HABERLER>GÜNCEL
12 Ağustos 2015 Çarşamba - 14:54

Yaşar Üniversitesi’ne AB’den Jean Monnet desteği

Türkiye’nin 50 yılı aşan Avrupa Birliği (AB) macerası inişli çıkışlı seyrinde devam edip “Türkiye AB üyesi olmalı mı olmamalı mı?” tartışmaları sürerken Yaşar Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan proje, AB Jean Monnet Modülü olarak hibe desteği almaya hak kazandı. 129 proje arasına giren ve bu yıl Türkiye’den seçilen 5 projeden de biri olan program ile sanat ve tasarım kullanılarak verilecek derslerle, öğrencilerin, AB’yi daha iyi tanımaları sağlanacak.

Yaşar Üniversitesi’ne AB’den Jean Monnet desteği

İZMİR - Öğrencilere sanat ve tasarım ile AB’nin anlatılmasının amaçlandığı projeye 30 bin avroluk hibe desteği verilecek. AB Jean Monnet hibe desteği için bu yıl 611 proje başvurusu olduğunu belirten Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu, Türkiye’den seçilen 5 projeden arasında yer almanın mutluluk verici olduğunu söyledi.
 
“Çok kültürlü bir birlikte yaşam deneyimi: AB entegrasyonu için bir araç olarak sanat ve kültür” adlı projenin amacının, öğrencilere sanat ve tasarım kullanılarak AB’nin anlatılması olduğunu belirten Kahyaoğlu, “Burada temel hedef, sanat ve tasarım yoluyla öğrencilerimize çok kültürlülüğü ve Avrupa Birliği’ni anlatmak olacak. Bu proje kapsamında, bir dönem boyunca teorik ve uygulamalı dersler verilecek. Yaşar Üniversitesi öğrencileri ve Erasmus değişimi ile gelen öğrenciler, bu dersleri alabilecek. Dönem sonunda ise öğrenciler iki gün sürecek bir atölye çalışması ile proje kapsamında edinmiş oldukları bilgi ve deneyimleri sanat ve tasarım ürünlerine dönüştürecek. Üç yıl boyunca her dönem yenilenecek dersin içeriği, proje sonunda e-öğrenmeye uygun olarak sanal ortamda da paylaşılacak, kitap haline de getirilecek” dedi.
 
AVRUPA TARİHİNE FARKLI BAKIŞ
Projede, öğrencilere, Avrupa Birliği’nin uzun tarihini siyasi, kültürel ve sanatsal bakış açısından ele alarak anlatacaklarını kaydeden Kahyaoğlu, “Öğrencilerin, Avrupa’nın, tarihsel süreçte farklı siyasi, dinsel, kültürel ve cinsel kimliklerinin birlikte var olmasına dair farkındalıklarını arttırmayı hedefliyoruz. Antik dönemden günümüze, Avrupa’nın siyasi tarihinin önemli yapı taşlarını neden-sonuç bağlamında öğrenirlerken bu gelişmelerin yol açtığı kültürel ve sanatsal yansımalarını da görecekler. Proje kapsamında öğrenciler 5. ve 6. yüzyıllarda yaşanan Kavimler Göçü’nün Avrupa’nın bugünkü etnik yapısının temellerini nasıl attığını, dogmatik din anlayışının egemen olduğu Ortaçağ’ın aslında karanlık olmadığını, Barok’un bir mimari ve plastik sanatlarda bir üslup olmaktan öte politik bir dili olduğunu görecekler” diye konuştu.
 
Dersin koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu Avrupa’nın Antik dönemden günümüze siyasal, kültürel ve sanatsal gelişimi üzerine bilgi aktarırken Yrd. Doç. Dr. Ayselin Yıldız Avrupa Birliği temel politikaları ve AB karar süreçleri hakkında ders verecek. Yrd. Doç. Dr. Mine Ovacık Çok-kültürlü Toplumlarda Tasarım Kültürü, Öğr. Gör. İsmail Okay Bilgi Teknolojileri Çağı’nda Tasarım ve Öğr. Gör. Emre Yıldız ise Avrupa Kültürü’nde Tasarım Ögeleri üzerine dersler vermenin yanı sıra öğrencilerin katılacağı atölye çalışmalarını da yönetecek.
 
JEAN MONNET MODÜL PROGRAMI
Bir yükseköğretim kurumunda Avrupa Birliği çalışmaları konusunda yapılan kısa bir öğretme (ders) veya kurs programıdır. Temel amacı Avrupa çalışmaları alanında araştırma ve öğretmeyi teşvik etmek ve müfredatlarda AB ile ilgili konuları çeşitlendirmektir.
 

 
Bucaspor’da Deniz şoku!
 
İHD’den viyadük faciası raporu: Göz göre göre ölüme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK: 20 terörist teslim oldu
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, bir teröristin ölü olarak ele geçirildiği, ...
İzmir’deki Suriyeliler için flaş karar!
İzmir’de günlerdir kamuoyunun gündemine oturan Basmane’de meydan ve sokak ...
İzmir’de ‘Suriyeli' teyakkuzu: Kent girişine...
İzmir Valiliği, Yunan adalarına gitmek için kente akın edip açık alanlarda ...
 
Diyarbakır Valiliği: Canlı bomba yakalandı
Diyarbakır Valiliği'den açıklama: Eylem hazırlığı içerisinde olduğu iddia ...
İzmir hayırsever Nevvar İşgören’i andı
Nevvar Salih İşgören Vakfının kurucuları merhum hayırseverler Nevvar İşgören ...
Emniyetin ‘Mehmet Topal’ raporu: Suikast değil!
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Topal'ın ölümden döndüğü olay ile ...
 
Özel harekat polisi silahla gazeteci kovaladı!
Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyeleri tarafından ...
İzmir’de zabıtadan Suriyeli operasyonu
Basmane semtinde Konak Belediyesi tarafından yapılan denetimlerde, hijyenik ...
Perşembe Akşamı Bisikletçileri ‘kardeş şehir’ yolcusu
İzmir’de 8 yıldır pedal çeviren Perşembe Akşamı Bisikletçileri, 15 Ağustos ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva