HABERLER>EGE
1 Nisan 2016 Cuma - 17:11

Ünlü müzisyen Bodrum’da kalbine yenildi

Şarkı ve besteleriyle 70'li yıllara damgasını vuran sanatçı Aydın Tansel, Bodrum'daki evinde 71 yaşında kalp krizinden yaşamını yitirdi.

Ünlü müzisyen Bodrum’da kalbine yenildi

Şarkıcı ve bestekar Aydın Tansel'in uzun süre ortalıklarda görünmemesi üzerine komşuları şüphelenip, durumu polise bildidi. Bugün saat 16.30 sıralarında Tansel'in Gümüşlük Mahallesi, Aktaş Tatil Sitesi'ndeki evine çilingir yardımıyla giren polis, yatağında cesediyle karşılaştı. İki yıl önce Bodrum'a yerleştiği ve burada sahildeki kafeteryalarda sahne alıp, hayranlarıyla biraraya gelen Tansel'in kalp krizinden yaşamını yitirdiği belirlendi. Tansel'in ölüm haberi komşuları ve sevenlerini yasa boğdu. En son hayranlarıyla 28 Mart'ta çektirip, Facebook'taki sayfasında paylaştığı fotoğraflar görenleri duygulandırdı.

KENDİ KALEMİNDEN ÖZGEÇMİŞİ
Tansel, kendisine ait web sitesinde özgeçmişini şöyle paylaşmıştı: "Ankara'da bir mayıs çocuğu olarak doğdum. Eğitimci bir ailede yetişmemin verdiği disiplin, müzik yaşamımda en önemli desteğim oldu ama tipik bir ikizler burcu olmamı hiçbir zaman engellemedi. Ankara, Bahçelievler çocukluk ve gençlik yıllarımın şahidi oldu. Ankara Cumhuriyet Lisesi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sumeroloji Bölümü mezunuyum. Uzun yıllar Doğu Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yapılan kazılarda aktif görev aldım. Özellikle Kars'ın Ani harabeleri kazılarında yaşadığım deneyimlerin, yaşama, sanata ve müziğe olan yaklaşımımı şekillendirdiğini ve derinleştirdiğini düşünüyorum. Ancak daha sonra, çok değerli bulduğum akademik çalışmanın dışına çıkıp, yaratıcılığımı hayata geçirme fırsatı bulduğum alan olan müziği seçtim. Şarkılar yazmak, onları söylemek istedim...

Çoğu çocuk gibi, bana da mandolin dersleri tattırdı bir enstrümanla bütünleşmenin hazzını. Lise yıllarında, kurduğum trioyla profesyonelliğe geçiş yaptım. Daha sonra İstanbul'a taşındım ve Sezen Cumhur Önal ile ilk plak çalışmalarıma başladım. Çıkardığım ikinci kırkbeşlik, "Genç Kızlar", Türkiye'de hit oldu...70'lerin başında kendi şarkılarımı yazmaya ve söylemeye başladım. Günler Aylar , Çisil Çisil Yağmur, Neydi Aradığım gibi şarkılarımdan bir çoğu en çok dinlenenler arasında yer aldı. Üç büyük Anadolu Turnesi yaptım...TRT'nin siyah-beyaz yıllarında, ilk canlı program yapan sanatçılardan biriyim... 1976'da Bulgaristan Altın Orfe Ses Yarışması'nda, uluslararası dalda 29 ülke arasında, 'Dünya Ses Üçüncü'sü ünvanını alıp, ülkeme madalya getirdim...1978'de Eurovision Türkiye Elemeleri finalisti oldum...1994 Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması'nda, Jüri Özel Ödülü aldım... Bir sinema filminde, üç fotoromanda ve bir müzikalde oynadım...

Bir süre ticaret hayatını atıldım fakat yine müzik aşkı ağır basınca, ticarete noktayı koyup, yeniden uzun yıllar emek verdiğim müziğe ve sahnelere döndüm. Halen sahne çalışmalarım devam etmektedir...Müzikle beraber motosiklet ve spor en büyük tutkularım. Shotokan Karate Ni-Dan (ikinci kuşak), Siyah Kuşak sahibiyim... Kısa bir evlilik hayatı yaşadım...Bekarım..." (dha)

 
‘Beratcan’ ve ‘Kocaeli’ haberlerine yayın yasağı!
 
Küçük Menderes o işçiyi geri vermedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum’da utanç: O sapık tutuklandı
Muğla’nın Bodrum İlçesi'ndeki 7- 8 yaşlarında olan 8 kız öğrenciye cinsel ...
Boya sandığı için davullu-zurnalı tören!
Manisa’nın Soma İlçesi'nde ayakkabı boyacılığı yapan 39 yaşındaki Ata ...
Motosiklet kamyona çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
Manisa’nın Turgutlu İlçesi'nde, park halindeki kamyona çarpan motosikletin ...
 
Engelli sürücü yanan otomobilden son anda kurtuldu!
Denizli'nin Kale İlçesi'nde, seyir halindeyken otomobilinde yangın çıkan ...
Bodrum Belediye Başkanı Kocadon'a hapis cezası
Kocadon, hakkında açılan davada görevi kötüye kullanmak suçundan 1 yıl ...
Spor aşkı kurbanı Mahmut’a veda…
Denizli’de, kalp rahatsızlığını gizlediği öne sürülen ve judo kursunda ...
 
Kavşakta feci kaza: 5 yaralı
Manisa’nın Kırkağaç İlçesi'nde, kavşakta iki otomobilin çarpıştığı kazada, 5 kişi yaralandı.
Fransız askerler gasptan tutuklandı!
Marmaris’te tartakladıkları bir kişinin cüzdanını alıp kaçarken yakalanan ...
Marmaris’ta ikinci gemi heyecanı
Muğla’nın Marmaris Limanı'na bu sezon gelen ikinci yolcu gemisi olan Saga ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva