HABERLER>GÜNCEL
20 Mayıs 2015 Çarşamba - 08:18

Ülkücüler Çakıroğlu için yürüdü: Acılı babadan istifa çağrısı!

Bornova İlçesi'nde Ülkü Ocakları'nın öncülüğünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi geçen şubat ayında Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüdü. Baba Fuat Mahir Çakıroğlu, Rektör Candeğer Yılmaz'a hakkını helal etmediğini ve istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Ülkücüler Çakıroğlu için yürüdü: Acılı babadan istifa çağrısı!

İzmir Ülkü Ocakları Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda, Ege Üniversitesi'nde geçen şubat ayında çıkan olaylarda öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anma yürüyüşü düzenledi. Bornova İlçesi'ndeki metro istasyonunda saat 19.00 sıralarında toplanan kalabalığa seslenen baba Fuat Mahir Çakıroğlu Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz'a hakkını helal etmediğini belirtti.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_05/2015_05_19/1dde8ae4bafcadd2411a2bdff7a206ca.jpg

Rektör Yılmaz'ın istifa etmesi gerektiğini savunan baba Çakıroğlu, "Fırat'ın babası olarak hepinizle gurur duyuyorum. Ben bir oğlumu kaybettim, ama binlerce oğlum oldu.  Allah'ın izniyle bu vatan hiçbir zaman bölünmeyecek, Fırat hiçbir zaman unutulmayacak. Sizden bir tek isteğim var; Fırat'ın yolunda ilerleyin vatanımızı milletimizi  böldürmeyin, Atatürkçülüğün arkasında olun. İnanın ki şuan Fırat'ta burada. Fırat bir şehit Fırat hepimizin yanında. Hepinizi sükunete davet ediyorum,  hepiniz Fırat gibi çalışkan, örnek bir insan olun. Bu Ege Üniversitesi Rektörü'ne ve bütün yönetime hakkımı helal etmiyorum, Fırat'ta helal etmiyor. Ben oğlumu onlara emanet ettim, benim oğlumu hiçbir yerde öldüremezlerdi. Sadece Ege Üniversitesi'nde kumpasla öldürüldü, bunu da herkes bilsin. O da rahat rahat uyumasın, onun da evlatları var, düşünsün uyumasın biz bu etkinliği onun için yapıyoruz. Hiçbir zaman Fırat'ın kanı yerde kalmayacak. Bunlardan hukuki olarak hesap sorulacaktır. Rahat uyumasınlar hakkımı helal etmiyorum onlara" dedi.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_05/2015_05_19/d79231b4198f5f74644e234732610d10.jpg

Daha sonra ellerinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafları, Türk devletlerinin bayrakları ve meşaleler taşıyan grup, 'Milliyetçi Türkiye', 'Ülkücü hareket engellenemez', 'Fırat'ım hakkını helal et bize' sloganı atarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşe MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ile MHP'li milletvekili adayları da katıldı. Bornova Cumhuriyet Meydanı'na gelen kalabalık grup saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Bilgehan Ağbaba burada bir konuşma yaptı. Bilgehan, "Ülkemiz yeniden karanlık günlere itilmektedir.  Çözüm süreci adı altındaki saçmalık yurdumuzu çözülmeye götürmektedir.  Bu da yetmezmiş gibi üniversitelerde, bu süreçten yararlanan kıt akıllılar yetkili makamlarca korunmakta ülke bütünlüğüne kast eden zihniyetler fakültelerde cirit atmaktadır. Bu anlamlı gün bizim için başka bir önem arz etmektedir. Bundan 88 gün önce eğitim gördüğü üniversitede Fırat'ımız eli kanlı terör örgütünün uzantısı olan canilerce şehit edildi. 19 Mayıs Gençlik Bayramı bu sebeple farklı bir anlam taşımaktadır bizim için. Bu mana ile yürüyüşümüze bir Türk genci olan, Türk gibi yaşayan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ismini verdik. Olay üzerinden 88 gün geçmiş olmasına rağmen koltuklarında oturun üniversite rektörü, fakülte dekanı bizim ciğerimiz yanmakta sizlerin hiç yüzü kızarmıyor mu? Hangi yüzle insan içine çıkıyorsunuz, hala şereflice istifa etmek için ne bekliyorsunuz?" diye konuştu.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Mayıs 2015 Çarşamba 13:55

Bu genç tehdit edildiğini söylemiş,daha önce suç duyurusunda bulunmuş, buna yasal takip yapmayan yetkililerde suçludurlar.Geç sağlık müdahalesinde bulunmasına neden olanlarda suçludurlar.MHP yönetimi bu kişilere suç duyurusu yaptımı?

Yorumu oyla      15      6  
şad 20 Mayıs 2015 Çarşamba 12:32

Şeçim anketlerine değil kalbinizden geçen partiye oy atın. Yalan dolan anketlerle halkın geleceğini ipotek altına almaya çalışıyorlar. Tarafsız bir gazete gerçekleri yazar. Ama maalesef yazık ki böyle olmuyor vicdan sahibi çoluk çocuk sahibi değiller demek ki öyle olsaydı ilahi taktirden korkarlardı. Gerçi bu söylemlerim aslında alması gereken kişilere gidecek. Bu bile yeterli. Allah Türk'ü korusun.

Yorumu oyla      17      7  
silo 20 Mayıs 2015 Çarşamba 11:26

Ege bitmiş......her anlamda....

Yorumu oyla      19      7  
20 Mayıs 2015 Çarşamba 11:23

Rektörün kendi üniversitesindeki memurları sürünecek maaşa çalışıyor. Diğer kurumlar ek gelirlerle memurunu ekonomik anlamda desteklerken üniversite memurunu düşünmeyen sokaktaki öğrenciyimi düşünecek?

Yorumu oyla      18      7  
Işık Dikicigil 20 Mayıs 2015 Çarşamba 10:50

SUÇLU ARIYORUZ. EN BÜYÜK SUÇLU OSLO'DA PKK İLE GÖRÜŞENLER, VE İMRALI KANDİL İLE MEKTUP DİPLOMASİSİ YÜRÜTÜNLERDİR.

Yorumu oyla      21      9  
kerem can 20 Mayıs 2015 Çarşamba 10:38

Bu arada kamera kayıtlarına ne oldu ?

Yorumu oyla      23      6  
izmir li 20 Mayıs 2015 Çarşamba 10:37

ne olsun üniversitenin sorunlarıyla ilgilenenmi var tam leşhane olmuş ama işin içinde para var ise tüm imkanlar seferber ediliyor çocuk hastanesi acil kısmında akşam kediler geziyor ama iş otoparklardan para kazanmaya gelince maşallah hastanenin heryeri paralı otopark olmuş şimdi birde hgs girişli yapıyorlarmış yazıklar olsun rektör dekan başhekim hepsi istifa etmeli.

Yorumu oyla      21      6  
Murat 20 Mayıs 2015 Çarşamba 09:11

Gerçekten unutulmayacak bir yiğitti o. Anne ve babasına bir kez daha sabırlar dilerim.

Yorumu oyla      31      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 ölü
Zonguldak'ta, özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybetti.
İstanbul'da miras dehşeti: Annesi ve kardeşlerini...
İstanbul Güngören'de aile içinde çıkan miras kavgasında bir kişi annesini ...
Anıtkabir'de tarihi 19 Mayıs coşkusu
Çanakkale zaferinin 100'üncü yılında 24 saat açık kalan ve etkinliklere ...
 
Günay'dan müze sitemi: Restore ettirdim ama...
Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın, Kültür ve Turizm Bakanı ...
Flaş! Mutlu Kaya'ya saldırıda bir tutuklama
Bir televizyon kanalındaki ses yarışmasına katılan Mutlu Kaya'ya yönelik ...
Bakan Çelik yenilenen Efes Müzesi'ni açtı
Restorasyon ve teşhir tanzim çalışmalarının tamamlandığı Efes Müzesi’nin ...
 
İzmirli genç avukat yaşam savaşını kaybetti
İzmir'de arkadaşının kullandığı otomobilin kontrolden çıkıp direğe çarpması ...
Gündoğdu'da 19 Mayıs heyecanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs etkinliklerinde gençler doyasıya eğlendi
HDP'ye bombalı saldırıda flaş gelişme
Adana HDP'ye yönelik bombalı saldırıya ilişkin sır perdesi aralanıyor. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva