29 Aralık'ta Fransa Alpleri'nin Meribel bölgesinde kayak kazası geçiren Michael Schumacher, o günden beri Grenoble Üniversitesi hastanesinde yapay komada tutuluyor. Doktorların ilk günlerdeki açıklamalarının kesilmesi, efsane pilotun uyandırılmaya çalışıldığı haberlerinin de arkasının gelmemesi üzerine sosyal medyada, 45 yaşındaki pilotun öldüğü iddiaları ortaya atıldı. Bunun üzerine hastane adına konuşan bir sözcü, iddiaları yalanlamak zorunda kaldı.

'FORMULA 1 TAKIMI GİBİ...'
Schumacher'i tedavi eden ekibin başında bulunan beyin cerrahı Doktor Munther Sabarini, 'Schumacher'in beyin hücreleri, bir Formula 1 takımı gibi çalışacak' dedi.

Altı haftadır yapay komada tutulan Schumacher'in yaşı ve spor geçmişi sayesinde beyin travmasını atlatabileceği konuşuluyor. Doktor Sabarini, vücut ısısının düşürülerek komada tutulan Formula 1 pilotunun, olabildiğince az hasarla kazayı atlatabilmesi için uyandırma sürecinin bu kadar yavaş ilerlediğini ekledi. Sabarin, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Uyandıktan sonra bazı fiziksel değişikliklerin üstesinden gelmek aylar, yıllar sürebilir. Ancak Schumacher gibi genç ve sağlıklı kişilerin böyle bir travmayı atlatma şansı çok daha yüksek.'

Doktorlar Schumacher'i uyandırma sürecine geçtiğimiz hafta başlamışlardı. Bu işlemin haftalarca sürebileceği belirtiliyor. (Hürriyet)