Yerel Yönetimler

Topuklu Efe ‘karardan dönün’ dedi: Kreşten ‘tasarruf’ olmaz!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tasarruf tedbirleri kapsamında belediye eliyle kreş açılmasının yasaklanması kararından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Çerçioğlu, “Belediyeler yeni kreş açamıyor. Acilen bu konunun tasarruf tedbirlerinden çıkarılması gerekiyor. Her şeyden tasarruf edilir de eğitimden edilmez. Annenin de ekonomik çalışma ortamında bulunması gerekiyor” dedi. Çerçioğlu ayrıca hayırsever vatandaşları belediyeler için kreş yapması konusunda yer tahsisi de dahil olmak üzere her türlü desteği vereceklerini de söyledi.

EGEDESONSÖZ- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Egedesonsöz'e yaptığı değerlendirmede belediyeler eliyle kreşler açılmasının tasarruf tedbirlerine takılmasını eleştirdi.

Fırsat eşitisizliğini gidermek adına belediyelerin açtığı kreşlerin önemine dikkat çeken ve 'Türkiye'de bütün çocuklar kreşe gidebilmeli' diyen Başkan Çerçioğlu, hükümetin aldığı karardan dönmesi gerektiğini belirti.

Çerçioğlu ayrıca hayırsever vatandaşlara da çağrı yaparak belediyeler için kreş yapılması konusunda yer tahsisi dahil olmak üzere gereken yardımı yapabileceklerini de belirtti.

Çerçioğlu açıklamasında şunları söyledi:

'Çok derin bir yoksulluk var. Belediye başkanları olarak her türlü desteği vatandaşımıza veriyoruz. Sosyal belediyeciliği en üst noktaya çektik.

Tasarruf tedbirleri içinde en çok rahatsız olduğum şey kreşlerin açılmaması. Eğitimden tasarruf olmaz. Belediyeler yeni kreş açamıyor. Acilen bu konunun tasarruf tedbirlerinden çıkarılması gerekiyor. Aksine, belediyelere kreş açması zorunluluğu getirilmesi gerekiyor.

Tasarruf tedbirleri kapsamında kreş ifadesi geçiyor. Her şeyden tasarruf edilir de eğitimden edilmez. Annenin de ekonomik çalışma ortamında bulunması gerekiyor. Kadınların da çalışması gerekiyor. Çocuğu uygun fiyatlı olarak belediyelerin kreşlerine veremezse kadın çalışamaz. Çocuklara bakmayı ev hapsi olarak görmüyorum ama çocuğunu kreşe verirse eğitimine katkı sağlayacak. Bir anne öğretmen değilse çocuğuna ne kadar eğitim verebilir ki? Zenginin çocuğu kreşe gidecek, yoksulun çocuğu kreşe gidemeyecek, sonucu çıkıyor buradan. Bu doğru bir şey değil. Türkiye'de bütün çocuklar kreşe gidebilmeli.

Çocukları küçük yaşta eğitmeye başlamazsanız gelişmiş ülkelerle nasıl rekabet edeceksiniz. Biz çocuğu 3 yaştan itibaren almaya başlıyoruz. Özel kreşler 100 bin TL. Belediyelerin kreşleri 3-7 bin TL arasında değişiyor. Çocuk üç öğün yemeğini yiyor.

Nazilli'de 1, Merkez'de 3, Kuşadası'nda 1 tane olmak üzere Büyükşehir'in kreşi var. İki tanesi de yolda

İMKANI OLAN VATANDAŞLARIMIZ BELEDİYELER İÇİN KREŞ YAPSINLAR
Eğer varlıklı aileler yardım etmek istiyorsa belediyeye gelip destek olabilirler. İmkanı olan vatandaşlarımız belediyeler için kreş yapsınlar. Bağış alabiliriz. Projeyi biz veririz, kendileri yapsınlar kreşi. Yer tahsisi yaptırılır. Siz kreş yapacağım diyorsanız, yaparsınız. Eğitime müthiş destek olur. O çocuklar bu kentte bir arada yaşıyor. Bizim kreşlerimizden ne istiyorsunuz?