TASS'ın haberine göre, Medvedev Telegram kanalında yaptığı açıklamada, ABD'nin stratejik saldırı silahlarının azaltılmasına ilişkin yeni bir anlaşma konusunda Rusya ile müzakere etme konusunda oldukça ciddi olduğunu belirtti.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı, 'Hayır, bu ancak Bandera rejimine silah sağlamayı reddettikten ve NATO'ya katılımını engelledikten sonra mümkün olabilir' dedi.

START anlaşması
21 Şubat 2023 tarihinde Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova'nın Yeni START Anlaşmasına katılımını askıya alacağını ancak anlaşmadan çekilmeyeceğini açıkladı.

Putin, antlaşma kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili tartışmaya dönmeden önce Rus tarafının, Yeni START Antlaşmasının sadece ABD'nin değil, aynı zamanda diğer NATO nükleer güçleri olan İngiltere ve Fransa'nın cephaneliklerini de nasıl dikkate alacağını anlaması gerektiğini kaydetti.

Anlaşmanın şartlarına göre taraflardan her biri stratejik saldırı silahlarını, belgenin yürürlüğe girmesinden yedi yıl sonra ve sonrasında toplam miktarları 700 konuşlandırılmış kıtalararası balistik füzeyi (ICBM), denizaltıdan fırlatılan balistik füzeyi (SLBM) ve ağır bombardıman uçağını (TB), bunların üzerindeki 1.550 savaş başlığını, ICBM'lerin, SLBM'lerin ve TB'nin 800 konuşlandırılmış ve konuşlandırılmamış fırlatma rampasını geçmeyecek şekilde azaltılmsını öngörüyor.

Hamas: Ateşkese hazırız ama İsrail hiçbir teklif sunmadı Hamas: Ateşkese hazırız ama İsrail hiçbir teklif sunmadı

On yıl için tasarlanan anlaşmanın süresi 5 Şubat 2021'de doldu, ancak belge tarafların karşılıklı onayıyla uzatma olasılığını öngörüyordu. Şubat 2021'de Moskova ve Washington, Rus yetkililerin silahsızlanma alanında altın standart olarak nitelendirdiği anlaşmayı mümkün olan en fazla beş yıl için uzattı. (Haber Global)