Gönül Soyoğul
Kanseri kemirtmeyin, direk damardan verin!
3 Ağustos 2010 Salı

Referandumdu, Kürt sorunuydu derken, yüksek volümlü tartışmalar arasında ’“sessiz sedasız’” hayati bir izin çıktı hükümetimizden’…’¶
15 yıldır bıkmadan usanmadan yazdığı tarım haberleriyle/yorumlarıyla bizi bilgilendiren değerli meslektaşımız Dünya Gazetesi İzmir Temsilcisi Ali Ekber Yıldırım’’ın dikkati sayesinde öğreniyoruz ki’…
Hükümet, GDO’’lu 25 çeşit tarımsal ürünün ithalatına izin verdi.
Böylece genetiği değiştirilmiş 9 çeşit mısır, 3 çeşit soya, 3 çeşit kanola, 6 çeşit pamuk, 1 çeşit şekerpancarı, 1 çeşit maya, 1 çeşit patates, 1 çeşit bakteri biyokütlesi olmak üzere toplam 25 çeşit ’“genetiği değiştirilmiş ürün’”, Türkiye’’ye rahatça girebilecek, biz de afiyetle yiyebileceğiz.
 
Yazısında, Bilimsel Komite kararı ile ilk kez genetiği değiştirilmiş şekerpancarı ithalatına izin verilirken, ’“H7-1 şeker pancarı çeşidinin yem, gıda olarak kullanıldığında mevcut bilgiler ışığında insan ve hayvan sağlığı açısından istenmeyen bir etki oluşturmayacağı beklenmektedir’” gibi muğlak ifadelerin kullanıldığını belirten Ali Ekber Yıldırım, şekerpancarı üretimini kota ile sınırlayan ve üreticilere alternatif ürünlerin üretilmesi için destek veren Türkiye’’nin, GDO’’lu şekerpancarı ithal etmesine dikkat çekiyor.
Yine aynı yazıdan öğreniyoruz ki, zararları araştırmalarla yüzlerce kez kanıtlanmış fast food ürünlerden patates kızartması, bu ithal izninden sonra daha bir damardan(!) olacak; çünkü ithalatına izin verilen genetiği değiştirilmiş amilopektin patates çeşidi, fast food zincirlerinde kullanılıyor.
Hadi çocuğunuza fast-food kızarmış patatesi yasakladınız’…(Çok da dinlerler ya!)
Diğerlerini nasıl anlayacağız?
Soya ve mısırın bolca kullanıldığı, şimdi ilave olarak şeker pancarının da ekleneceği bisküvileri, çikolataları, gofretleri, kekleri, gazozu, kolayı, meyve sularını, süt tozu karıştırılmış yoğurtları, soyalı sucuğu, sosisi, salamı vb. yüzlerce ürünü nasıl ayıklayacağız?
İçinde GDO’’lu mısır unu kullanılan bebek mamalarını nasıl anlayacağız?
 
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’’ün açıklamaları vardı bugün gazetelerde.
Bakanlık olarak piyasa denetimlerine ağırlık verdiklerini, yapılan denetimlerde ’‘kanserojen’’ 77 Çin malının toplatılmasına karar verildiğini söyleyen Ergün’’den öğreniyoruz ki, toplatılan ayakkabı, deri ceket, kasket gibi ürünler arasında, ’‘oyuncaklar’’ da var.
Bakan Ergün şöyle diyor haberde:
 ’“Çocuklar, ne yaparsanız yapın bu oyuncakları ağızlarına sokar. Oyuncağı ısırmak, oynarken bunları yapmak, çocukların doğal olarak yaptıkları işler. Ama bu ürünlerde bu tür (kanserojen) maddeler olduğunda bu çocuklar için de son derece zararlı. O yüzden bu konuda denetimleri yoğunlaştırmış bulunuyoruz.’”
 
Çocuklarımızın kanserojen boya kullanılan oyuncakları zarar görmesin diye ağızlarına bile almasını istemeyen hükümet, diğer taraftan da kansere davetiye çıkardığı bilinen, bilimsel olarak kanıtlanan zararları nedeniyle pek çok ülkeye giriş yasağı olan GDO’’lu ürünleri, ’“kolaların, bisküvilerin, çikolataların, bebek mamalarının içine konulsun’” diye ithaline izin veriyor.
Sanki, ’“Çocuğunuz oyuncakları kemirerek uğraşmasın, kanseri direk damardan alsın’” diyor!
 
’“Gel de bu hükümetin samimiyetine inan’” diye yazmak yerine, ’“Çocuklarımızın devlet tarafından koruyup kollandığını bilmek, insanın içini ferahlatıyor’” diyebilmeyi ne kadar çok isterdim, tahmin edemezsiniz’…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva