DEM Parti İmralı Heyeti'nde de yer alan TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder dün gece kalp krizi geçirdi.
Önder, İstanbul'daki konutunda bulunduğu sırada rahatsızlandı. Arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine, Önder dün gece saat 23.00'te ambulansla hastaneye kaldırıldı.
KALBİ İKİ KEZ DURDU
Önder'in kardeşi Ali Fuat Önder, ilk açıklamasında, Sırrı Süreyya Önder'in ambulanstayken ve ameliyata alınırken iki kez kalbinin durduğunu ve müdahale edildiğini söyledi.
AMELİYATI 12 SAAT SÜRDÜ
İlk müdahalenin ardından aort damarında yırtık tespit edilen Önder, acilen ameliyata alındı. Dün gece 23.35'te başlayan Sırrı Süreyya Önder'in ameliyatı sona erdi.
YOĞUN BAKIMA ALINACAK
Ameliyatı yaklaşık 12 saat süren Önder, yoğun bakıma alındı.
Hastaneden yapılan açıklamada Önder'in hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.
HASTANEDEN AÇIKLAMA
Hastaneden yapılan açıklamada, "Ameliyatta aort disseksiyonunun sağ koronerden başlayıp stüm aortayı kapsadığı tespit edilmiştir. Sırğasıyla sağ koroner damara koroner by-pass yapılmış, aort kapağı değiştirilmiş ve tüm aorta boyunca greftleme ve anastomız işlemeleri tamamlanmıştır.
Ancak bu kadar büyük bir dissksiyon ve kalbi besleyen sağ koroneri içermesi nedeniyle ameliyattaki tüm operasyon süreçlerinin başarılı olmasına rağmen kalbin sağ yarısı iyi kasılmamakta sol yarısı ise iyi kasılmaktadır.
12 saate yakın süren ameliyat sonrası hastamız Sayın Önder ECMO (kalp dolaşım destek cihazı) eşliğinde Yoğun Bakım Ünitemize alınmıştır. Hayati tehlikesi halen devam etmektedir" denildi.
DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Önder'in sağlık durumuna ilişkin son bilgileri paylaştı.
Ameliyatın henüz bitmediğini belirten Doğan, "Doktorların sizlerle paylaştığı açıklamalar dışında yeni bir bilgi yok. Henüz ameliyat tamamlanmadı. Ameliyat bittikten sonra yoğun bakıma alınmasını bekliyoruz." açıklamasında bulundu.
Ameliyatın devam ettiğini belirten Doğan, "Sırrı Süreyya Önder zor zamanların insanı. Yüreği zor zamanlara dayanmış, ağır olaylar görmüş geçirmiş bir insan. Bu zorlu ameliyattan da başarılı ve sağlıklı şekilde çıkacağına inanıyoruz. Beklentimiz, temennimiz, umudum bu yönde. Ameliyatın uzun süreceği bekleniyordu. Zor olması başarılı olmayacağı anlamına gelmiyor. Umutla bekliyoruz. İyi haberler vermeyi bekliyoruz." dedi.
Doğan "Siyasi partilerin temsilcileri, Sayın Cumhurbaşkanı bizzat yakından takip ediyor. İyi haberler vermek için dakikalar sayıyoruz." açıklamasında bulundu.
AORT DAMARINDA YIRTIK TESPİT EDİLDİ
DEM Parti'den dün gece yapılan ilk açıklamada, Önder'in aort damarında yırtık tespit edildiği bilgisi paylaşıldı. Ameliyata alınan Önder'in sağlık durumunun hastaneye götürüldüğü saatlerde ciddi olduğu belirtildi.
Partinin açıklamasında, "TBMM Başkanvekilimiz ve DEM Parti İmralı Heyeti Üyesi Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu 15 Nisan Salı günü saat 23.00 itibariyle İstanbul’da kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır. Aort damarında meydana gelen yırtılma nedeniyle yapılan cerrahi müdahale devam etmekte, Önder’in durumu ciddiyetini korumaktadır" denildi.
Ameliyatın sabaha karşı sona erdiği ancak yoğun bakıma alınacak şartların oluşması için Önder'in ameliyathanede müşahede altında tutulduğu öğrenildi.
İstanbul Valisi Davut Gül, gece hastane önünde yaptığı açıklamada ameliyatın 7-8 saat sürmesinin beklendiğini belirtti. Gül, sabaha karşı doktorların açıklama yapacağını ifade etti.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAHÇELİ BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Davut Gül'den Önder'in sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Tuncer Bakırhan ve hastane yetkilileriyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakırhan'a geçmiş olsun dileklerini ileten Bahçeli, hastane yetkililerinden Önder'in son durumu hakkında bilgi aldı.
DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI HASTANEYE GELDİ
Gelişme üzerine DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğlu ile bir grup DEM Partili milletvekili İstanbul'a hareket etti.Tuncer Bakırhan, Tülay Hatimoğulları ve Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Önder'in tedavi gördüğü hastaneye geldi.
Hatimoğulları, "Meclis Başkanvekili, DEM Parti milletvekilimiz ve aynı zamanda İmralı Heyeti üyemiz sevgili Sırrı Süreyya Önder, evinde geçirdiği kalp krizi sonrası çağrılan ambulansla ilk müdahalesi yapılarak hastaneye getirildi. Hastanede aort damarının yırtıldığı tespit edildi ve acilen ameliyata alındı. Saatlerdir ameliyatta; ameliyatın uzun süreceğini bekliyoruz. Doktorların bize verdiği bilgi bu yönde. Sağlık durumuyla ilgili yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız" dedi.