Mashable Türkiye'de yer alan habere göre, medya zincir şirketi CNET, hala mahkeme onayı bekleyen anlaşmada 'karşılaştıkları zorluklara bağlı olarak, şartları karşılayan müşterilere 10 bin dolara kadar para ödenecek ve diğer güvenlik hizmetleri sağlanacaktır' ibaresinin yer aldığını bildiriyor.
Milyonlarca kişiyi etkileyen sızıntı, geçen sene ortaya çıkmıştı
Anlaşma onaylanırsa verileri çalınan çoğu kullanıcı nispeten küçük ödemeler alacak. 10 bin dolarlık ödemenin yapılması için ise kullanıcının karşılaştığı zorlukları ispatlaması gerekecek; veri ihlali sonrası yaşanan kimlik hırsızlığı gibi.
Anlaşma, genetik firması için özellikle sorunlu bir döneme denk geldi. Şirketin yönetim kurulunda yer alan bağımsız yöneticilerin hepsi kuruldan geçtiğimiz ay istifa etti. İstifanın ardında yatan sebep ise şirket CEO ve kurucu ortağı olan Anne Wojcicki ile yaşanan anlaşmazlıktı.
The Financial Times'ın haberine göre şirket büyük çapta işten çıkarmalar, milyarlarca dolar değer kaybetme yaşadı, hatta şirketin 'vahim mali durumu' sebebiyle, ihlalden etkilenen kullanıcılara nispeten düşük oranlı 30 milyon dolarlık bir anlaşma önerildi.
Sızıntıdan neredeyse 7 milyon kullanıcı etkilendi.
İsmini vermeyen eski kıdemli bir çalışan Financial Times'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:
'Anne'in inşa ettiği şeyin muazzam bir değere sahip olduğunu hisseden tek kişi kesinlikle ben değilim, üstelik sadece parasal değer değil, aynı zamanda insanlar için sağlık hizmetlerini dönüştürebilecek kadar güçlü bir değer de. Sanırım bu yüzden de işlerin kontrolden çıktığını gören herkesin yüreği parçalanıyor.'