Güncel

Nevvar Salih İşgören Vakfı’ndan ‘insanlık için’ 2.5 milyon TL!

İzmir'i tıp alanında çağ atlatması öngören merkezin tamamlanmasına yönelik protokol, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nde (İBG-İzmir) düzenlenen törenle imzalandı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, İzmir Müftüsü Prof. Dr Ramazan Muslu, Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Ökmen, Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş Genel Koordinatör Berna Şahin ile akademisyenler katıldı.


EZBER BOZMAYA DEVAM
Törenin başında merkezin müdürü Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk çalışmalar ilgili bilgi verdi. Ardından konuşan DEÜ Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Biyotıp ve Genom Merkezi'nin İzmir'e büyük değerler kazandıracağı belirterek, 'Bu projenin hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği destek nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca böyle bir proje Nevvar Salih İşgören Vakfı ile birlikte yaptığımız için çok mutluyuz. Rahmetli Salih İşgören sağlığında üniversitemiz için çok büyük hayırlar gerçekleştirmiştir. Onu da buradan bir kez daha saygıyla anıyoruz' dedi.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen de vakfın İzmir'in sosyal sermayesini artırma yolunda yatırımlara devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: 'Burada Nevvar ve Salih İşgören büyüklerimizi tekrar şükranla anıyoruz. İnanın böyle bir manzarayı görseler çok memnun olurlardı. Dokuz Eylül Üniversitesi rahmetli Salih Ağabey'in özel ilişkileri olan bir kurum. Daha önce buraya önemli desteklerimiz olmuştu bunlar artarak devam edecek. Rahmetli Salih İşgören'in bize vasiyeti, 'Yatırımları yaparken kılı kırk yarın. Valilik makamıyla sürekli istişare halinde olun' şeklindeydi. Bu konuda sayın valimiz Mustafa Toprak beyefendiye doğru tercihleri yapma konusunda desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mehmet Öztürk hocamın ifadesiyle ezberi bozmaya devam edeceğiz. Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak İzmir'e destek vermek bizim için şereftir onurdur.'



ÇOK ÖNEMLİ BİR KATKI
İzmir Valisi Mustafa Toprak da konuşmasında böylesi dünya çapında bir merkezin halkın ve hayırseverlerin yapacağı katkılarla yürümesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: 'Nevvar Salih İşgören Hanımefendi ve beyefendi yaşamlarında insanlığa katkı sağlamayı ve hedef edinmiş ve bu noktada gayretlerini ortaya koymuş insanlardır. Şu anki vakıf yönetimi olan arkadaşlar da gerek mütevelli gerekse yönetim kurulu olarak aynı anlayış birliği içinde bu katkıları merhumların vasiyetleri üzerine katkı sağlamaya devam ediyorlar. Ben bu katkının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği gibi muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma noktası ve işaret edilen o nokta bu gibi projelerden geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da projenin tamamlanması konusunda büyük katkıları olmuştur. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bir de tabiki Nevvar Salih İşgören Vakfımızın kurucusu rametli Salih İşgören Beyi hasta yatağında ziyaret ederek onore etmiştir. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde Nevvar Salih İşgören Vakfı bugüne kadar gerek eğitim alanında gerek sağlık alanında, gerek sosyal ve kültürel alanlarda yapmış oldukları katkılarla önemli bir işlevi orta çıkarıyor. Sadece DEÜ bünyesinde Nevvar Salih İşgören Vakfı'nın yaptığı katkılar bile takdire şayandır.'

Konuşmaların ardından merkezin kısa sürede tamamlanmasına yönelik hazırlanan protokol iki kurum yöneticileri tarafından imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından olan İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nin (İBG-İzmir) girişnde oluşturulan bağış ağacına da ilk yapraklar Vali Mustafa Toprak ve Nevvar Salih İşgören yöneticileri tarafından asıldı.

Ķök Hücre Tedavi Merkezi'ne Nevvar Salih İşgoren ismi verilirken, uluslararası boyuttaki merkezde moleküler biyoloji, genetik ile tıp bilimlerini birleştirerek yeni çığırlar açacak çalışmalar gerçekleştirilecek.