HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Nisan 2024 Perşembe - 09:40

121'in geri dönüşüne vatandaştan teşekkür

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçimden önce yurttaşlardan gelen talep üzerine yeniden devreye alma sözü verdiği 121 numaralı ESHOT hattı hizmet vermeye başladı. Hızlı bir şekilde kent merkezine ulaşan Karşıyakalı yurttaşlar Başkan Tugay’a sözünü tuttuğu için teşekkür etti.

121 in geri dönüşüne vatandaştan teşekkür

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçim sürecinde yurttaşlardan gelen talep üzerine 121 numaralı ESHOT otobüs hattını yeniden devreye almaya sözünü tuttu. Halk Ekmek’te yapılan indirimin ardından, su fiyatlarında indirim, emekli ve anne dayanışma kartları, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın yeniden kurulması için düzenlemeler yapan Başkan Tugay, vaatlerinden biri olan Mavişehir Aktarma Merkezi-Konak (121) otobüs hattını da göreve gelir gelmez hemen devreye aldırdı. 18 Nisan Çarşamba gününden itibaren hizmet vermeye başlayan bu hatla aktarmasız, hızlı, ekonomik ve rahat bir şekilde seyahat eden yurttaşlar Başkan Tugay’a sözünü tuttuğu için teşekkür etti. 

Mavişehir Aktarma Merkezi’nden hareket eden 121 numaralı otobüs hattı, Mavişehir, Bostanlı ve Karşıyaka güzergahındaki yolcuları aktarmasız bir şekilde Konak’a ulaştırıyor. Hattın sefere başlamasını dört gözle bekleyen Karşıyakalı yolculardan Özkan Yaman, “Sayın Belediye Başkanımıza bu duyarlı davranışı için çok teşekkür ederim. Kazasız belasız bir hat olmasını diliyorum. Çok gerekli bir hattı. Bu bölgede oturan insanlar İZBAN’dan indikten sonra beklemek zorunda kalıyorlardı. Konak’a kadar gitmesi çok yararlı oldu. Vatandaş için çok yerinde bir karar oldu. İşte belediyecilik budur, işte halka hizmet budur” dedi. 

121 numaralı otobüs hattını kullanan Gülçin Çıtak, “Bu hattın devreye alınmasından çok mutlu oldum. Kaldırıldığından beri sıkıntı çekiyorduk. Ben çok memnunum. Dileğimiz oldu, çok teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Hattın devreye girmesini büyük bir mutlulukla karşılayan Esin Karadeniz, “Çok memnun kaldık. Önemli ihtiyaçlarımızdan biriydi. Çok zorluk çekiyorduk. Başkanımız çok güzel şeyler yapıyor. Bakın mesela su fiyatı indirilecek, ekmek fiyatı indirildi. Bunlar halka gerekli olan hizmetler” ifadelerini kullandı.  

 
İzmir manzaralı RES girişimi!
 
İzmir ulaşımına iki günlük yarış ayarı: Hangi yollar kapalı?
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Nisan 2024 Cuma 10:57

Cemil Başkan madem 121'i tekrar hizmete soktunuz. O zaman bizim 342 Egekent Gümrük otobüsümüzü verin. Kuzeyin en büyük semtini mağdur ettiniz. Ya 121'i kapatın yada 342 Egekent Gümrük otobüslerini sefere koyunuz. Böyle ayrımcılık yapılmaz.

Yorumu oyla      2      0  
Sefa ve Cefa ( Halkçı belediyecilik ) 25 Nisan 2024 Perşembe 23:01

705 nolu ( Ayrancılar - Sarnıç aktarma merkezi ) otobüs hattını 3 ( üç ) km. uzatarak Esbaş aktarma merkezine getiremeyen İzmir BB’si 121 nolu ( Mavi şehir aktarma merkezi - Konak ) otobüs hattını , 508 nolu ( Menderes - Konak ) devreye almış . Menderes’ten - Esbaş aktarmaya 708 ve 808 nolu hatlar zaten var . Ayrancılar halkı eziyet çekmeye devam etsin. . Gaziemir’e bile gelmek veya Gaziemir’den gitmek için iki araça mahkum edilsin . İşte halkçı belediyecilik , kimine sefa , kimine cefa . 705 nolu otobüsü getir Esbaş aktarmaya vatandaş Akçay caddesi üzerinde , Gaziemir , Menderes gelen ( giden ) 152 , 353 , 508 , 510 , 691, otobüslerden veya şehir içi diğer semtlerin dolmuşlarına aktarma yaparak daha kısa zamanda , daha rahat koşullarda işine , okuluna , hastaneye , evine ulaşsın . Olur mu ? Olmaz ! Neden olmaz ? Çünkü Ayrancılar için sistem Sarnıç İZBAN aktarma üzerine kurulmuş . Bir de Ayrancılar’dan merkeze keyfi gezmeye giden az . Otobüsü kullananların çoğu çalışan , emekçi insanlar . Sarnıç İZBAN’da insinler otobüs durağına koşsunlar , otobüsten insinler İZBAN’a koşsunlar . Yani alternatifi olan ( otobüs , dolmuş ) aktarmalarla rahat etmesinler, yollarda rezillik çeksinler . İzmir BB’ne de bu hizmet anlayışı yakışır . Karşıyaka ‘ya , Narlıdere ‘ye , Urla’ya hizmet farklı olacak tabii .. Yazın bir kenara . Narlıdere metrosu başladı ya , yakın zamanda Urla’ya raylı sistem çalışmaları başlar . Şimdi desek ki ! Ayrancılar’ı İZBAN ‘a bağlayacak ( Kuşcuburun ile Pancar İZBAN arası Ayrancılar’ı içine alan bir yay şeklinde tramvay hattı yapın ( Ayrancılar ve İZBAN hattı kalıcı olduğuna göre ) hemen karşı çıkarlar . O da ne ! Ayrancılar’a raylı sistem mi ! Ancak raylı sistemin yapılacak yerin Urla olması kimseyi rahatsız etmez . Raylı sistem Urla’ya yakışır . Ayrancılar’a yakışmaz .

Yorumu oyla      0      0  
ANKARA 25 Nisan 2024 Perşembe 19:57

Asagida da yorum olarak yazilmis Konak Balcova arasi otobus gelmeliymis;Metro var metro! Ne kadarbalcova hatti otobusu varsa tamamen kaldirilmali ki trafik rahatlasin... İzban Metro Tranway guzergahindaki tum otobusler kaldirilmalidir...

Yorumu oyla      2      0  
Hatice 25 Nisan 2024 Perşembe 18:41

Buca koop ,dan bayraklı şehir hastanesine gidebilen otobüs yok mu sayın başkanımızdan ricam hastane bize çok uzak bu konuda umarım bir çözüm bulur

Yorumu oyla      1      0  
Lombak 25 Nisan 2024 Perşembe 17:25

Aziz Kocaoğlu'nun Halkla 121 inatlaşması Tunç döneminde de bitmedi. Karşıyaka'dan gerçekleri gören Cemil döneminde nihayet bitti.

Yorumu oyla      2      1  
Çetin 25 Nisan 2024 Perşembe 12:56

Başkanım balçova konak arasındaki 169 hattının tekrar konmasını balçovalı sizden bekliyor, eğer bu hattıda tekrar hizmete alırsanız size minettar oluruz

Yorumu oyla      2      2  
izmir 25 Nisan 2024 Perşembe 10:44

ne büyük hizmet... izmir geleceğe emin adımlarla ilerliyor :))) karşıyaka tramvay ile halkapınarı birleştirmediğiniz sürece daha çok otobus hattı açar, trafiğin içine edersiniz.

Yorumu oyla      2      3  
Gürkan 25 Nisan 2024 Perşembe 10:40

Tramvay hattı Mavişehir İZBAN'a, özellikle Halkapınar'a uzatılmalı diye yıllardır yazıyorum. Şu an manasız bir şekilde Alaybey'de bitiyor. O kadar raylı sisteme para harca, tekrar eski otobüs hattını geri getir. Tramvay niye yapıldı?

Yorumu oyla      3      3  
ANKARA 25 Nisan 2024 Perşembe 09:55

İzban Ve Metronun Amaci Nedir? Amaci Trafigi Rahatlatmak... İzban Varken Trafige Bir Otobus Daha Koymak Hangi Akla Mantiga... Mavisehire Gitmek İsteyen Binecek İzbana Mavisehir de Veya Ona Yakin Guzergahlar da İnecek... Sirinyer de İzban Var Ama Sirinyere de En Az 100 Adet Orobus... Pardon da İzban Zaten Trafigi Rahatlatmak Amaciyla Yapilmamismiydi... Buyuksehir Belediyesi Ne Yaptigini Gercekten Bilmemekte.

Yorumu oyla      3      5  
Eğitimli 25 Nisan 2024 Perşembe 09:47

İzban varken trafiği gereksiz kalabalık eden hatlara ne gerek var.

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi'nden 500 bin fide dağıtımı
Bornova Belediyesi, tarımsal üretimi canlandırmak ve atalık tohumların ...
Güzelbahçe Belediyesi'nden 58 milyonluk satış!
Güzelbahçe Belediyesi’nde görevi devralan Belediye Başkanı Mustafa Günay, ...
Konak'ın parklarında 23 Nisan coşkusu!
Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçenin ...
 
Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Uzun ile Aydın ...
İZSU'da bayrak değişimi
İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu’nun görevden ayrılmasının ardından ...
Başkan Kınay'dan işçilere ziyaret: Burası bizim evimiz
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Karabağlar Belediyesi Temizlik ...
 
Büyükşehir düğmeye bastı… Kemalpaşa'ya 97 milyonluk tesis yola çıktı
Kemalpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan Ulucak İstiklal Mahallesi’nden ...
Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özmen ile Nazilli ...
Büyükşehir’de yeni kriz... Müteahhitler kapıya dayandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alacaklı olan yol, altyapı ve nakliye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva