HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Kasım 2014 Cuma - 09:25

Başkan Uyar kadın gözüyle ‘yaşanabilir kent’i anlattı

İlki 2013 yılında İstanbul’da düzenlenen “Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu” bu yıl on ülkeden uzmanları İzmir’de bir araya getirdi. EMBARQ ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ortaklığında düzenlenen ve bu yılki teması “Bisikletli ve Yürünebilir Şehirler” olan sempozyum İzmir Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

Başkan Uyar kadın gözüyle ‘yaşanabilir kent’i anlattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Yaşanabilir Şehirlerin Yönetimi’ oturumunda konuşma yaptığı sempozyumda 10 ülkeden 30 konuşmacı yer aldı. Konuşmacılar; toplu taşıma odaklı gelişme, insan odaklı ulaşım, erişilebilirlik, kamusal alan kullanımı, yenilikçi çözümler, akıllı şehirler, sürdürülebilir ulaşımı teşvik eden politikalar ve katılımcılık konularında konuştular.

“KADIN ELİ DEĞİNCE OTURUMU” GERÇEKLEŞTİ
EGİKAD’ın desteği ile gerçekleşen “Kadın Eli Değince Oturumu”nda Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Beril Özalp, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer konuştu.
EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu’nun moderatörü olduğu oturumda Başkan Sibel Uyar, kadın gözüyle yaşanabilir kenti tarif etti. Başkan Uyar; “Yaşanabilir Kent” için; “Biz Urla gibi evimizin pencerelerinden gökyüzünü görebildiğimiz bir yerde yaşıyoruz.  Nefes alabildiğiniz, gökyüzünü görebildiğiniz kent yaşanabilir kenttir. Bunun için doğal yapımızı bozmadan gelişmek istiyoruz. Köyler ne kadar mahalle de olsa, biz köy kimliğimizi yaşatmak istiyoruz. Çalışmalarımızı bu bilinçle yapıyoruz” dedi.

“YAŞANABİLİR KENT; KADININ GÜVENLE GEZDİĞİ YERDİR”
Başkan olduğu zaman kadın bakış açısı ile öncelikle Belediye’nin girişi ve balkonlarını çiçeklendirdiğini belirten Uyar; belediye merdivenlerindeki trabzanları kadınların rahat kullanması için kapattıklarını söyledi.

Başkan Uyar kadın eli ile kadınlar için Urla’da neler yaptıklarını ise şöyle anlattı: “ Öncelikle Kadın Meclis’imizi sonra da Kadın Üretici Pazarı’mızın emektar kadınları ile “Kadın Üretici Kooperatifi”mizi kurduk. Yaşanabilir kent kadının güvenle gezdiği yerdir. 12 Eylül Stadı’mızın bakımını yaptırarak annelerin de çocukları ile stada gelmesini ve ışıklandırmasını yaptırarak da kadınlarımızın akşamları güvenle statta yürüyüş yapabilmelerini sağladık. Roman Mahallesi Projemizde Roman kızlarına meslek edindirme kursları ile kuaförlük eğitimi almalarını sağladık. Şimdi kadınların spor yapabilecekleri, hep birlikte sosyalleşebilecekleri kadın yaşam alanları oluşturuyoruz.” 


“KADINLARA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR”
Urla’nın ilk kadın Belediye Başkanı olan Sibel Uyar; kadın belediye başkanı olmanın büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek “ Türkiye’nin en yaşanabilir kentinde İzmir’de yaşıyoruz. Ama 30 ilçede sadece 3 kadın başkanız. Zor bir görevdeyiz. Kadınlara karşı ciddi sorumluluklarımız var. Başarılı olursak kadının başarabileceğini göstermenin yanında diğer kadınlara da yol açacağız. Kadın bakış açısı yerel yönetimlerde mutlaka olmalı” diye konuştu.
“Kadın yöneticiler olarak farklı sorumluluklarımız var” diyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş “Kadınların ihtiyaçlarını biliyoruz, kadınların bakış açısı ile bir soruna yaklaşma sorumluluğumuz var. Konak, kentsel toplanma mekanı; kamu binaları, iş yerleri, oteller, eğlence merkezleri var. Konak’ın kent kültürünü her zaman yaşamasını istiyorum. Bu yerel kalkınmayı arttırarak, kadınlara fırsat yaratacaktır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Işık’tan Büyükşehir’de tape açıklaması: Adli tıp raporu için ne dedi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Bilim, ...
Kocaoğlu ile Büyükerşen’den ‘yaşanabilir şehir’ mesajları
Uluslararası sempozyumda bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Kemalpaşa’nın Başkanı’ndan Engin’e cami yanıt: İddianı ispatla yoksa…
CHP İl Başkanı’nın Kemalpaşa’da Karakayalı döneminde yapılan cami projesinin ...
 
Selvitopu'na velilerden teşekkür plaketi
Uzundere'de bulunan Sabiha Yorgancılar İlköğretim Okulu’nun Aile Birliği ...
Bornova’da ders yeni hizmet binası!
Bornova Belediyesi, birimleri tek çatı altında toplayarak vatandaşa verilen ...
Ünlü konferansı Soyer açtı: Başka bir dünya mümkün
Dünyaca ünlü TED konferanslarının İstanbul ayağında Seferihisar Belediye ...
 
Karşıyaka Belediyesi’nden Okullara 1 milyon TL
Eğitime ve eğitim kurumlarına verdiği destekle adından söz ettiren Karşıyaka ...
Büyükşehir’den Gültepe’ye kültür merkezi müjdesi
Bornova, Çiğli, Altındağ ve Selçuk’ta hizmete açtığı kültür merkezleri ...
Ve Başkan’ın listesi hazır: Meclis üyeleri sahaya iniyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun parti örgütünden bağımsız ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva