Ender ALDANMAZ
Bürokrasi, İzmir’in bir değerini yok ediyor!
18 Temmuz 2024 Perşembe

Selçuk ilçesinin Aydın yönüne doğru son köyü olan Çamlık köyü adı gibi çamlar içerisinde bir yerleşim…

Bu yerleşimi özel kılan sadece çamlar içerisinde olması değil…

Köy, bundan 87 yıl önce cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile devlet kademesinin önemli isimleri ağırlama şerefine nail oluyor. Ege Manevraları kapsamında Aydın bölgesindeki ziyaretlerinde üs olarak Çamlık’ı birkaç günlüğüne kullanıyor. Çamlar içinde olan köyün adı da Atatürk’ün talebiyle Aziziye yerine Çamlık oluyor.

Atatürk’ün bu ziyaretinde kaldığı bir ev bulunuyor. Taştan yapılmış bu evin tarihi ise belirsiz. Bugün ise virane…

Bundan 17 yıl önce DHA imzalı bir haber:

“Ulu önder Atatürk’ün, 1937 yılında, Ege manevraları için özel beyaz vagonlu trenle geldiği İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Çamlık Köyü’nde, konakladığı Devlet Demiryolları’na ait tarihi ev, Maliye Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın birlikte yürütecekleri bir programla, bakımı yapılarak ’Atatürk Anı Evi’ne dönüştürülecek.

Devlet Demiryolları, tarihi evi, Maliye Bakanlığı’na olan borçlarını ödeyebilmek için bir süre önce satışa çıkardı. 220 bin YTL karşılığında satışı yapılan evi Selçuk Kaymakamalığı’nın girişimleriyle, Maliye Bakanlığı aldı. Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, iki katlı olan ve 600 metrekare kapalı alana sahip tarihi evin rölevesinin hazır olduğunu, restorasyonuna başlanacağını söyledi”

Bundan 17 yıl önce söylenene göre her şey hazırdı. Ama olmadı.

Gerek mahallelinin gerekse de Selçuk Belediyesi’nin çağrılarına kulak dahi asılmamış.

Bundan iki yıl önce Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in bir açıklaması var. Sengel, “yetkiyi verin, restorasyonu yapalım” dese de valilik kendilerinin yapacağını açıklayarak devir işlemi yapılmamış.

Köylülerle yol üzeri sohbet ettim. Önceki valinin köyde yapılan bir toplantıda şu sözleri söylediğini anlattılar: “Atatürk gelmiş 1 gün kalmış gitmiş, bunun gibi bir kereliğine kalmış en az 100 ev vardır. Ne gerek var buna?”

Hem iş yapılmamış hem de yapmak isteyene de mani olunmuş hem de ne gerek var denmiş.

Tam Türk işi…

Madem vazgeçtiniz yapacağınız işlem çok basit. Verin yetkiyi, restorasyon yapılsın. Hatta belediye, restorasyonu yapacak sponsor ve firmayı dahi hazırlamış. Kamunun cebinden tek kuruş dahi çıkmayacak, kamuda tasarruf paketinden azade bir iş olacak.

İlla o evde Atatürk kaldığı için değil. Burası müze olabilir, köyü kalkındıracak bir kooperatif binası olabilir. Bu çokça örneklendirilebilir. Yani bu yapı pekala yeniden kazandırılabilinir.

Tek imza bu şehrin bir değerini daha kurtaracak.

Tabi atılırsa…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Küçük çiftçiliğin tasfiyesi ya da tarım arazilerinin kiraya verilmesi ne demek?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazıyooor!'
Kemal ARI
Kemal ARI
‘Hacıyanesti, gel de ordularını kurtar!’
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Körfez ölür mü?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kapsayıcı ve Eşitlikçi Bir Olimpiyat
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Bana Mustafa Kemal’i anlat dediler
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sorumluluk...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset bu ise…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Türkiye’de yaşarken anlam bulamamanın yarattığı psikolojik çöküntü
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yüksek fiyatlara galiba alıştık!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva