Güncel

İzmir’in içme suyu havzasında… Kütahya Porselen’in ocağına onay!

Kütahya Porselen’in bağlı olduğu NG Şirketler Grubu’nun Manisa’da ormanlık alanda açmak istediği patlatmalı feldispat ocağı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onay verdi. ÇED sahası, İzmir’e içme suyu temini amaçlı yapımı planlanan Düvertepe Barajı'nın koruma alanı sınırları içerisinde kalıyor.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Manisa’nın Demirci ilçesinde açmak istediği taş ocağı ile ilgili karar verdi. 

Proje tanıtım dosyasını inceleyen bakanlık feldispat ocağı ile ilgili ÇED sürecinin işletilmesine gerek olmadığına karar verdi. 

Dosyada yer alan bilgilere göre 17 hektarlık ocak sahasında yılda 100 bin ton feldispat çıkarılması planlanıyor. Proje için 5 milyon bütçe ayrıldı. Proje ömrü 19 yıl olarak belirlendi ancak kapasite artışları ile ocak ömrünün uzatılması mümkün.

ORMAN VE TARIM SAHASI
ÇED sahası,  İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzen Planında “Orman Alanı” ve “Tarım Arazisi” olarak kayıtlı. Proje hayata geçerse bin 365 karaçam ağacı kesilecek.

BARAJ HAVZASI
Ruhsat alanı ve ÇED alanlarının tamamı aynı zamanda İzmir’e içme suyu temini amaçlı yapımı planlanan Düvertepe Barajı'nın uzun mesafeli koruma alanı sınırları içerisinde kalıyor. 

NG Madencilik Şirketi ise bünyesinde Kütahya Porselen’i de barındıran Güral Ailesi’ne ait NG Şirketler Grubu bünyesinde yer alıyor. Holdingin başında Nafi Güral yer alıyor.