HABERLER>GÜNCEL
9 Aralık 2011 Cuma - 09:22

İzmir’de skandal: Kadına karakol dayağı!

İzmir’deki bir karakoldaki kamera kayıtlarında, ailesiyle birlikte bir müzikholde eğlenirken gözaltına alınan genç bir kadın, iki polis tarafından feci şekilde dövülüyor, üstelik elleri arkadan kelepçeliyken!

İzmir’de skandal: Kadına karakol dayağı!

İZMİR - Temmuz ayında İzmir’de ailesiyle birlikte eğlenmeye gittikleri müzikholde gözaltına alınan 37 yaşındaki Fevziye Cengiz’in karakolda yediği feci dayağın görüntülerine Vatan ulaştı. Karabağlar Polis Merkezi’nde iki polis tarafından yere yatırılarak kelepçelendikten sonra dakikalarca dövülen genç kadın, ifadesindeki anlatımlara göre Temmuz ayında bir akşam eşi, kızı, damadı ve kayınbiraderi ile İzmir’de bir müzikhole eğlenmeye gitti. Diğer yakınları dışarıda sigara içtikleri sırada polis müzikholü bastı. 3 sivil polis kimliklerini göstermelerini isteyince eşi Murat Cengiz, kendi kimliğini bu şahıslara vermek üzere garsona uzattı. Daha sonra da yakın mesafeye park ettikleri otomobillerinden, eşinin çantasında olan kimliğini almak için dışarı çıktı.

"O KADIN KONUŞTU" haberi için tıklayın

Karakolda kadına dayağa iki bakan el koydu haberi için tıklayın



Fevziye Cengiz de yanına gelen sivil polislerden birine “Eşim kimliğimi almaya arabaya gitti, bir dakika bekleyin” diye açıklamaya yapmaya çalışırken arkadan gelen sivil polislerden biri genç kadına vurdu ve “Gitmek istemiyor musun, kahpe” diye bağırdı. Polis, Fevziye Cengiz’i zor kullanarak gözaltına aldı.

CHP'li Güler'den karakolda şiddete soru önergesi
 
‘Cinsel taciz de var’
Genç kadın ifadesinde, yol boyunca dayağın devam ettiğini, karakolda da 2 polisin kendisini dövdüğünü, cinsel tacizde bulunduklarını ve yere yatırıp kelepçeleyip dövmeye devam ettiklerini anlattı. Bu esnada resmi giyimli bir polisin de dışarıdan gözükmesin diye perdeleri kapattığını söyleyen Fevziye Cengiz’in ifadelerinin doğru olduğu, karakoldaki güvenlik kameralarının savcılıkça getirtilmesi üzerine ortaya çıktı. Görüntülerde Cengiz’in 2 sivil polis tarafından feci şekilde dövüldüğü görülürken, odadaki resmi polisin de duruma seyirci kaldığı anlaşıldı.
 
Polisler şikayetçi oldu!
Olaydan sonra şikayetçi olan 3 polis, Fevziye Cengiz’i kimliği olmadığı için karakola davet ettiklerini ancak alkollü olan kadının kendilerine direndiğini, kollarından tutup götürmeye çalıştıkları sırada küfrettiğini iddia etti. Polisler Cengiz‘i kendilerini yaralamakla suçlarken bir polis “Kollarından tutmadan önce sanık eli ile kolumuza vurdu” dedi. Diğer polis ise, “Benim kollarımı tırmaladı” diye ifade verdi. Şikayetçi üçüncü polis ise “Eliyle itti” dedi.
 
BİR SKANDAL DA YARGIDAN
 
Kadın döven polislere 1.5 Dayağı yiyen kadına 6.5 istendi
Olayın ardından polislere “zor kullanma yetkisini aşarak basit yaralama” suçunu işledikleri iddiasıyla 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılırken, karakolda yediği feci dayak karakolun güvenlik kameralarınca kaydedilen Fevziye Cengiz hakkında polisleri yaraladığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle 2.5 yıldan 6.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olayla ilgili iki ayrı soruşturma yürüten İzmir Başsavcılığı’ndan Savcı Ahmet Küçükpınar, Fevziye Cengiz hakkında, polislerin “eliyle kolumuza vurdu, tırmaladı ve itti” suçlamalarının her biri için 1.5’ar yıl olmak üzere 4.5 yıl, hakaret suçundan da 2 yıla kadar ceza istedi.
 
‘İşkence değil kötü muamele’den dava
Savcılığın Cengiz hakkında “Kamu görevlisini yaralamak ve hakaret etmek” suçlarından 2.5 yıldan 6.5 yıla kadar hapis istemiyle Eylül ayında açtığı dava devam ederken, polisler hakkındaki dava ise 28 Kasım’da açıldı. Savcı Alaaddin Dokur imzalı iddianamede polis memurları Hakan Yörük ve Beyit Sezgin’in hakkında “Zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması” suretiyle basit yaralama suçunu işledikleri iddiasıyla sadece 6 aydan 1.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. İddianame 5 Aralık’ta İzmir 17. Sulh Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Davanın ilk duruşması 15 Şubat 2012’de görülecek. Savcılığın, polisler hakkında işkence suçundan değil, hükmün açıklanmasının geri bırakılması (dolaylı af) kapsamında olan basit yaralama suçundan dava açması dikkat çekti. İşkence suçundan dava açılması halinde polislere 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istenebilecekti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kim bunlar 9 Aralık 2011 Cuma 17:07

kim bunlar.burası türkiye olamaz.inanmak istemiyorum.hayırrrrrrrr.

Yorumu oyla      14      7  
ÖZ EŞREFPAŞALI 9 Aralık 2011 Cuma 15:05

YAPAMAZ BURAYA YORUM YAPARSA ASLINI İNKAR EDER.

Yorumu oyla      14      7  
Mustafa ÖZDEMİR 9 Aralık 2011 Cuma 15:02

Farzedelim Fevziye hanım sarhoştu ve hakaret etti(ben pek inanamıyorum).Yasalarımızda 'sarhoş ve polise hakaret eden vatandaş polis tarafından dövülerek cezası verilir' şeklinde bir madde var da bizim mi haberimiz yok.Hakaret ediyorsa hakkında yasal işlem yaparsın gereğini mahkemeler yapar.Bir bayanın ellerinin arkadan kelepçelenip dövülmesi insanın içini acıtıyor.Çok yazık....

Yorumu oyla      20      7  
harbi eşrefpaşalı 9 Aralık 2011 Cuma 13:29

eşrefpaşalı buraya yorum yapmamış elleri kelepçeli kadın dövmeyi uygun buluyordur bir ihtimal.Ne de olsa at gözlüklü.

Yorumu oyla      15      7  
nilaysermikökkılınç 9 Aralık 2011 Cuma 11:33

Kamera kayıtları izleyenlerin tüylerini ürpertiyor. İnsan haklarına aykırı davranışlar hiçbir hukuk düzeninde korunamaz.Konuya seyirci kalan resmi üniformalı polis memuruna da işlem yapılmış mı acaba ? O da pasif eylemle görevini kötüye kullanmış görünüyor.Kırşehir'de bir gazeteciye hak ve yetkinin kötüye kullanılması nedeniyle 375 gün mesleğini yapmaktan yasaklanmasına da karar verilmişti. Gazeteciye uygulanan TCK 53 ,dayakçı polis memurları için de istenmiş mi ? gazetecilerimiz araştırsınlar !

Yorumu oyla      19      6  
9 Aralık 2011 Cuma 11:16

ALLAH KOCASINA SABIR VERSİN... SUSTURAMADILAR BİR TÜRLÜ, KADIN DIRDIRI BAZEN İNSANA CİNNET GEÇİRTİR...

Yorumu oyla      14      17  
mesut 9 Aralık 2011 Cuma 10:40

Hayvanca bir tutum. O polislerin çocuklarına veya eşine aynı şekil davranılsa nasıl olur. İzmir'e hiç yakışmadı.

Yorumu oyla      23      7  
Işık Dikicigil 9 Aralık 2011 Cuma 09:52

KARAKOLDA AYNA VAR , AYNA VAR , TÜRKİYEDE İLERİ DEMOKRASİ VAR.

Yorumu oyla      22      9  
Işık Dikicigil 9 Aralık 2011 Cuma 09:42

TERÖRİSTLERİ ARKADAN KELEPÇELEDİNİZ Mİ AYAĞA KALKAN TOPLUMUN İLERİ DEMOKRASİSİ DAHA İYİSİ ŞAM DA KAYISI. DİYARBAKIR CEZAEVİNDE 12 EYLÜLDE İŞKENCE VARDI DİYENLER. 21. YY DA İŞKENCE BİTTİ. KANITI SADECE GÖRÜNTÜLER. 31 YIL SONRA 12 EYLÜLDEN ÜLKEDE ÇOK ŞEY DEĞİŞMİŞ.

Yorumu oyla      24      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deli danaya vize Macaristan'dan geldi
Macaristan'dan ithal edildi diye gösterilerek deli dana riski taşıyan ...
Flaş! Buca’da belediye otobüsleri taşlandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü’nün Buca Gediz’de ...
Bakan Bağış’a İzmir'de yumurtalı saldırı!
Ege Üniversitesi sanat günlerinin açılışına katılan AB Bakanı Egemen Bağış’a ...
 
12 askeri şehit olan komutan görüntüleri yayınladı
12 askerin şehit düştüğü Dağlıca saldırısında Tabur Komutanı olarak görev ...
Prof. Dr. Füzün: O ameliyattaydım, Başbakan kanser değil!
Başbakan Erdoğan’ın kamuoyundan sır gibi saklanan ameliyatında yer aldığı ...
Aliağa Limanı’nda denize TIR uçtu
Aliağa Nemport Limanı'nda bir TIR denize uçtu. Görgü tanıklarının uyukladığını ...
 
20 yerinden bıçakladığı kadını gasp eden zanlı yakalandı
Bornova’nın Işıkkent semtinde, boğazından ve vücudunun 20 yerinden bıçaklandıktan ...
TSK: Bizde kimyasal silah yok
Genelkurmay Başkanlığı, PKK terörüyle mücadelede kimyasal silah kullanıldığı ...
İzmir'de çöplükte 2 kalaşnikof bulundu
Harmandalı Çöplüğü'nde 2 kalaşnikof tüfek ile 7.65 milimetre çapında 2 ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva