HABERLER>GÜNCEL
21 Ağustos 2014 Perşembe - 13:19

Büyükşehir’deki ihale krizinde o şirketten kritik açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan belediye şirketi İZENERJİ kadrosundaki bin 170 işçinin taşerona geçmesine karar verilirken ihaleyi alan şirketten açıklama geldi. Mardin’li Dermar Temizlik Şirketi kimsenin işten çıkartılmayacağını ifade etti. Şirket ortağı Remzi Sol, “İnsanların ekmeği ile oynamayız. Dikili Belediyesi’nde de çalışıyoruz” dedi.

Büyükşehir’deki ihale krizinde o şirketten kritik açıklama

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Daire Başkanlığı bünyesinde uzun yıllardır bahçe bakımı, park çalışmaları, peyzaj düzenlemeleri gibi işlerde çalışan toplam bin 170 işçi son yapılan ihalede kriz ile karşı karşıya kaldı. Belediyenin yaptığı ihaleye, işçileri halen bünyesinde çalıştıran İZENERJİ ile Mardin şirketi Dermar Temizlik-Nakliyat-Gıda-İnşaat- Sanayi LTD. ŞTİ toplam 7 milyon 733 bin 688 TL ile aynı teklifi verdi. Yapılan incelemede belediye ihale komisyonu şirketin avantajlı duruma geçtiğini, bilançosunun güçlü olduğunu belirterek ihalenin taşeron şirkette kalması gerektiğini rapor etti. Kesin karar onaylanmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilirken henüz taraflara tebligat yapılmadı.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün veda resepsiyonu için Ankara’ya giden iki günlük program kapsamında bakanlıkları ziyaret edecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da süreç hakkında bilgilendirildi. Kocaoğlu’nun onayının ardından kesin kararın haftasonuna kalmadan verileceği ifade edildi.
 
İşçileri tedirgin eden, işçilerin bağlı bulunduğu sendika DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın eylem kararı aldığı süreç devam ederken şirketten açıklama geldi. Mardin’de kurulan Dermar Temizlik Şirketi’nin Ortağı Remzi Sol yaptığı değerlendirmede işçilerin görevlerine devam edeceğini ifade etti. Sol, “Büyükşehir Belediyesi kesin kararı henüz resmi olarak tarafımıza bildirmedi. Biz kimsenin ekmeği ile oynamayız. Belediyeden ihaleyi aldığımız zaman çalışmalara başlayacağız. Çalışan personel görevine devam edecek. Kimsenin maaşında ya da sosyal hakkında düşüş yaşanmayacak. Kim bundan önce nerede çalışıyorsa belediye yetkililerinin kararı doğrultusunda ayni yerlerinde devam edecekler. İnsanların kendine özel yaşamları, aileleri ve kurulu düzenleri var. Bunları bozacak bir işlemi asla yapmayız” dedi.
 
BİLANÇOMUZ ÇOK İYİ
İhale kanununda her şeyin açık ve net olduğunu belirten Sol, maaşların ve personel haklarının ihale şartnamesine göre verileceğini söyledi. Sol, “Biz şartnamenin dışına istesek de çıkamayız. Her şey bellidir. Kademelendirme ve sınıflandırmalara göre bir fiyat var. Biz şirket olarak çok iyi durumdayız. Devlete vergimizi ödüyoruz. Bilançomuzda bir sorun yok. Sadece Mardin değil Şanlıurfa ve Bursa’da da çalışıyoruz. Yine İzmir’de Dikili Belediyesi’nin personel ihalesini de biz aldık. İhalede aynı teklifin çıkmasının altında bir neden yok. Belediye şirketi de bizim gibi hesaplama yapıyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET 22 Ağustos 2014 Cuma 13:32

YAPILAN YORUMLARINIZIN HUKUKA UYGUNLUK DERECESİNİNDE FARKINA VARILARAK YAPILMASINI RİCA EDERİM.ZİRA KANUNLARA ÇERÇEVESİNDE YAPILAN BİR HİZMET ALIMI İHALESİNDEN BAHSEDİLMEKTEDİR.

Yorumu oyla      11      5  
ahmet 22 Ağustos 2014 Cuma 08:24

Toplu sözleşme yaklaşırken 3 aylık taşeron firma sopası... Aman sesinizi yükseltmeyin zam istemeyin her sene aynı tiyatro...

Yorumu oyla      16      6  
... 21 Ağustos 2014 Perşembe 22:05

sözün bitti yer..

Yorumu oyla      14      7  
Sinan 21 Ağustos 2014 Perşembe 20:53

"İzmir'de taşeronu bitirdik, Türkiye'ye örnek olduk" diye bas bas bağıranlar çıkıp iki laf etsin şimdi. Sizin belediyecilik anlayışınıza da, sosyal demokratlığınıza da.. Üç kuruş para ile çalıştırdığınız işçilere zam vermemek için yaptığınız şu rezilliklere de sizlere de yazıklar olsun; Aziz Kocaoğlu ve belediye yöneticileri için mahkeme önünde yapan biz işçilere de, bizleri oraya sürükleyen sendika yöneticilerine de..

Yorumu oyla      21      5  
soner çiçek 21 Ağustos 2014 Perşembe 20:02

bu yasayı 2008 de tayip efendi çıkartdı 2008 den önce ihaleler öncelik belediye şirketlerine veriliyordu aziz başkana kızacagımıza tayipe kızın ben inanıyorum aziz başkan ankaradan geldiginde bu ihale iz enerjiye kalacak göreceksiniz..

Yorumu oyla      14      10  
BELO_CAN 21 Ağustos 2014 Perşembe 17:16

BAKALIM BASKAN ANKARADAN GELINCE.TAŞARONU BITERECEKMI???????????????????????

Yorumu oyla      17      5  
izenerji 21 Ağustos 2014 Perşembe 17:15

Aziz başkan son kararı verecek kişi bu konuda göz dağı veren yerlere duyurulur sendika da sakın bu ihale izenerji de kaldıktan sonra çıkıp biz tepkimizi gösterdik de ondan ihaleyi izenerjiye bıraktılar diye kendilerine pay çıkarmasınlar taşerona falan verilmeyecek bu ihale görürsünüz !

Yorumu oyla      15      11  
misafir 21 Ağustos 2014 Perşembe 14:59

dön dön dönelim, ooo piti piti... aynı makara aynı aynı...

Yorumu oyla      24      6  
tatar 21 Ağustos 2014 Perşembe 14:29

sizinsuçunuzyok kardeşim sizebu fırsatıverende Başkanın herzamanki a takımının yaptığı ihalefiyaskosu anlayana

Yorumu oyla      30      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 ilde ‘yeni hayat’ operasyonları: 137 kaçak
İzmir, Aydın ve Çanakkale'de Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ...
Film gibi hikaye: Damat sahte çıktı!
Adana'da 6,5 aylık hamile kadının İsmail Taş adıyla tanıyıp evlendiği ...
Çeşme'ye kara haber: O RES'e Ankara onayı!
Çiftlik Köy, Karadağ mevkiinde yapılması planlanan ve CHP ile AK Parti’nin ...
 
Flaş! Bakanlıktan 'heykel' soruşturması
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Lice'de gerilime neden olan heykelin dikilmesiyle ...
Barut fıçısı site: Işıkkent'te neler oluyor?
İzmir Ayakkabıcılar Sitesi’nde Suriyeli işçiler ile yerli işçiler arasında ...
İzmir’de Lice protestosu
İzmir’de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü, Diyarbakır'ın ...
 
Yeşildere’de şafak vakti can pazarı: 2 yaralı
Konak’ta aşırı hız nedeniyle sürücünün direksiyon kontrolü yitirdiği otomobil ...
İzmir’deki ‘paralel’ operasyonda flaş gelişme
İzmir merkezli olarak 13 ilde düzenlenen operasyon kapsamında, sabah erken ...
Bomba iddia: IŞİD’e rehinelere karşılık o türbe!
Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’ndaki 49 personeli rehin alan IŞİD'in, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva