor. ...
Şike davasında ilk duruşma tarihi belli oldu
Şike iddialarıyla ilgili 93 sanık hakkında hazırlanan idianame, mahkeme ...
 
Bakan’a yumurta atan öğrenciler serbest
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a yumurta atınca gözaltına alınıp ...
Ege’de Son Söz yine gündeme damgasını vurdu
Başta Önder Sav röportajı olmak üzere pek çok kez İzmir’den Türkiye’nin ...
Şiddet uygulayanlar araştırma konusu oldu
Ege Kadın Dayanışma Vakfı'nın İzmir ve Uşak'ta yürüttüğü, şiddet uygulayan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva